IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Aralık 2009, 11:51   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sümela'da ayin yapılmasına şartlı izin çıktı




Trabzon'un tarihi Sümela Manastırı'nda bir tabu yıkıldı. Yıllardır ibadete kapalı olan, bu nedenle ayin yapmak için gelenlerin engellendiği ve olayların yaşandığı manastırda yılda bir kez ibadet izni çıktı. Şimdi sıra ilk ayin için tarih ve manastır içinde yer belirlenmesine geldi. Sümela Manastırı'nın ibadete açılma kararı, geçtiğimiz 15 Ağustos'ta Trabzon'a ayin yapmak amacıyla Yunanistan ve Rusya'dan gelen yaklaşık 500 kişinin engellenmesi ve ardından yaşanan tartışmalarla birlikte gündeme geldi.
Trabzon Valisi Recep Kızılcık, 8 Eylül'de Trabzon'a giden AB Reform İzleme Grubu'ndaki Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, İçişleri Bakanı Atalay, Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile Adalet Bakanı Ergin'e Sümela Manastırı'nın ibadete açılmasıyla ilgili rapor sundu. Bu raporu değerlendiren Reform İzleme Grubu, Dışişleri, İçişleri ile Kültür ve Turizm Bakanlıkları'nın çalışma yapması ve yılbaşına kadar bitirmesi kararı aldı. Raporda, Trabzon üzerinde oynandığı öne sürdüğü Pontus- Rum tehlikesine dikkat çekti. İki bakanlık raporlarında, "Sümela'nın ibadete kapalı olması nedeniyle her yıl 15 Ağustos'ta bu tür provokasyonlar yaşanıyor. Haliyle önüne geçebilmek amacıyla 'sınırlı' bir şekilde ayine izin verilebilir" görüşlerine yer verdi.
İNANÇ TURİZMİ KAPSAMINDA
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Trabzon Valiliği'ne gönderdiği yazıda, ayin yapılacak alanın belirlenerek acilen bildirilmesini istedi. Manastırın, inanç turizmi kapsamında hac yeri olarak tanıtılacağı belirtildi. Ayine izin verilen yerler arasında Sümela olmadığı ancak Türkiye'de inanç özgürlüğünün kısıtlandığı iddialarına mesnet oluşturmamak için Sümela'da yılda bir kez olmak üzere kısa süreli ayin düzenleneceği bildirildi.
(Sabah)

----------

Yorum yapmim diyordum.. kendimi tutamicam : )

Herkesin dini kendine.. iyi hos.

Fakat son gunlerde Avrupada olan olaylara bakinca.. Minarelerin yasaklanma konusu.. vs .. ve kendi ulkemizdeki ibadet, serbestligine baktimizda, dusundurucu buluyorum.

Gurbette yasiyorum. ezan yasak. Bayram senlikleri olur her Bayram burada, ve cevreedki insanlarin sikayetleri yuzunden, senligin bulundugu yer her sene degisiyor. Senede 2 3 gun, gunde bir kac saat, fazla ses olmadigi halde, kisitlamalar koyuluyor. Burasi yine de iyi ama Avrupada Muslumanlara yapilanlara baktigimda, bilemiyorum yani dusundurucu buluyorum.

Biz mi cok iyiz.. Avrupa mi cok kotu ?

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 24 Aralık 2009, 12:03   #2
Nickolas
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sümela'da ayin yapılmasına şartlı izin çıktı




Avrupa tarih boyunca hiç bir zaman bizim dostumuz olmadı. Hep nefretle baktılar bizlere... Batı kesimlerinde her zaman ırk, dil, din ayrımı senelerdir yapıldı. Çok uzağa değil, daha yakın zamanda... 1. Dünya savaşında olanlar...

15 000 Osmanlı Askerinin Gözlerinin Kör edilişi

[YT]ujlO3oJeiz4[/YT]


Çanakkale Savaşında ki zehirli çivi suçu

[YT]3QLkueBBhDw[/YT]


Son 100 yılda ne değişti? Hiç birşey! Zihniyet aynı zihniyet!

 

 

Etiketler
ayin, cikti, çıktı, izin, sartli, sumelada, sümelada, yapilmasina, yapılmasına, şartlı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık