IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ocak 2010, 22:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dünyaca ünlü Ord. Prof. Türkkan toprağa verildi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



ABD hükümeti tarafından eğitim danışmanı olarak görevlendirilmişti



Katı bulduğu Nihal Atsız ile görüş ayrılığına düşen, 1940'lardaki tabutluklarda sorgulanan Türkçülerden hayatta kalan sonuncusu olan Reha Oğuz Türkkan, bilimsel çalışmalarının bir bölümünü ABD'de gerçekleştirmişti.
Çalışmaları ABD kamuoyu tarafından ilgiyle izlenen az sayıda Türkten biri olan Türkkan, kızılderililerin uzun binyıllar önce Orta Asya'dan göçenlerin soyundan geldiğine ilişkin tez ve araştırmalarıyla da ilgi toplamıştı.
Dünya çapındaki haklı gururumuz Ord. Prof. Reha Oğuz Türkkan'ın katıldığı son canlı televizyon programı olan Fatih Altaylı ve Murat Bardakçı ile Teke Tek Özel bu akşsam 20.00'de yeniden HABERTÜRK'te...

BUGÜN TOPRAĞA VERİLDİ
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi, ''sürekli basın kartı'' ve 1997 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Reha Oğuz Türkkan, İstanbul'da toprağa verildi.
İstanbul'da dün 90 yaşında vefat eden Türkkan için, Altunizade'deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Vakfı Camisi'nde tören düzenlendi.
Törende, Türkkan'ın eşi Ece, çocukları Alp ve Turgut Türkkan, taziyeleri kabul etti.
Cenaze törenine, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, AK Parti Ordu Milletvekili Hilmi Güler, eski milletvekilleri Nazif Okumuş, Celal Adan ve Nevzat Yalçıntaş, MHP İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ile Türkkan'ın ailesi, yakınları, gazeteciler ve vatandaşlar katıldı.
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de çelenk gönderdi.
Türkan'ın ardından duygularını dile getiren Nevzat Yalçıntaş, ''Ömrünü Türk milletine adamış, idealist bir fikir adamıydı. Bizler onun çıkardığı dergilerle milliyetçi duyguları öğrendik'' dedi.
Hilmi Güler ''Türk dünyası çok önemli bir değerini kaybetti. Herkesin başı sağ olsun'' diyerek duygularını dile getirirken, Reha Oğuz Türkkan'ın kardeşi Atilla Türkkan da ''Çok kıymetli bir insanı kaybettik. Devamlı yazıyordu. Son olarak hatıralarını kaleme almıştı. Hepimiz onu arayacağız'' diye konuştu.
Camide öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Türkkan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu bir süre eller üzerinde taşındı. Türkkan'ın tabutu daha sonra konulduğu cenaze aracı ile götürüldüğü Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi.

TÜRKKAN'IN ÖZGEÇMİŞİ
1920 yılında İstanbul'da doğan Prof. Dr. Türkkan St. Joseph, Galatasaray, Kabataş Liselerinde okudu, Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra Sorbonne ve Columbia Üniversitelerinde eğitim gördü.
Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli Üniversitelerde öğretim üyeliği yapan Ord. Prof. Dr. Türkkan, "Sorularla Programlı Öğrenim" metodunun üç kurucusundan biri olarak "Who's Who" ansiklopedisinde yer aldı.
ABD hükümeti tarafından 4 eyaletin eğitim planlaması ve açık üniversitenin kuruluşunda eğitim teknolojisi danışmanı olarak görevlendirildi. 1938-1944 yılları arasında Türkçülük faaliyetlerine katıldı. Dergi ve kitaplar yayınladı. Cumhuriyet, La Republiqe, Tasvir, Tercüman, Türkiye, Milliyet, Adalet ve Türkeli gazeteleri ile Human Values, Reader's Digest, Kıvılcımlar, Türk Yurdu, Türk Edebiyatı, Hisar, Milli Kültür, Türk Kültürü, Türk Dünya Araştırmaları Ergenekon, Bozkurt, Gökbörü, Türk 2000 Postası Yeni Forum ve Yeni Türkiye dergilerinde binlerce makale, dizi ve araştırması yayınlandı. Pek çok seminere katıldı. Türkçe, Fransızca ve İngilizce olarak yayınlanmış 37 kitap, 9 film ve 3 TV senaryosu yazdı. Senaryolarından Too Early For Death (Ölüm İçin Çok Erken) Amerikade NBC'de, Türk mizahı hakkındaki Rions Ensemble (Beraber Gülelim) MIP Cannes'de gösterildi. Uyuşturucudan kurtulanların hikâyesi olan To Be Born Again (Yeniden Doğmak) ABD'de "Human Values" vakfınca değerlendirildi. Türkkan, ayrıca, İçtiğimiz Çay, Altın Yumurta, Türkün Dışarıda Kalan Mirası, Stranger In Paradise (Garip Adasında Garip), İpek Kadife filmlerini hazırladı. Türkçülük düşüncesine büyük katkılarda bulunan ve katı bulduğu Nihal Atsız ile önemli görüş ayrılığına düşen Türkkan, 1940'larda "tabutluk" olarak adlandırılan gözaltı odalarında sorgulanan isimlerden hayatta kalan sonuncusuydu.

KIZILDERİLİLERİN ATALARI ORTA ASYA'DAN TEZİ...
Bilimsel çalışmalarının bir bölümünü ABD'de gerçekleştiren Prof.Dr.Reha Oğuz Türkkan, üretimi ABD kamuoyu tarafından da ilgiyle izlenen az sayıda Türkten biriydi. Türkkan, kızılderililerin uzun binyıllar önce Orta Asya'dan göçenlerin soyundan geldiğine ilişkin tez ve araştırmalarıyla ilgi toplamıştı. (ANKA)

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dunyaca, dünyaca, ord, prof, toprağa, topraga, turkkan, türkkan, unlu, verildi, Ünlü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Flaş!.. Dün akşam ünlü radyocu bay-j’nin konuğu olan dünyaca ünlü yildiz pamela ander PauL Haber Arşivi 0 02 Mart 2012 09:52
~ Ünlü bestekâr toprağa verildi!. Sametold Kültür ve Sanat 0 26 Aralık 2010 15:13
Şehit er toprağa verildi Collettivo Haber Arşivi 1 23 Temmuz 2008 19:03