IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ocak 2010, 14:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Taraf'ın 3 çuval daha bombası var





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ankara'ya bomba gibi düşen "Balyoz" haberiyle ilgili belgeler Taraf'a nasıl geldi? İşte o ilginç haberin şifreleri;


Gündemin sürükleyici aktörlerinden bir haline gelen Taraf gazetesi Tecrübe konuşuyor'u ağırladı! Cengiz Çandar ve Hasan Cemal'in hazırlayıp sunduğu program bu kez CNN Türk stüdyolarında değil Taraf Gazetesi'nin merkezinden canlı yayın yaptı.Taraf'ın son bombası olan Balyoz haberine imza atan üç isim Çandar ve Cemal'in sorularını yanıtladı. Yasemin Çongar, Mehmet Baransu ve Yıldıray Oğur, Balyoz'u anlatılar, Taraf için söylenenleri yanıtladılar.

TARAF'TAN YENİ BELGELER GELİYOR!

Yasemin Çongar: Bizim elimize ulaşan belgelerden biri Balyoz Hareket Planı belgesi. İçeriğini biliyorsunuz hepsini yazdık. Çok gizli ibareli bir belge. Bunun digital kaydına ulaştık biz. Ama bunun Süha Tanyeri adlı bir subay'ın bilgisayar'ın çıktığını da tespit ettik. Bu bilgiyi de yetkililere verdik zaten. Ses kayıtları, ek bilgileri, Powe point sunumları var.

Cengiz Çandar: Çetin Voğan bugünkü açıklmasında jenerik senarya dedi o nedir?

Mehmet Baransu: Yarın bir belge yayınlıyoruz. Resmi ve ıslak imzalı bir belge. Bu sene (Yani yayınladığı yıl olan 2003'yılında) her hangi bir 'Harp oyunu' yapılmayacağını söylüyor. Kesin talimat ve resmi belge. Çetin Doğan Harp oyunu diyor ama burada o yıl harp oyunu yapmayacaksın diyor.

BALYOZ PLANI MEHMET BARANSU'YA NASIL ULAŞTI?

Cengiz Çandar: Bu belgelere yine sen ulaştın değil mi Mehmet?

Mehmet Barasu: Evet.

Cengiz Çandar: Bu belgeler neden hep sana geliyor, nereden buluyorsun Allah aşkına?

(Gülüşmeler)

Mehmet Barasu: Bu belgeler aslında bana geldi. Üç tane çuval içinde geldi
Cengiz Çandar: Buraya mı geldi?

Mehmet Barasu: Orasını söylemesem daha iyi olur. İlerde belki söylerim. Bir şekile bir yere geldi.

ORDU BÜYÜK ELÇİLERİ BİLE FİŞLEMİŞ

Yasemin Çongar: Bu arada beş bin sayfa olmasının esas nedeni şu; Çoğu sayfada isim listeleri var. Fişlenmiş insanların listesi. Devletin her kurumundan binlerce insan fişlenmiş ve listelenmiş. Bu insanlar hakkında notlar alınmış.

Cengiz Çandar: Nasıl yani örnek verebilir misin?

Yasemin Çongar: Tabi ki. Mesela Dış İşleri Bakanlığı'ndan sayısız insan fişlenmiş, çoğu da büyük elçi düzeyinde.

Cengiz Çandar: İsim isim listelenmiş mi?

Yasemin Çongar: Tabi ki.

TARAF İLKER BAŞBUĞ'UN AÇIKLAMASINA NE DEDİ?

Cengiz Çandar: Genelkurmay Başkanı bugün bunu vicdansızlık olarak tanımladı bunları. Siz vicdansızlık halinde misiniz? Bu haberi neye dayanarak yapıyorsunuz?

Yıldıray Oğur: Planda dış tehtid karşısında bir oyun var ancak Fatih Cami neden bombalanıyor? Bir F 16'nın düşürülmesi, belediye başkanlarından kimler görevden alınacak, dernekler... Bunların hepsi konuşuluyor, kayıtları var...

(Yasemin Çongar Balyoz Darbesi Planı'ndaki F 16'nın nasıl düşürüleceğini anlatan ilgili bölümü okuyor.)

Cengiz Çandar: Yani 'Genelkurmay'ın açıklamsının gideceği bir adres var' diyorusunuz?

