IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Aralık 2009, 16:00   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye Sarıkamış Şehitlerine yürüdü




Sarıkamış ilçesine bağlı Şehitler Mahallesi'ndeki Yukarısarıkamış Şehitliği'nde düzenlenen törene Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç, 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Kars Valisi Ahmet Kara, Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, öğrenciler, askerler ve vatandaşlar katıldı.
Tören öncesinde Bakan Gönül'e, İstanbul Bisiklet İl Temsilcisi Tuna Akyüz, bisikletçiler tarafından İstanbul'daki Atatürk Anıtı'ndan getirilen toprağı sundu. Ardından, 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığına bağlı komando birliği tarafından Komando Marşı okunarak Bakan Gönül'e tekmil verildi.
Saygı atışı yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Yüzbaşı Mehmet Demirhisar, Sarıkamış Harekatı'nı anlattı. Şiir yarışmasında birinci olan Süreyya Ercan ''Sarıkamış'' adlı şiiri okudu.
Bakan Gönül, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dört bir köşesinden vatandaşların Sarıkamış'taki şehitleri anmak için ilçeye geldiğini belirterek, ''Elbette topraklarımızı vatan yapan insanlar olmadıkça toprak topraktır, vatan olmaz. Ne mutlu bize ki tarihimiz boyunca gerek değerlerimiz gerek inancımız gerekse topraklarımız için evlatlarımız gözlerini kırpmadan şehit olmayı göze aldı'' dedi.
Sarıkamış'ta onbinlerce gencin aldıkları emirleri yerine getirmek için vatan toprakları için hayatlarının baharında canlarını feda ettiğini ifade eden Gönül, şunları kaydetti:
''Bu fedakarlığı iki açıdan incelemek mümkün. Biri dünyevi, diğeri uhrevi. Dünyevi açıdan ele aldığımızda Türk askerinin geleneksel disiplinini, askerlik sanatındaki üstün değerini görüyoruz. Şuna inanıyorum ki bir başka milletin ordusu buradaki gibi tabiat şartlarının en zorlarıyla, teçhizatın en uygunsuzuyla karşılaşsaydı isyan ederdi, firar ederdi. Bakıyorsunuz ordumuzda bir tek isyan, firar yok, tam bir itaat var. Ölüme gideceğini bile bile itaat ediyor. İşte bu en yüksek asalet duygusudur. Yalnız bunun bir de manevi yönü var. Yalnız komutanının emrine itaat etmiyor, aynı zamanda biliyor ki o komutanın emri onu aynı zamanda şehadet veya gazilik mertebesine ulaştıracaktır. Yine biliyor ki şehadet ölümsüzlüktür ve rütbelerin en yükseğidir. Yine biliyor ki gazilik dünyada ulaşılabilecek rütbelerin en yükseğidir.''
Bakan Gönül, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e mareşal unvanı verildikten sonra TBMM tarafından gazilik unvanının da verildiğini anımsatarak, şöyle konuştu:
''Mustafa Kemal Atatürk, hayatı boyunca hep 'gazi hazretleri' diye anıldı. Gazilik işte bu kadar önemlidir. Demek ki askerlik sanatıyla bu inanç bir araya gelince buradaki mucize meydana geliyor. Bu şehitlerimizi ve 1. Cihan Savaşı'nda dünyanın 9 cephesinde, Galiçya'dan Yemen'e, Libya'dan Hint Denizi'ne kadar dünyada harp ederek şehit olan 8 milyon şehidimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Daha sonra da yine vatan ve millet için kendini feda eden, bugün de feda etmekten asla geri durmayan askerlerimizi, halkımızı ve bu ülkenin kalkınması için kendine bu ülke uğrunda her türlü fedakarlığa vazifeli sayan insanlarımızı minnetle, şükranla ve rahmetle anıyorum. Hiç şüphe etmiyorum ki Türkiye'nin bugün karşılaştığı meseleler de fedakar insanlar sayesinde çözülecek ve Türkiye bir refah ve mutluluk ülkesi olarak evlatlarımıza, torunlarımıza kalacaktır.''
Bakan Gönül'e, konuşmasının ardından, Gelibolu Kızılay Şube Başkanı Fahrettin Öztürk, Gelibolu 57. Alay Şehitliğinden getirilen toprak ve Türk bayrağı sundu. Bakan Gönül, toprağı yetkililere verirken Türk bayrağını öperek teslim aldı.
Gönül ve beraberindekiler, daha sonra, 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığınca oluşturulan çadırlardaki askeri mühimmat ve silah sergisini gezerek yetkililerden bilgi aldı.
Türk Kızılayınca hazırlanan çadırda 3 bin kişilik sıcak yemek ikram edildi.
Bakan Gönül, daha sonra, kara yoluyla Kars'a hareket etti

hurriyet

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
sarikamis, sarıkamış, sehitlerine, türkiye, yurudu, yürüdü, Şehitlerine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çanakkale Şehitlerine Lady Haber Arşivi 0 22 Mayıs 2010 12:44
Çanakkale Şehitlerine Thief Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 16 Mart 2009 23:39
Çanakkale Şehitlerine ad3m Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 4 27 Ekim 2007 22:21
Çanakkale Şehitlerine kont_dracula Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 2 17 Mart 2006 22:32