IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Aralık 2009, 22:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kanıyla Türk bayrağı çizerek kurtuldu!






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kore Savaşı'nda başına isabet eden şarapnel parçasıyla 58 yıl yaşayan ve geçtiğimiz günlerde vefat eden Hasan Alanlı'nın hikayesi filmlere konu olacak cinsten.
Kore Gazisi Hasan Alanlı'nın 60 yıllık hayat arkadaşı Emine Alanlı (78), kendisini ''Atatürk'ün Askeri'' olarak tanımlayan 7 çocuk babası olan eşi Kore Gazisi Hasan Alanlı'nın (80), solunum yetmezliği sonucu vefat etmesinin ardından vaziyeti üzerine askeri törenle defnedildiği söyledi.

Eşinin ölümünün kendisini çok yıprattığını anlatan Alanlı, ölmeden önce eşinin kendisi dahil herkesle helalleştiğini belirterek, ''Hatta ölmeden birkaç gün önce Kore Savaşı'nda gözünün önünde şehit olan arkadaşları ile kollarında son nefesini veren Resul Çavuş'un sürekli kendisini çağırdığını söyleyip duruyordu'' dedi.

Yaşadıklarını bir türlü unutamayan, savaşlarda projektör kullanıldığı için evde çok aydınlık bir odada oturmak istemeyen kocasının ''koca bir çınar'' olduğunu anlatan Alanlı, ''Vatanını çok seviyordu. Savaşta başına isabet eden 58 yıldır taşıdığı şarapnel parçasının kendisi için madalya olduğunu söylüyordu. Gerçekten yaşadıkları unutulacak şeyler değil. Özellikle de gömleğine Türk bayrağını çizerek ölümden kurtulması gibi... Sürekli 'ben ölürsem askeriyeye haber vermeyi unutmayın' derdi. Biz de onun bu vasiyetini yerine getirdik. Cenazesi istediği gibi oldu'' diye konuştu.

Hasan Alanlı'nın tabutuna sarılan Türk bayrağını evinin duvarına asan, onun anılarıyla yaşamını sürdüren eşi, kendisini, yaşantısı boyunca birçok kişiye örnek olacak davranışlarda bulunan biriyle evlendiği için çok şanslı hissettiğini bildirdi.

ÖLMEKTEN TÜRK BAYRAĞI ÇİZEREK KURTULMUŞTU
Yaklaşık 60 yıl önce vatani görevine topçu olarak başladığını daha sonra Kore Savaşı'na katılmak üzere 33 günlük deniz yolculuğunun ardından silah arkadaşlarıyla bu ülkeye gittiğini belirten Hasan Alanlı, AA muhabirine Haziran ayında verdiği röportajda, şunları söylemişti:

''Birçok çatışmaya girdim. Gözümün önünde arkadaşlarım şehit oldu. Özellikle Resul Çavuş'un kollarımda son nefesini verişini hiç unutamıyorum. Düşman bizi pusuya düşürdü. Arkadaşlarım 'vatan sağ olsun' deyip şehit oluyorlardı. Atılan bir bombanın şarapnel parçası ayağıma, yüzüme ve başıma isabet etti. Ağır yaralanmışım. Başıma isabet eden şarapnel parçası beyin zarıma yakın bir yerde kaldı. Alındığı zaman felç olabilirmişim. O yüzden parçayı almadılar. Bu nedenle 58 yıldır başımdaki bu şarapnel parçasıyla yaşıyorum.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bir çatışmada ise son mermime kadar savaştım. Ancak 9 arkadaşımla düşmana esir düşmekten kurtulamadım. Tam 7 ay 23 gün esir kaldık. Türk askerine yakışır şekilde hiç boyun eğmedik. Hep başımız dik oldu. Bize, sürekli dağda odun kestirip, taşıtıyorlardı. Bir gün 9 arkadaşımla bir yolunu bulup, dağdan kaçmayı başardık. Ancak 7 arkadaşımın vurulduğunu öğrendim. Bir arkadaşımla bizim askerlerin bulunduğu yere geldiğimizde bizi düşman zanneden Türk askerleri üzerimize ateş açmaya başladı. Hemen gömleğimizi çıkarttık, elimizi bıçakla kesip kanımızla üzerine Türk bayrağı çizdik. Bizi böylelikle tanıdılar.''

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bayrağı, bayragi, cizerek, kaniyla, kanıyla, kurtuldu, turk, tÜrk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fransanın terbiyesizliği > Türk bayrağı yerine Tunus bayrağı! Violent Haber Arşivi 1 14 Haziran 2013 11:26
Türk Konsolosluğu'na saldırı / Türk bayrağı ve Atatürk'e büyük saygısızlık yaptı. aLya Haber Arşivi 0 15 Kasım 2011 13:48
Hareketli Türk Bayrakları.Resimli + Yazılı Türk Bayrağı, Gif Arşivi. Sevda Avatar ve Smiley 1 15 Ağustos 2011 11:18
Türk Bayrağı Süslü Merak Ettikleriniz 2 21 Şubat 2010 00:26