IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ocak 2010, 10:30   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Haiti yakınlarında 7'lik deprem




Haiti 7.0 büyüklüğündeki depremle tam 1 dakika sallandı. Yetkililer yüzlerce kişinin ölmüş olabileceğinden korkuyor. Sadece bir otelde yüzlerce kişinin enkaz altında kaldığı belirtiliyor. Haiti'de BM Barış Gücü'nde görev yapan 52 Türk askerinin sağlık durumu iyi.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Haiti'yi vuran 7.0 büyüklüğündeki depremde başkent Por-Au-Prince'deki bir çok binanın yıkıldı. Enkazlar arasında yüzlerce ölü ve yaralı olduğu belirtiliyor.

Depremin merkezi başkentin 15 kilometre batısı olarak açıklandı. Deprem sonrasındaki güçlü artçı şoklar nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Parlamento binası, bakanlıklar, katedral ve benzeri yüksek bir çok yapı yıkıldı veya büyük zarar gördü.

Caddelerin panik içindeki insanlarla dolu olduğunu belirten görgü tanıkları, gökyüzünün yıkılan binaların etkisiyle toz ve duman içinde olduğunu dile getirdi. Elektrik şebekesinin de büyük ölçüde çöktüğü kentteki durumu “tam bir felaket ve kaos” olarak tanımlanıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

DEPREM KÜBA'DA DA HİSSEDİLDİ
Amerikan Jeoloji Kurumu (USGS) uzmanlarından Kristin Marano, bu büyüklükteki bir depremin Haiti'de 1770'lerden bu yana görülmediğini söyledi. Sarsıntı Haiti'nin sınır komşusu Dominik Cumhuriyeti ile Küba'da da hissedildi, ancak bu ülkelerde belirgin bir zarar meydana gelmedi.

Bu arada,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'den sonra Venezuela da Haiti'ye arama kurtarma ekipleri ile gıda, ilaç, içme suyu gibi insani yardım malzemeleri göndereceğini açıkladı.

52 TÜRK ASKERİNİN DURUMU İYİ

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] misyonu çerçevesinde Haiti'de görev yapan 52 Türk askerinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. BM Barışı Koruma bölümü şefi Alain Le Roy, “yıkıcı depremin ülkedeki BM karargahına ciddi düzeyde zarar verdiği, burada görevli BM personelinin çoğunun akıbetinin henüz bilinmediğini” söylemişti.

Le Roy, halen karargahın uğradığı zararın belirlenmesi ve 'kayıp' personelin durumunu öğrenme konusunda çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
Haiti'de 2004 yılından bu yana bulunan BM Barış Gücü'nün (MINUSTAH-BM Haiti İstikrar Misyonu) bugünkü personel sayısı 9 bin civarında.

KIZILAY EKİBİ BÖLGEYE GİDİYOR

Türk Kızılayı, Haiti'de meydana gelen 7.0 büyüklüğündeki depremin ardından Afet Operasyon Merkezi'nde “kriz masası” oluşturulduğunu açıkladı.

Bölgede ihtiyaç duyulabilecek insani yardım malzemesinin afet bölgesine ulaştırılabilmesi için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten, Türk Kızılayı gelişmeleri yakından takip edildiğini vurguladı


hurriyet

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 13 Ocak 2010, 23:25   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haiti yakınlarında 7'lik deprem





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Haiti'yi dün akşamüstü vuran büyük depremde ölü sayısının 100 bin, hatta 500 bin olabileceği belirtiliyor.


Devlet Başkanı Rene Preval, CNN ile Associated Press ajansına açıklamasında, ''binlerce ölü'' derken, Başbakan Jean-Max Bellerive, ''100 binin üzerinde ölü var'' dedi.
Ülkenin kıdemli senatörü Youri Latortue, 7 büyüklüğündeki depremin 500 bin kişiyi dahi öldürmüş olabileceğini söyledi.
Başkent Port-au-Prince'de devlet başkanlığı sarayını dahi temelden sarsan depremde okullar, hastaneler, binlerce ev yıkıldı, kiliseler çöktü, ana cezaevi göçtü.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

 

Etiketler
7lik, deprem, haiti, yakinlarinda, yakınlarında


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Haiti Haritası Zen Merak Ettikleriniz 0 26 Kasım 2012 14:44
Haiti ve Haiti Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 28 Haziran 2012 14:54
Haiti Cumhuriyeti InTheDarK Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 04 Nisan 2012 19:22
Haiti'de mucize Feronia Haber Arşivi 0 24 Ocak 2010 03:48