IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Aralık 2009, 02:01   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karargahta 3. arama




Özel Kuvvetlere bağlı Seferberlik Bölge Başkanlığı'ndaki 3. arama başladı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı izledikleri iddia edilen iki subayın görev yaptığı Özel Kuvvetlere bağlı Seferberlik Bölge Başkanlığı'ndaki üçüncü arama başladı. Yetkili hakim ve savcılar 6 arabalık bir konvoyla 11.30 sularında aramanın yapılacağı Seferberlik Bölge Başkanlığı'na geldi ve karargaha girdi.

Genelkurmay Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Komutanlığı'nda süren aramaların uzun sürmesinin nedeni belirlendi. Bugün 3.kez yapılan aramanın daha da sürebileceğini ifade eden yetkililer, bunun nedeninin "kozmik odadaki bilgilerin tümünün çok gizli olması ve dışarıya çıkarılmasının devlet suçu kapsamına girmesinden" kaynaklandığını ifade ettiler.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddiası nedeniyle başlattığı soruşturma nedeniyle devam eden aramalar, kozmik gizlilikle yürütülüyor.

Arama kararını veren 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ile askeri ve sivil savcılar eşliğinde yaptığı ilk iki arama 38 saat sürmüştü. 38 saatlik aramaya rağmen, bugünde 3.kez arama yeniden başladı.

Konuyla ilgili bilgi veren askeri yetkililer ise, komutanlığın "Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için en yürütülen en gizli çalışmaların merkezi olduğunun" altını çizerken, "burada bulanan bilgilerin soruşturma da olsa hakim tarafından bile kopyalanamaz, alınamaz ve çıkarılamaz" olmasına dikkat çekiyorlar.

Aralarında Bölge Başkanı Albay Yusuf A., Albay Erkan Y.B ve Binbaşı İbrahim G.'ninde bulunduğu 8 askerin gözaltında tutulduğu soruşturmada ise ne arandığını sadece soruşturma savcısı biliyor.

Kapılarında girip çıkanların gramlık kilo farkını bile hisseden, yüz tarama sistemine sahip, şifreli kapılara sahip ve 24 saat izlenen özel güvenlik sistemine sahip dairedeki tüm bilgiler ise devlet sırrı kapsamında tutuluyor.

Aramaların günlerce sürebileceğine dikkat çeken askeri yetkililer, konuyla ilgili soruşturmanın bilgilerin sızmasının bile suç kapsamında olduğuna vurgu yaparak, "Yapılacak haberlerde bile dikkat edilmesi gerekiyor. Devlet sırrı kapsamındaki bilgilerin afişe edilmesine izin verilmemesi gerekiyor" dediler.

İlk aramanın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan programında olmamasına rağmen Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile görüşmüş, sürpriz görüşmeye Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner da katılmıştı.

YAYIN YASAĞINA MAHKEMEDEN RET

Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığındaki aramaya ilişkin olarak ''devlet sırrı'' kapsamındaki bilgilerle ilgili önleme ve yayın yasağı getirilmesi talebi reddedildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Genelkurmay Seferberlik Tetkik Kurulu Komutanı, Ankara Bölge Başkanlığı'nda arama yapılan iki odada, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 125. maddesinde belirtilen ''devlet sırrı'' kapsamında bilgilerin bulunduğunu belirterek, buna ilişkin ''önleme ve yayın yasağı'' talebinde bulundu.

Komutanlığın taleplerini değerlendiren, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliğine, söz konusu talepleri içeren dilekçesini sundu.
Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği, Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'ndaki aramaya ilişkin olarak, buradaki ''devlet sırrı'' kapsamındaki bilgilerle ilgili önleme ve yayın yasağı talebini reddetti.
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısının, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği'nin ret kararına itirazda bulunacağı öğrenildi.

Cumhuriyet Savcısının talebi doğrultusunda, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimi tarafından, Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda arama kararı verilmişti.
Aramaya, bu kararı veren Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimi de katılmıştı. Başkanlıkta, ''devlet sırrı'' kapsamındaki bilgilerin yer aldığı iki odadaki arama, CMK'nın 125. maddesi uyarınca kararı veren hakim tarafından yapılmıştı.

CMK'nın 125. maddesinde ise şu hükümler yer alıyor:
''Bir suç olgusuna ilişkin bilgileri içeren belgeler, devlet sırrı olarak mahkemeye karşı gizli tutulamaz.
Devlet sırrı niteliğindeki bilgileri içeren belgeler, ancak mahkeme hakimi veya heyeti tarafından incelenebilir. Bu belgelerde yer alan ve sadece yüklenen suçu açıklığa kavuşturabilecek nitelikte olan bilgiler, hakim veya mahkeme başkanı tarafından tutanağa kaydettirilir.
Bu madde hükmü, hapis cezasının alt sınırı beş yıl veya daha fazla olan suçlarla ilgili olarak uygulanır.''

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 29 Aralık 2009, 07:09   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Karargahta 3. arama




Sistematik bir şekilde ülkenin stratejik noktaları özelleştirilerek yabancılara devredildi. Şimdide aynı zihniyet Türk Milletinin göz bebeği TSK'yı yıpratma harekatının bir başka perdesini izlemekteyiz. Sizlere bir parça Özel Harekattan bahsetmek istiyorum. Hepimizin az çok bildiği üzere Bordo Bereliler birer ölüm makinasıdır. 200 metreden silah arkadaşının tuttuğu hedefi nokta atışı ile vuracak kadar iyi eğitim almış bu subaylar bugün Arınç efendiyi öldürme çalışması yaptığı ileri sürülmektedir. İsmini vermek istemediğim bir kardeşimle yaklaşık 2 akşam önce yaptığım konuşmada o kardeşim şunları anlattı; "Kulelide eğitim alırken arada bir özel kuvvetler gelirdi, ben keskin nişancı olarak eğitim alıyordum. Birgün bunlardan biri bir silah çıkarttı 2 metre uzunluğunda bu silah 3 metre menzilli bir kanastı ve mermisi yaklaşık 30 cm çapındaydı. Ona sorduğumda kaç metreye nokta atışı yaptığını 2 km'den sineği vurabileceğini ifade etti." Şimdi sizlere sorarım mayıs ayından bu yana Arınç'ı takip eden bu insanlar onu öldürmek isteselerdi şu ana kadar öldüremezler miydi ?
Arınç efendi öncelikle bazı kuvvet komutanlarının gece yarılarında evinde ne aradığını açıklaması daha münasip olur bence.. Taktir sizlerin arkadaşlar...
Saygılarımla.

 

 

Etiketler
3, arama, karargahta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Astsubaylarla karargahta toplantı MasteR06 Haber Arşivi 0 11 Şubat 2014 12:22
Arama Motoruna Kayit Fiyatı,Arama Motorlarına Kayıt PauL Alternatif Arama Motorları 0 25 Ekim 2011 14:58
Arama motoru yerine toolbardan arama yap kazan. MT EkoL İnternetten Para Kazanma Yolları 0 12 Kasım 2009 15:46