Yasemin Çongar: Bunlar ortada. Genelkurmay bunun üstüne gitsin. Altında imzası olan İbrahim Fırtına'ya gitsin sorsun. Ama üstüne gitsin.

O BELGELERE EK YAPILMIŞ OLABİLİR Mİ?
İŞTE AYRINTILAR...

TARAF'IN BELGELERİNE EK YAPILMIŞ OLABİLİR Mİ?

Cengiz Çandar: Peki bazı gerçek belgelerin üstüne ek yapılmış olabir mi deniyor. ne diyorsunuz?

Mehmet Barasu: Ses kaydında konuşuluyor bunlar ve görüntülü sunum yapılıyor. Bana bavulla gelen kişide CD'leri gösterdi. 'Al tara' dedi. Arşivden alınan birebir orjinal CD'ler. hiç bir ek yapılmamış. Bu teknik olarak ispatlanabilen bir şey. Süha Tanyer'in el yazılarının taranmış hali bile var zaten.

Cengiz Çandar: Dün de sürmanşetten bir çağrı yaptınız Genelkurmay'a. (Çağrı metni okuyor). Yani gönderin belgeleri derse göndereceksiniz doğru mu?

Mehmet Barasu: Tabi Tabii...

Yasemin Çongar: Belki bu subayların bilgisayarlarına birileri girip bunları bunları üretiyor. O zaman da Genelkurmay'ın bu işin arkasındakileri bulması gerekmez mi?

BARANSU'NUN KAYNAĞI TUTUKLANDI MI?

Cengiz Çandar: Genelkurmay Başkanı bu belge ve bilgi sızmalarına karşı tedbir aldıklarını bazı subayların tutuklandığını onlarcasının soruşturulduğunu söyledi. Senin ilişkin de tutuklandı mı?

Mehmet Barasu: Hayır. Tutuklu olsa bunları getiremezdi herhalde, daha yeni geldi bunlar sonuçta.

Yıldıray Oğur: Bu belgelerin hepsi yalan da olsa, ses kayıtlarında konuşulanlar var. Bu kayıtların çıktığı bilgisayarın sahibi olan Süha Süha Tanyeri'nin yaptığı açılış konuşması falan. Orada bu işlerin hepsi bitmiş, sıkıyönetim ilan edilmiş, artık kimlerin tutuklanacağı kimin yerine kimin atanacağı, hangi belediye başkanlarını görevden alıncağı konuşuluyor. Yarın yazacağız mesela. İstanbul'da bazı semtleri düşman bölgesi gibi değerlendiren konuşmalar var. Fatih, Eyüp gibi semtler için söylenenleri yazacağız.

Yasemin Çongar: Bu planlamanın seminerinde kuralların dışına çıkılmış mıdır? Bunlara bir cevap verilmesi gerekiyor öncelikle. Bunun tartışılması gerek.

ÇENGİZ ÇANDAR'DAN TARAF'A SIKI BİR ÖVGÜ

Bu arada dikkatimizden kaçmayan bir anektodu da geçelim. Hasan Cemal her zamanki cool halini korudu program boyunca. Ama Cengiz çandar biraz heyecanlıydı. Taraf'ı Balyoz haberine imza atan üç ismini her reklam dönüşünde onore etmeyi ihmal etmedi.

'Taraf'ın gündeme bomba gibi düşen 'Balyoz' adlı büyük habere imza atan gazeteci arkadaşlarımızla konuşmaya devam ediyoruz.

'FAYDALANILACAK GAZETECİLER' LİSTESİNİ YAYINLAMAK DOĞRU MUYDU?

Cengiz Çandar: Bir de gazeteciler listesi ve kurulacak hükümet kabinesi belgesi var. Şimdi arada da aradılar ısrarla. Özellikle gazeteciler listesi için şu söyleniyor; çok saçma bir liste, o zamanlar şu şu isimler ya köşe yazmıyordu, ya da henüz ünlü ve etkili değildi. Ama şunu da ekleyelim. bu sorunun muhatabi neden Taraf'tır? Bunu yazan kimse ona sorulmalıdır. Taraf sadece kayıtları çözüp yayınladı.

