IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ocak 2010, 21:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Doğan'ın hakimi çekilme kararı aldı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet suçundan haklarında açılan davada flaş gelişme


Aydın Doğan ve kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boyner'in de aralarında bulunduğu 4 kişinin Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet suçundan haklarında açılan davada, yargılamanın durması yönünde karar veren İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Sabri İge davadan çekiliyor. İge, yargılamanın durması yönündeki kararına SPK avukatlarının yaptıkları itirazlarında 'emsal kararları katleder nitelikte” ifadesini kullanmaları üzerine aldı.Hakim İge, 'Tarafsızlığının şüpheye düştüğü'nü belirterek çekilme kararı aldı. Hakimin çekilme kararının yerinde olup olmadığını üst mahkeme değerlendirecek.

İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi, Aydın Doğan ve kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boyner'in de aralarında bulunduğu 4 kişi hakkındaki iddianamenin üst mahkemenin kararıyla kabul edilmesinin ardından soruşturma şartı oluşmadığı gerekçesiyle yargılamanın durması yönünd karar vermişti.



Kararın taraflara tebliğ edilmesi üzerine SPK avukatları, önceki gün mahkemeye itiraz dilekçesi sundu. SPK avukatları itiraz dilekçesinde “Durma kararı gerekçesinde belirtilen Yargıtay kararlarının yönlendirici, yanlış, itiraz merciini yanıltmaya yönelik belirli kelimelerin seçilerek çıkartılması sonucunda hüküm tesisiyle emsal kararları katleder nitelikte” ifadeleri yer verdi. İtirazı inceleyen 'yargılamanın durması kararını veren' Mahkeme Hakimi Sabri İge, dilekçede yer alan ifadelerin tarafsızlığına şüpheye düşürüleceğini belirterek, davadan çekilme kararı aldı. Hakim İge, kararında 'hükmün taraflar açısından her türlü şüpheden uzak olarak tesisi gerektiğinden davaya başka bir hakimin görevlendirilmesi gerektiğini düşündüğünü' bildirdi. İge, bu nedenle Doğan'ın davasından hakim olarak çekildiğini kaydetti.



Hakim Sabri İge'nin çekilme kararı ve SPK'nin yargılamanın durmasına yaptığı itiraz, dün üst mahkeme olan İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. 1.Ağır Ceza Mahkemesi, hakimin çekilme kararı ile SPK'nin itirazının yerinde olup olmadığına ilişkin değerlendirmesini önümüzdeki günlerde açılayacak.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aldi, aldı, cekilme, doğanın, doganin, hakimi, karari, kararı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
BM acil toplantı kararı aldı! Desmont Haber Arşivi 0 11 Kasım 2014 22:09
Kılıçdaroğlu kurultay kararı aldı Seth Haber Arşivi 1 14 Ağustos 2014 20:41
SGK yüz naklini ödeme kararı aldı PassioN Sağlık Köşesi 0 12 Şubat 2012 12:03
ABD, PKK için neden bu kararı aldı Feronia Haber Arşivi 0 20 Ekim 2009 08:56