IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ocak 2010, 23:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Akdağ'dan maaşta yüzde 70 müjdesi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tam gün yasa tasarısı ile uzman hekimlerin maaşlarında yüzde 70, pratisyen hekimlerin maaşlarında ise yüzde 40 oranında artış sağlandığını söyledi.


TBMM Genel Kurulu'nda Üniversite ve Sağlık Personeli'nin tam gün çalışmasına dair yasa tasarısı görüşülmeye başlandı. Genel Kurul'da konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türk sağlık çalışanları için tarihi bir gün yaşandığını belirtti. Bugün uzman hekimlerin yüzde 80'inin tam gün çalıştığını hatırlatan Bakan Akdağ, geriye kalan yüzde 20'lik kesimde çarpık sistemin devam ettiğini söyledi.



Tıp fakültelerinde, özel muayenehane, özel işlem, özel ameliyat adı altında alınan paranın çok küçük bir kısmının öğretim üyesine verildiğini ifade eden Akdağ, "Hem vatandaş para veriyor hem de öğretim üyesi mağdur oluyor." diye konuştu. Dünyada gelişmiş hiçbir ülkede Türkiye'dekine benzer böyle bir modelin bulunmadığını belirten Akdağ, tasarı üzerinde 3 yıldır çalışıldığını dile getirdi.
Tasarıda bir geçiş dönemi de konulduğuna dikkat çeken Akdağ, devlet hastanelerinde çalışan hekimlere 6 ay, tıp fakültelerinde çalışan hekimlere ise 1 yıl karar vermeleri için zaman tanındığının altını çizdi.


Akdağ tasarı ile nöbet ücretlerinin 3 kat arttırıldığını, uzman hekimlerin sabit ücretlerinde yüzde 70, pratisyen hekimlerin sabit ücretlerinde ise yüzde 40 oranında artış sağlandığını aktardı. Akdağ, emeklilik maaşlarının da arttığını ifade etti.
Konuşmasında, tıp fakültesi anabilim dalı başkanı olan bir hekim tarafından üç milletvekiline bir not ulaştırıldığını anlatan Akdağ, söz konusu notta hekimin özel muayenehanesi için 2009 yılında 250 bin lira vergi verdiğini belirttiğini ve tam gün yasa tasarısı ile hazinenin bu vergiden mahrum kalacağını ilettiğini söyledi. Akdağ, "Böyle bir vergi için yılda 1 milyon lira kazanç olmalı. Bu vergiye giden para, muayenehaneye gelen vatandaştan çıkıyor. Biz buna karşıyız. Tabii, bu kadar çok para kazanan hekimlerimiz de sınırlı sayıdadır." diye konuştu.


Genel Kurul görüşmelerinde söz alan MHP Milletvekili Osman Durmuş ise hekimlerin muayenehane açmasına izin verilmemesinin anayasa ihlali olduğunu savundu.
Öte yandan genel kurul görüşmeleri Bakan Akdağ'ın konuşmasının ardından yarın saat 14:00 da devam etmek üzere sona erdi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
70, akdağdan, akdagdan, maasta, maaşta, mujdesi, müjdesi, yuzde, yüzde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Davos Eşbaşkanı: Dünya Nüfusunun Yüzde 1'i, Yüzde 99'undan Daha Zengin Desmont Gazete Manşetleri 0 19 Ocak 2015 14:18
Doğalgazda Yüzde 20 İndirim Müjdesi noLove Haber Arşivi 2 03 Nisan 2009 00:03