IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Aralık 2009, 11:46   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Akif'in torunu babasının mezarını 52 yıl sonra buldu




İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon, 1957'de vefat eden babası Ahmet Argon'un mezarını, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin yardımıyla İzmit'te buldu


Alınan bilgiye göre, Akif'in damadının mezarı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun girişimiyle Bağçeşme Mezarlığı'nda bulundu. Akif'in torunu Selma Argon, 52 yıl sonra ilk kez babasının kabrini ziyaret etmenin buruk sevincini yaşadı.
Karaosmanoğlu, Mehmet Akif Ersoy'un İstanbul'daki mezarını ziyareti sırasında torunları Ferda ve Selma Argon kardeşlerle tanışmış, iki kardeş Karaosmanoğlu'dan 1957'de vefat eden babalarının Kocaeli'de olan mezarını bulmalarında yardımcı olmasını istemişti.
Konuyla ilgileneceğine dair Argon kardeşlere söz veren Karaosmanoğlu, Akif'in damadı olan Ahmet Argon'un mezarının araştırılması için Mezarlıklar Müdürlüğüne talimat verdi. Araştırmalar sonucunda Argon'un kabrinin, İzmit Bağçeşme Mezarlığında olduğu belirlendi.
Babasının mezarının bulunduğunu öğrenen 66 yaşındaki Selma Argon, Karaosmanoğlu'nun davetiyle Kocaeli'ye geldi. İlk olarak Karaosmanoğlu ile görüşen Argon, babasının kabrine sahip çıkılması dolayısıyla Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Babasının mezarının bulunmasının kendisini çok sevindirdiğini ve duygulandırdığını ifade eden Argon, kabri görmek için sabırsızlandığını belirtti.
Başkan Karaosmanoğlu ise İstiklal Marşı Şairi Ersoy'un ülkeye mal olmuş bir şahsiyet olduğunu ve onun şiirlerini okumaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
Daha sonra Selma Argon, Büyükşehir yetkililerince Bağçeşme Mezarlığına getirildi. Babasının kabrine ilk kez gelen Argon, duygu dolu gözlerle mezar taşına dokundu.
Argon, mezara çiçek koyup dua etti. Selma Argon, ''Annemle babam ben 12 yaşındayken ayrıldı. Bu nedenle gelemedim. Bazı sorunlar yaşandı. Her şeyin bir zamanı var. Bugüne kısmetmiş. Babamdan özür diledim. Yattığı yer cennet olsun. İçimde bir ferahlık var'' diye konuştu.
Selma Argon, AA muhabirinin sorusu üzerine, ''Ben bir görev yaptım. Sağ olsun, Belediye Başkanı da bu görevi yapmama yardımcı oldu'' dedi.


haber7

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
52, akifin, babasinin, babasının, buldu, mezarini, mezarını, sonra, torunu, yil, yıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hiç görmediği babasının gençlik fotoğrafını buldu Seth Haber Arşivi 0 07 Aralık 2014 14:34
58 yıl sonra ortaya çıkan atalarının mezarını ziyaret ettiler MasteR06 Haber Arşivi 0 29 Ocak 2014 20:22
Başbakan'ın özel izniyle 21 yıl sonra babasının mezarında PassioN Haber Arşivi 0 24 Ocak 2012 21:34
Şehit oğlunun mezarını sonunda buldu pyracantha Haber Arşivi 2 09 Aralık 2010 09:39