IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ocak 2010, 15:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cezaevinden kral dairesine...





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Abdi İpekçi'nin katili ve Papa suikastı mahkumu Mehmet Ali Ağca, 18 Ocak Pazartesi günü özgürlüğüne kavuşacak.

Ağca’nın, tahliye olduktan sonra Çırağan Sarayı’ndaki Sultan Suit’inde misafir edileceği ileri sürülüyor.Show TV’nin haberine göre, Ağca’nın cezaevinden çıktıktan sonra kalması için Çırağan Sarayı’ndaki “lüks suit”in geçtiğimiz hafta kiralandığı iddia edildi. Ağca’nın, 18 Ocak tarihinde Ankara Sincan Cezaevinden çıktıktan sonra yakınları ile kalması için ayrıca 12 suit oda daha kiralandığı belirtildi.


ÖNCE İPEKÇİ, SONRA PAPA

Türkiye Ağca'yı 1979'da Abdi İpekçi suikastı ile tanıdı. 9 Ocak 1959'da Hekimhan, Malatya'ya bağlı İsmailli köyünde doğdu. Ülkücü görüşü benimseyen Ağca, 1 Şubat 1979'da Milliyet Gazetesi Başyazarı Abdi İpekçi'ye düzenlenen suikastın tetikçisi olarak 25 Haziran 1979'da yakalandı. Ağca, çeşitli ifadelerinde Oral Çelik, Mehmet Şener, Yavuz Çaylan'ın isimlerini verdi.
Polis tarafından soruşturma sürdürülürken gereken ek gözaltı süresi verilmedi ve Ağca, Maltepe Askeri Cezaevi'ne kondu. 23 Kasım 1979'da aynı cezaevinden kaçırılan Ağca, 26 Kasım 1979'da Milliyet Gazetesi yakınındaki bir çöp kutusunda bulunan mektupta kendi el yazısıyla Papa'yı vuracağını bildirdi. 28 Nisan 1980'de İpekçi davasından dolayı ölüm cezasına çarptırıldı.
13 Mayıs 1981'de Vatikan'da Papa'ya suikast düzenleyen Ağca, olay yerinde yakalandı. Papa soruşturması boyunca 128 kez ifade verdi, 22 Mart 1986'da ömür boyu hapse mahkum edildi. İtalyan hapishanesindeyken "Ben mesihim" gibi ilginç iddialarda bulunan Ağca, 1999 yılının son günlerinde de evlenmek istediğini belirterek yine dikkatleri üzerine çekti.


"ÇIKINCA FATİMA'YA YERLEŞECEĞİM"

13 Mayıs 2000'de Papa, Portekiz'in Fatima kentinde, Meryem Ana'nın yaklaşık bir asırdır saklanan üçüncü sırrını açıkladı. Papa, 83 yıl önce üç çocuğa görünerek üç sır veren Meryem Ana'nın Ağca suikastını o zamandan bildiğini ve kendisini ölümden kurtardığını söyledi. Papa'ya suikast girişiminin anahtarının Fatima kentinin üçüncü sırrında olduğunu iddia eden Mehmet Ali Ağca, bu sırrın açıklanmasını istemişti. Tarihlerin de bunu doğruladığını savunan Ağca, serbest kaldıktan sonra Fatima kentini zirayet etmek istediğini sık sık dile getirmiş, bu kente yerleşmek istediğini söylemişti. Papa'nın Fatima'nın üçüncü sırrını açıklamasının ardından Ağca, "O gün bin kere de ateş edilseydi Papa yine kurtulurdu" dedi.


TÜRKİYE'YE İADE EDİLDİ

13 Haziran 2000'de İtalya Cumhurbaşkanı Carlo Azeglio Ciampi, Ağca'nın affını imzaladı. Ağca, THY'ye ait kargo tipi bir uçakla sabaha karşı İstanbul'a getirildi. Sadece gasp suçundan Türkiye'ye iadesi kararlaştırılan Mehmet Ali Ağca'nın, Abdi İpekçi cinayetinden tekrar yargılanmasının mümkün olmadığı açıklandı. Kadıköy Adliyesi'nde gasp davasıyla ilgili mahkemeye çıkarılan terörist Ağca'nın ilk sözü, "Ben, Abdi İpekçi'nin katili değilim. Ben sadece bir aktördüm" oldu.
Ağca, daha sonra çıkarıldığı bütün duruşmalarda şov yaptı. Her duruşmadan sonra basın mensuplarına mektup dağıtan Ağca, Vatikan'a tehdit savurdu. Vatikan'dan hesap soracağını ileri süren Ağca, "Katolik olmam için Vatikan bana 50 milyon dolar, özgürlük ve kardinallik önerdi. Vatikan'da kral olmaktansa, Afrika'da maymun olmayı tercih ederim" dedi.


"RAHŞAN AFFI"YLA GELEN ÖZGÜRLÜK

Ağca, Kadıköy 1. Ağır Ceza Mahkeme'sinde görülen gasp davasında, iki gasp suçundan toplam 36 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Ağca'nın bu cezası, hapiste kaldığı süre ve iyi hali gözetilerek 7 yıl 2 aya indirildi.
Avukatlarının başvurusu üzerine 12 Ocak 2006'da tahliye edilen Ağca'nın özgürlüğü kısa sürdü. İtiraz üzerine Yargıtay 1. Ceza Dairesi Ağca'nın tahliyesine ait kararı bozdu. 20 Ocak 2006'da tekrar cezaevine konulan Ağca'nın 18 Ocak 2010 tarihinde tahliye olması kesinleşti.


İPEKÇİ DAVASINDA TANIK OLMAYI REDDETTİ

Milliyet Gazetesi Başyazarı Abdi İpekçi'nin öldürülmesine ilişkin olarak Yalçın Özbey ve Yusuf Çelikkaya hakkında "Taammüden adam öldürmek suçuna katılmak"tan 20 yıldan aşağı olmamak üzere ağır hapis cezası istemiyle yeni bir dava açıldı. Ancak İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına getirilen Ağca, yeni davada tanıklık yapmayacağını söyleyerek yemin etmedi. İfadesini "yeminsiz" veren Ağca, "Yalçın Özbey, bazı yerlerde İpekçi suikastına karıştığını anlatıp övünüyordu. Bu trajedide övünecek ne varsa? Ben bu karanlık suikastın en büyük mağduruyum" dedi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cezaevinden, dairesine, kral


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Uydu Frekansları STAR, NTV, CNBC-e, E2, NTV SPOR Kral TV, Kral Pop TV, Eurostar ve NTV Avrupa Violent Uydu Dünyası 0 07 Aralık 2014 21:29
Vergiyi paralel vergi dairesine yatırıyor AngeL Haber Arşivi 0 07 Mayıs 2014 09:29
Vergi Dairesine Kızdı, Kobraları Saldı : ) Kacak Haber Arşivi 1 01 Aralık 2011 09:03
KraL Her zaman KRAL'dir ( demi inferno ) toXic Serbest Kürsü 9 20 Nisan 2010 20:41