Yasemin Çongar: O listede hiç tanımadığım, adını duymadığım isimler de var. Ama bu belgeyi biz yazmadık. Bu listeye bir ekleme yapıldığı konusunda ise şu var. Bizim ulaşabildiğimiz teknik takip sonucu kayıdın son düzenleme tarihi 2003. Biz taraf yazı işlerinde bunun muhasebesini uzun uzun yaptık. Bu planda gazeteciler ile ilgili bu listeleme yapılmış.

Yıldıray Oğur: Öyle çok 'bizimle işbirliği yapacaklar' demiyor aslında belgede.

Yasemin Çongar: Bu belgede faydalınlacak gazeteciler diye bir liste yapılıyor. O gazeteciyle ilgili bir bilgi, iddia, tanım yok. Onlarla ilgili bir plan var sadece. Burada esas mağdurlar tutukalanacak gazeteciler listesinde adı olan değil midir?

Cengiz Çandar: Tabi öyle aslında.

Yasemin Çongar: Bir takım üniformalılar senden faydalanmayı ummuşlar sadece ama onları tutuklamayı düşünmüşler. Nokta'nın yayınladığı bir askeri belgede de TSK karşıtları ve yandaşları diye bir liste vardı. Benim adım orada TSK yandaşı gazeteciler listesinde yer almıştı. Ben o zaman Nokta'yı tebrik etmiştim.

Yıldıray Oğur: Biz haberi '137 hazeteciden faydalanmayı umdular' başlığı ile verdik. (Oğur, haberin Taraf'ta yayınlanan kısa metnini okuyor) Biz kimse için bir şey yazmadık zaten haberde.

Hasan Cemal: Bir de şu var. Adı o listelerde yer alanlarında çıkıp darbeye karşı tavırlarını net bir şekilde yazmları, söylemeleri gerekir. Rıfat Hisarcıklıoğlu dışında o kadar net bir tavır koyan da olmadı. Hepsi Taraf'a yüklendi.

KOMUTAN TEPELEYİN DİYE
EMRETMİŞ



KAFES BELGELERİNE İMZA ATANLAR BALYOZ'UN DA MİMARLARIYMIŞ!

Hasan Cemal: Biriniz özetler mi? Bu kafes vardı bir de. Bunlar aslında bir zincir değil mi?

Yasemin Çongar: Yayınladığımız belgere bakardanız göreceksiniz zaten. Kafes Eylem Planı belgerinde imzası olan isimleri Balyoz Darbe planlarında da görüyoruz. Aynı kişilerin planlamaları.

Yıldıray Oğur: Çetin Doğan'ın ses kayıtları var. 'Yeşil bayrakları açmışlar. Dağılın falan yok. Tepelemek var'' diyor.

Cengiz Çandar: Emin misin Çetin Doğan olduğuna. Montaj olmasın.

Yıldıray Oğur: O'nu o kadar dinledik ki TV'de. İyi tanıyoruz artık.

Yasemin Çongar: Çetin Doğan bizi nezaktden uzak konuşmalarında 'hastalıkl bir zihniyet'den söz etti. Ben İlker Başbuğ'un haline üzüldüm. Samimiyetle inanmak istedim. Geçekten ne kadar zor durumda olduğunu gördüm. Ama İsviçre'den söz etmiyoruz ki 'Hadi canım sen de' diyelim. Gencecik çocukların, Başbakan'ı asmış bir zihniyetden söz ediyoruz. Katliamlar yapmış gazetecileri öldürmüş bir zihniyetten ve bunun devletle ilişkilerindeki şüphelerden söz ediyoruz. Oyun oynamıyoruz burada.

Cengiz Çandar: Şu anda yarınki Taraf'ın da ilk sayfasını da ele geçirmiş durumdayız. (Çandar, elindeki ilk sayfa baskısını gösteriyor)
Daha ne kadar devam edeceksiniz? Beş bin sayfa sonuçta.

Yıldıray Oğur: Aslında biz çoktan sıkıldık. Ama bilinmesi gereken bazı şeyler var. Özellikle 12 Eylül'den kalan sarı sayfalarla yüzleşecek Türkiye.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
3, bombasi, bombası, cuval, tarafin, tarafın, var


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
35 Kişi Daha Varil Bombası İle Öldü Elysian Haber Arşivi 1 21 Mayıs 2014 01:30
3 yeni Android bombası daha! SucLu Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 06 Aralık 2013 13:46
Bir Galaxy bombası daha! Deep Samsung 0 31 Ekim 2012 20:04