IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ocak 2010, 22:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ergenekon'da akıl karıştıran sözler




İkinci Ergenekon davasının 34. duruşmasında kendini savunan Avukat Olcaytu öyle sözler etti ki akıllar karıştı.


İkinci Ergenekon davasının 34. duruşmasında savunmasını yapan Ulusal Kanal Hukuk Danışmanı ve Aydınlık Dergisi Yazarı tutuklu sanık avukat Emcet Olcaytu, "Hakkımdaki hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.
Savunmasında iddianamede delil diye ortaya konulan belgeyle, terör örgütü üyeliği arasında bir nedensellik bağı kuramadığını bu yüzden iddianamedeki bütün suçlamaları reddettiğini ifade eden Olcaytu, iddianamede suç tarihi olarak da gözaltına alınma tarihinin belirtilmesini eleştirdi.

İLKOKULA BAŞLADIĞIMDA MI ÖRGÜTE GİRMİŞİM?

Olcaytu, "Suçun sona erdiği tarih belli. Peki ben ne zaman bu örgüte girmişim? İlkokula başladığımda mı, doğduğumda mı, 18, 35 yaşında mı? Hangi eylem nedeniyle örgüt mensubu olduğumun belirtilmesi lazım" diye konuştu.

Olcaytu, savcıların kendi aleyhlerinde delil toplamaya zorladıklarını ve CMK’nın 191. maddenin hiçe sayıldığını ileri sürerek "CMK'ya göre hiçbir sanık kendi aleyhinde ifadeye zorlanamaz. Savcılar ne yapıyor çapraz sorguda? ‘Falancayla telefonda görüşmüşsün ne konuştunuz?’ diye soruyor. Size ne? 16 aydır ne yapıyorsunuz? Araştırıp bulsaydın burada bana soracağına. Burada maksat, bizim ağzımızdan çıkacak yanlış bir söz yakalamak. Savcılar bizi kendi aleyhimizde delil yaratmaya zorluyor. Bu kabul edilemez" ifadelerini kullandı. Olcaytu savunmasını "Hakkımdaki hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum" sözleriyle bitirdi.

Mahkeme Başkanı Şengün, Olcaytu’nun savunmasını tamamlamasının ardından çapraz sorgusuna geçti. Olcaytu, çapraz sorgusunda ilk olarak Savcı Mehmet Ali Pekgüzel ardından da Savcı Nihat Taşkın'ın sorularını yanıtladı.

Olcaytu, savcıların iddianamede olmayan belgelere ilişkin sorularına cevap vermeyerek "İddianamede olmayan hususlara ilişkin sorulara cevap vermiyorum" dedi. Olcaytu, bunu kanuni hakkı olduğunu belirtirken, "Ben savunmamda iddianamede olmayan hususlara yer verebilirim ama savcılar bunu yapamaz" şeklinde konuştu. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün duruşmayı yarın saat 09.00'a erteledi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
akil, akıl, ergenekonda, karistiran, karıştıran, sozler, sözler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ali Ağaoğlu'ndan kafaları karıştıran sözler! Zen Haber Arşivi 0 24 Aralık 2012 14:35
Buna Akıl Derler Akıl! Burce Fıkra 0 19 Mayıs 2012 22:42
Erkekler/Kadınlar, Erkek akıl/Dişi akıl Wick Felsefe 0 17 Mayıs 2010 12:09