IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ocak 2010, 22:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Rakı-balık' serbest





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Reklamlarda alkollü içkinin kavun, balık gibi diğer gıda maddeleriyle ilişkilendirilmesini yasaklayan tebliğin durdurulmasına yapılan itiraz reddedildi.

ANKARA (A.A) - Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, reklamlarda alkollü içkinin kavun, balık gibi diğer gıda maddeleriyle ve coğrafi, tarihi, kültürel, sanatsal ortak değerlerle ilişkilendirilmesini yasaklayan tebliğ hükümlerinin yürütmesinin durdurulmasına yapılan itirazı reddetti.Efes Pazarlama Dağıtım ve Ticaret Anonim Şirketi, 20 Haziran 2009'da Resmi Gazete'de yayımlanan Alkollü İçki Reklamlarında Uyulacak İlkeler Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğin bazı hükümlerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açmıştı.
Davayla ilgili ilk incelemesini yapan Danıştay 13. Dairesi, tebliğin reklamlarda alkollü içkinin kavun, balık gibi diğer gıda maddeleriyle ve coğrafi, tarihi, kültürel, sanatsal ortak değerlerle ilişkilendirilmesini yasaklayan hükümlerinin yürütmesini durdurmuş, diğer hükümlerle ilgili istemleri reddetmişti.
Davalı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu, kararın yürütmesi durdurulan bölümleriyle ilgili, davalı Efes Pazarlama ise yürütmesinin durdurulması istemi reddedilen bölümleriyle ilgili itirazda bulundu.
İtirazı görüşen Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu itirazları reddetti.


-YÜRÜTMESİ DURDURULAN HÜKÜMLER-


Tebliğin 2. maddesinin (c) bendindeki ''Alkollü içki reklamlarında, alkollü içki tüketiminin diğer gıda maddeleriyle ilişkilendirilmesine dair içerik kullanılmamalıdır'', (d) bendindeki ''Alkollü içki reklamlarında, alkollü içki tüketiminin coğrafi, tarihi, kültürel, sanatsal ve benzeri ortak değerleri ile ilişkilendirilmesine dair içerik kullanılmamalıdır'' hükümleri ile 2. maddesinin, ''Alkollü içkilerin reklamının sinema filmleri gösterimi vasıtasıyla yapılması halinde; bu tür reklamlar sadece Kültür ve Turizm Bakanlığı Değerlendirme ve Sınıflandırma Kurulunun (18 ) olarak sınıflandırdığı sinema filmleri gösterimlerinin sonunda yayınlanmalıdır'' şeklindeki (u) bendindeki ''sonunda'' ibaresinin yürütmesi durdurulmuştu.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
rakibalik, rakıbalık, serbest


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rakı, balık ve kadın... Sue Aşk ve Sevgi Köşesi 0 07 Mayıs 2012 20:26
Rakı Kadındır ; Kadın Rakı Sue Aşk ve Sevgi Köşesi 0 07 Kasım 2011 13:42