IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ocak 2010, 13:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cesetler sokaklara sığmıyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Depremde aralarında devlet başkanlığı sarayı, cezaevi, okullar ve hastanelerin de bulunduğu bütün resmi binalar yıkıldı.

PORT-AU-PRİNCE (İHA) - Haiti'nin başkenti Port au Prince'de meydana gelen 7 şiddetindeki depremde aralarında Devlet Başkanlığı Sarayı, cezaevi, okullar ve hastanelerin de bulunduğu bütün resmi binaların yıkıldığı belirtildi.

İnsanlık dramının yaşandığı ülkede, tahribatın ve yıkımın bilançosu günden güne daha çok ortaya çıkıyor. Başkentte neredeyse bütün resmi ve devlet kurumu binalarının yıkıldığı belirtilirken, Parlamento Binası, Ulusal Mahkeme binası ve Maliye Bakanlığı binalarının yıkılan binalar arasında olduğu öğrenildi. Haberleşmenin tamamen koptuğu, elektrik hattının kesildiği ve yolların ağaçlar ve taşlarla kapandığı şehirde su ihtiyacı da güçlükle karşılanıyor. BM yetkilileri, kurtarma ve tıbbi yardım çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirtirken, yardımların başkente gelmeye başlamasıyla birlikte havaalanında da yetersizliklerin baş gösterdiği bildiriliyor.


DÜNYADAN YARDIM YAĞIYOR

Dünyanın dörtbir yanından uçaklar dolusu gıda, su, çadır, battaniye, su temizleme aletleri, enkaz temizlemek için ağır vasıtalar, helikopterler ve diğer taşıma araçları Haiti'ye ulaşırken, yüzlerce arama-kurtarma, tıp ve diğer alanlarda uzman kişiler de yardım için bölgeye gelmeye devam ediyor.
Yardımlar yoğunlaşmasına rağmen, yollar, havaalanı ve limanın yetersizliği yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında sorun yaratıyor. Haitili havacılık yetkilileri, dün akşam saatlerine kadar 60 yardım uçağının Haiti'ye vardığını, ancak doluluk nedeniyle başkentteki havaalanında trafiğin tıkandığını, dönüş için yakıt sıkıntısı çekilmesi nedeniyle ABD'den yapılan sivil uçuşların tamamının geçici olarak durdurulduğunu ifade etti.


SİLAH SESLERİ VE YAĞMALAMA

Bu arada, ülkede bulunan Brezilyalı bir sivil toplum kuruluşunun sözcüsü Valmir Fachini, Port-au-Prince sokaklarında nereden geldiği belli olmayan birçok silah sesi duyulduğunu ve depremde kısmen yıkılan süpermarketlerin yağmalandığını anlattı.
Öte yandan, Birleşik Krallık Kalkınma Bakanı Douglas Alexander, Haiti'ye 6.87 milyon Euro'luk bir yardım fonu tahsis edildiğini belirterek, bu yardımın Haiti'de insani yardım operasyonlarının başlamasına yardım etme olanağı vereceğini söyledi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cesetler, sigmiyor, sokaklara, sığmıyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Akla Sığmıyor Pegasus Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 26 Şubat 2015 12:18
FarmVille Facebook'a sığmıyor. Slipknot Ağ, Network ve Networking 1 25 Mart 2010 20:32