IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Kasım 2009, 13:22   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PKK'nın finansörlerine Fransa darbesi




ABD'nin, terör örgütü PKK'nın sözde liderleri Murat Karayılan, Zübeyir Aydar ve Ali Rıza Altun'u ''özel olarak belirlenmiş uyuşturucu kaçakçısı'' ilan etmesi sonrasında terör örgütüne yönelik operasyonlarda yoğunlaştı. Fransa, PKK'nın finansörü 6 kişiyi gözaltına aldı.


Fransa'da terör örgütüne finansman sağladıkları bildirilen altı kişi daha gözaltına alındı.
Terör örgütüne yönelik istihbarat çalışmalarına ağırlık veren Fransız güvenlik güçleri, önceki gün başkent Paris, Bordeaux ve Toulosus kentlerinde PKK ve uzantısı derneklere yönelik eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi. Operasyonlarda, yasaklı terör örgütü PKK'ya finansman sağladıkları öne sürülen N.D. isimli dernek başkanı ile G.A., A.A., M.K., D.Y., F.Y. isimli örgüt mensupları gözaltına alındı.
Gözaltına alınan PKK'lıların ''terör örgütüne üye olmak, haraç almak, uyuşturucu satmak, kara para aklamak ve terör örgütüne finansman sağlamak'' suçlarından mahkeme önüne çıkarılacakları kaydedildi.
PKK'nın finansman ve kadro teminine yönelik faaliyetlerini yakın takibe alan Fransız polisi, 1993 yılından itibaren Fransa'da faaliyetleri yasaklı olan terör örgütüne yönelik operasyonlarını yoğunlaştırdı.
Geçtiğimiz ay Fransız antiterör polis ekiplerince Paris, Marsilya, Le Luc ve Vidauban kentlerinde PKK'nın hücre evlerine düzenlenen operasyonlarda, aralarında dernek başkanları M.Ü., M.A., D.Z. ve D.Y'nin de bulunduğu 13 terör örgütü mensubunun yanı sıra, Marsilya'dan Almanya’ya kaçmaya çalışırken yakalanan terör örgütü sorumlularından Ö.K'da gözaltına alınmıştı.
60 PKK'LI GÖZALTINA ALINDI
Fransa güvenlik güçlerinin 2009 yılı içerisinde düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınan PKK'lı sayısının 60'a ulaştığı kaydedildi. Türkiye, terör örgütünün Avrupa'daki ''gizli kasası'' olarak bilinen Nedim Seven'in de aralarında bulunduğu tutuklu teröristlerin iadesi için Fransa'ya resmen talepte bulunmuştu. Paris İstinaf Mahkemesi, Türkiye'den mahkemeye ulaşan ek bilgileri daha detaylı incelemek için terörist Nedim Seven'in duruşmasını 3 Aralık 2009'a ertelerken, diğer teröristlerin durumlarının ise önümüzdeki aylarda netlik kazanacağı kaydedildi.
Bu arada, Fransa Mültecileri Koruma Ofisi (OFPRA), tarafından yapılan açıklamada, Türkiye ''emniyetli ülkeler'' kategorisine aldı. Ofisin bu kararı diplomatik çevreler ve hukukçular tarafından PKK'lı teröristlerin ve yandaşlarının siyasi ilticalarının önünü kapatacağı şeklinde yorumlandı.
Uzmanlar, söz konusu kararın ardından Türkiye'den gelebilecek terör örgütü mensupları ve yandaşlarının Fransa'dan ''siyasi sığınma hakkı'' istemelerinin imkansız hale getirdiğini savundular.

haber7

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
darbesi, finansorlerine, finansörlerine, fransa, pkknin, pkknın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fırça Darbesi Burce Moda Trendleri 0 10 Mayıs 2014 17:46
Fransa ve Fransa Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 27 Haziran 2012 23:39
SAT komandosuna çek darbesi Lucifer Haber Arşivi 0 29 Eylül 2010 18:14
PKK'ya mühimmat darbesi Lee Haber Arşivi 0 08 Şubat 2008 22:18