IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ocak 2010, 15:17   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Afganistan'daki ABD'li komutandan acı itiraf




Afganistan’da istikrarsızlığa çözüm için Taliban’la masaya oturulması gerektiği yönündeki sesler giderek daha da yükseliyor. İstanbul, Afganistan’daki son durumla ilgili kritik bir toplantıya ev sahipliği yaparken, son olarak ABD’li komutan sürpriz bir açıklamayla çözümün siyasi olması gerektiğini vurguladı.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'daki NATO kuvvetlerinin komutanı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'li General Stanley McChrystal, sürpriz bir itirafa imza atarak, bu ülkede yeterince savaştıklarını belirtti ve "Siyasi çözüme inanıyorum" dedi.
İngiliz Financial Times gazetesine demeç veren General, "Asker olarak, yeterince savaştığımızı düşünüyorum. Bütün savaşlarda olduğu burada da siyasi çözümün kaçınılmaz olduğuna inanıyorum" dedi.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’nin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’daki kilit ismi olan McChrystal’in bu açıklaması, Taliban’la masaya oturulması gerektiği yönünde açıkça dile getirilen en üst düzey demeç oldu. Bu açıklamanın, bu hafta içinde [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’da ve Londra’da yapılacak zirvelerdeki tartışmalarda önemli yer edinmesi bekleniyor.
Geçtiğimiz hafta içerisinde bir Pakistanlı yetkili de Taliban’la diyalog kurulması için bazı girişimler olduğunu ve Türkiye’nin de perde arkasında çok önemli roller üstlendiğini açıklamıştı.
McChrystal, Emrindeki binlerce askerle Taliban'ı siyasi müzakerelere zorlamak için yeterince zayıflattığını düşündüğünü de belirtti. General, Taliban'ın iktidara gelme ihtimaline ilişkin soruya, "Geçmişe değil de geleceğe odaklanan her Afganlının oynayacağı rol vardır" cevabını verdi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yönetimi, 70 bin yabancı askerin bulunduğu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'a 30 bin kişilik takviye kuvvet göndereceğini geçen ay açıklamıştı.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’DA KRİTİK ZİRVE
Türkiye, Pakistan ile [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] arasındaki 4.“Üçlü Zirve” [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da yapılıyor. Zirvede yapılacak temasların ve alınacak kararların Londra’daki toplantıya zemin oluşturması bekleniyor.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’da Cumhurbaşkanı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’ün ev sahipliğindeki zirveye, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Devlet Başkanı Hamid Karzai de katılıyor. Görüşmelerde, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’daki bazı bölgelerin kontrolünün Afgan güvenlik güçlerine devredilmesi konusu ele alınacak.
Gül, bugün hem Zerdari hem de Karzai ile ayrı ayrı birer görüşme yaptı. Üç lider, bugün öğleden sonra ortak bir basın toplantısı düzenleyecek.
Geçen hafta içinde Reuters [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ajansına konuşan Pakistanlı bir üst düzey yetkili, Türkiye'nin Taliban'la gizli görüşmeler yaptığını iddia etti.
Pakistanlı yetkili, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve Londra'da toplantılar yapıldığı sırada, Taliban'ın bazı unsurlarıyla gizli görüşmeler yapılacağını söyledi. "Afganistan ve Pakistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için Türkler arka planda önemli bir rol oynuyor" diyen Pakistanlı yetkili, "Arka planda, kimsenin şu anda bilmediği görüşmeler yapılıyor" diye konuşmuştu.


hurriyet

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 25 Ocak 2010, 16:10   #2
Çevrimdışı
Phi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Afganistan'daki ABD'li komutandan acı itiraf




Once oldur oldur, sonra ''cok savastik boyle olmayacak, silah kullanip oldurmek gerizekalilarin isidir, biz cumlelerimizin gucunu kullanarak dunyanin gozune sirin gozukmeliyiz ve bu sekilde savasimizi surdurmeliyiz'' demektir bu.

 

 

Etiketler
abdli, aci, acı, afganistandaki, itiraf, komutandan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Obama'dan Afganistan'daki askerlere gizli emir Seth Haber Arşivi 0 23 Kasım 2014 12:37
Afganistan'daki Yahudilerin Tarihi efLatun Musevilik 0 01 Haziran 2012 21:49
Savaş Karşıtları, Afganistan'daki Saldırıyı Protesto Etti Cemalizim Haber Arşivi 0 16 Mart 2012 00:28
Cheryl Cole, Afganistan’daki İngiliz askerlerine sürpriz ziyarette bulundu. Kalemzede Haber Arşivi 0 17 Eylül 2011 16:20