IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ocak 2010, 17:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Memur Maaşlarına Zam!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bakanlar Kurulu, Memur Maaş Katsayılarını Yeniden Belirledi. Memur Maaşları Ortalama Yüzde 2,62 Oranında Artacak.

Bakanlar Kurulu, 2009 yılının 2. yarısına ilişkin yüzde 0,115'lik enflasyon farkı ve yüzde 2,5'luk Ocak ayı zammı nedeniyle memur maaş katsayılarını yeniden belirledi. Memur maaşları ortalama yüzde 2,62 oranında artacak.

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlana karara göre, maaşları ortalama yüzde 2,62 oranında artıran yeni düzenleme uyarınca Ocak-Haziran döneminde memur maaş katsayısı 0,057383, taban aylık katsayısı 0,76293, yan ödeme katsayısı da 0,01819 olarak uygulanacak.

Sözleşmeli ücretlerini de yeniden düzenleyen karar ile Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar çerçevesinde görev yapan sözleşmelilerin ücret tavanı 2.671 liraya, Başbakanlıkta Çalıştırılacak Sözleşmeli Personel Hakkında Hizmet Sözleşmesi Esaslarında yer alan unvanlardan Başbakanlık Müsteşarının aylık sözleşme ücret tutarı da 3.107 liraya yükseltildi.

Diğer sözleşmelilerin taban ve tavan ücretleri de yüzde 2,62 oranında artırıldı.

Bakanlar Kurulu Kararında, Üst Kurullarda görev yapan kapsama dahil tüm personelin bu yılın birinci 6 aylık dönemindeki ortalama ücret toplamı üst sınırı da 5.625 lira olarak belirlendi.

Karar uyarınca kapsama dahil personele yapılmakta olan ayni veya nakdi ödeme unsurlarına yeni bir unsur ilave edilmemesi ve ortalama ücret toplamı üst sınırının aşılmaması kaydıyla, Ocak-Haziran döneminde personelin mali ve sosyal hakları, kurum içi hiyerarşik yapıların gerektirdiği ölçüde ve mevzuatı dahilinde yetkili organlarca yüzde 2,62 oranına kadar artırılabilecek.

-EK ÖDEMELER-

Söz konusu Karar ile ek ödemeler de düzenlendi.

Buna göre, yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar, makam tazminatından yararlananlar hariç olmak üzere, bölge müdürü, bölge müdür yardımcısı, il müdürü, il müdür yardımcısı, il müftüsü, il müftü yardımcısı, daire başkanı, daire başkan yardımcısı, başkan, başkan yardımcısı, genel sekreter, genel sekreter yardımcısı, savunma sekreteri, fakülte sekreteri, enstitü sekreteri, yüksekokul sekreteri, ilçe müftüsü, müdür ve müdür yardımcısı kadrolarında bulunanlardan Devlet memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli 2 sayısı cetvelin A bölümü ile 3 sayılı cetvelin B bölümünde yer alanlar için ek ödeme oranı yüzde 100 olarak uygulanacak. Ek ödeme oranı 3 sayılı cetvelin F bölümünde yer alanlar için de yüzde 90 olarak tespit edildi.

Bakanlar Kurulu Kararının ek ödemeyle ilgili hükmü 15 Ocak, diğer hükümleri ise 1 Ocak'tan geçerli olacak.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
maaslarina, maaşlarına, memur, zam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkı belli oluyor MasteR06 Haber Arşivi 0 02 Ocak 2014 21:04
Memur maaşlarına zam PuSAt Haber Arşivi 0 22 Mart 2006 07:29