IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Ocak 2010, 02:33   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İsrail'in Gazze katliamının birinci yıldönümü




Bundan tam bir sene önce İsrail, Filistin'e saldırmış ve Gazze'yi kuşatma altına almıştı. Bebeklerin dahi katledildiği saldırıların utançını Erdoğan, Peres'e Davos'ta hatırlatmıştı. Haniye, salıdırının birinci yılında konuştu


Gazze'deki fiili Hamas hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye, hükümetin bugün, geçen yılki savaş öncesinden daha güçlü olduğunu ve Gazze'deki savaş sırasında yıkılan ne varsa yeniden inşa edeceğini söyledi.
Haniye, İsrail saldırılarında parlamento binasının vurulmasının birinci yıl dönümünde mecliste düzenlenen törende yaptığı konuşmada, savaş sırasında Gazze Şeridi'nin çok zarar gördüğünü, çok sayıda evin yıkıldığını ancak diğer taraftan halkın bu savaştan zaferle çıktığını ifade etti.
İsrail'in bu savaşta işlediği suçların dökümünü yapmanın önemli olduğunu kaydeden Haniye, "Biz bu savaşa hazırdık" dedi ve silahlı mücadelenin, siyasi mücadeleyi tamamlayan bir unsur olduğunu belirtti.
Haniye, İsrail'in operasyonu sırasında, ulusal birlik hükümeti kurmak için başta El Fetih olmak üzere tüm kesimlere başvurduklarını, herkese el uzatıp birlikte çalışma çağrısı yaptıklarını, ancak grupların buna yanaşmak istemediğini söyledi.
El Fetih'i, Hamas hükümetini düşürmek için her türlü girişimi yapmakla suçlayan Haniye, kendilerininse aksine, Filistin davası ve halkı için anlaşmak amacıyla her türlü çabayı gösterdiğini belirtti.
El Fetih tarafının, Mısır'ın hazırladığı diyalog belgesinin Şam'da imzalanmasını istedikleri, İsrail'le gizli müzakereler yürüttükleri ve geçici sınırlarla bir anlaşmaya yanaştıkları gibi kendilerine çeşitli iftiralar attığını kaydeden Haniye, Batı Şeria'daki El Fetih hükümetinin Gazze Şeridi'ne uygulanan İsrail ambargosuna destek verdiğini, Refah kapısının açılmasına engel olduğunu ve hatta İsrail'in Gazze'deki operasyonuna da haklılık kazandırmaya çalıştığını söyledi.
Haniye, El Fetih içerisinde, Hamas ile anlaşmaya niyetli insanların sesinin daha kuvvetli çıkması gerektiğini belirterek, Batı Şeria'daki hükümetle bir anlaşmayı, yeni düzenlemelerle imzalamaya da hazır olduklarını bildirdi. Haniye, bunun için, Mısır'ın uzlaşma belgesinin, Filistin halkının iradesine saygı gösterecek şekilde hazırlanması gerektiğini kaydederek, "Dışarıdan gelen etkilerle hazırlanmış bir belge yerine, gerçekçi bir anlaşma belgesini, gelin Kahire'de imzalayalım" diye seslendi.
Haniye ayrıca, Batı Şeria'daki Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin Hamas mensuplarına ve destekçilerine yönelik gözaltı ve tutuklama kampanyalarının durmasını isterken, bu durumun "daha sonra kontrol edemeyecekleri bir noktaya geleceğini" söyledi.
Filistin Parlamentosunun Batı Şeria'daki Hamaslı Başkanı Aziz Duveyk de İsrail'in son operasyonu ile Mısır'ın Gazze Şeridi'nin güneyine duvar örmesinin aynı amaca yönelik olduğunu ifade etti.
Gazze'deki meclis toplantısına telefonla katılan Duveyk, bu duvarın bir işe yaramayacağını belirterek, Filistin halkının bu duvarın da üstesinden geleceğini ve bu duvardan beklentileri olanları hayal kırıklığına uğratacağını kaydetti
haber7

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
birinci, gazze, israilin, katliaminin, katliamının, yildonumu, İsrailin, yıldönümü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İsrail'den Gazze'de ateşkes Seth Haber Arşivi 0 17 Temmuz 2014 00:03
Prens William ve Kate Middleton'ın birinci evlilik yıldönümü! Kalemzede Haber Arşivi 0 04 Mayıs 2012 09:24
Srebrenitza katliamının 14'üncü yıldönümü Spammer Haber Arşivi 0 11 Temmuz 2009 14:42
İsrail Gazze'yi bombaladı PuSAt Haber Arşivi 0 07 Nisan 2006 08:29