IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ocak 2010, 20:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türk doktorlar Haiti yoluna çıktı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


TİKA'nın önderliğinde bir grup Türk 22 doktor, gönüllülük esasına göre Haiti'ye gidiyor.

Ümit Hekimleri Derneği (ÜHDER) ve Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) tarafından organize edilen sağlık projesi çerçevesinde gönüllü Türk doktorlar geçtiğimiz günlerde depremle yerle bir olan Haiti'ye gidecek.
Aralarında göz hastalıkları, genel cerrah, göğüs cerrahisi, çocuk cerrahisi, üroloji, çocuk hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları, aile hekimi ve psikiyatri gibi branşlarda 22 doktor 29 Ocak'ta dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Haiti'ye yardım için İstanbul'dan yola çıkacak.

Gönüllü doktorların depremin vurduğu Haiti'ye gitmek için bir organizasyon beklediklerini ifade eden Ümit Hekimleri Derneği Genel Koordinatörü Metin Topkaraoğlu, "Gönüllü doktorlarımız depremin meydana geldiği ilk günden kendilerini afet bölgesine ulaştıracak bir sağlık yardımı organizasyonunun beklentisi içindeydiler. Ümit Hekimleri Derneği gönüllü doktorları din, dil, ırk ayrımı yapmadan dünyanın her yerine sağlık hizmeti götürmeyi hedef almışlar. 'Ben değil biz' şuuru ile maddî ve manevî zenginlikleri başka insanlarla paylaşmaya söz vermişlerdi." dedi.

Derneğin önceki faaliyetlerin bahseden Topkaraoğlu şöyle devam etti: "Geçen yıl 37 gönüllü doktorla Afganistan'da yaklaşık 4200 kişiye, yine derneğimiz üyesi 37 gönüllü doktorla Etiyopya'da yaklaşık 4000 kişiye sağlık hizmeti götürmüş, çeşitli ameliyatlar gerçekleştirmiş ve ücretsiz ilaç dağıtmışlardı. Bugün ise Haiti korkunç bir depremle yıkıldı ve Haiti depremi arkada birçok yetim bıraktı yaklaşık 4.5 milyon çocuğun yaşadığı bu ülkenin yaralarını birlikte saralım dedik. Ciddi sağlık problemleriyle karşı karşıya bulunmakta olan bu ülkeye yardımda kayıtsız kalamazdık. Bugüne kadar Türkiye'den birçok yardım kuruluşu afet bölgesine ulaştı. Sağlık ekibimiz Haiti'ye giden ilk Türk doktor kafilesi olması özelliğini taşıyor. Türkiye'den daha fazla doktorun bu bölgeye yardım için ulaşmasını temenni ediyoruz." dedi.

ÜHDER Genel sekreteri Orhan Coşkuner ise "Haiti'ye yardım için sağlık ekibimizi oluşturmakta fazla zorlanmadık. Projeyi sunduğumuzda Türkiye'nin değişik vilayetlerinden birçok doktor afet bölgesine gitmek için gönüllü oldu. İlk önce Sakarya'dan 'Afiyet Sağlık Derneği' üyesi gönüllü doktorlar ve Tokat'ta çeşitli hastanelerde görev yapan doktorlar da sağlık ekibimize katıldı. Haiti'de yaklaşık 12 gün kalmayı ve döndükten sonra bir başka sağlık ekibimizle tekrar gitmeyi planlıyoruz." dedi.

Ümit Hekimleri Derneği, Mayıs 2007'de İstanbul'da doktor, diş hekimi, eczacı ve diğer sağlık çalışanlarının sorunlarını her platformda dile getirmek, çözüm önerilerinde bulunmak ve mediko-sosyal bilimlerde katkı sağlamak amacıyla kuruldu.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cikti, çıktı, doktorlar, haiti, turk, tÜrk, yoluna


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Akne Salgınına Türk Doktorlar Dur Dedi System Sağlık Köşesi 0 03 Ekim 2011 12:21
Doktorlar Şokta Yuttuğu Ot Sırtından Çıktı ( İlginç ) Süslü Esrarengiz Olaylar 0 07 Kasım 2010 21:14
Türk doktorlar kanser aşısı üretti Feronia Sağlık Köşesi 0 16 Ekim 2010 09:59
Türk doktorlar dünyaya şifa dağıtıyor Juventus Sağlık Köşesi 0 22 Haziran 2009 11:10