IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ocak 2010, 17:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Piramitlerin en eskisini Türkler yapmış





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Çin'de, Mısır piramitlerinden daha eski ve daha büyük ve ayrıca Türkler tarafından yapıldığı iddia edilen piramitler olduğu belirtiliyor.

Çin'in Xian (Şian) şehrindeki bu piramitlerin en büyüğü ise Beyaz Piramit adında ve Mısır piramitlerinin iki katı olan 3 yüz metre yüksekliğinde. Şian şehrine 100 km uzaklıkta Qin Ling Shan dağlarında bulunan ve Ön-Türk uygarlıklarından birisi tarafından inşa edildiği söylenen irili ufaklı 100'den fazla piramit bulunuyor.

Bu piramitlerle ilgili birçok iddialar ortaya atılıyor. Beyaz Piramitler ilk kez ABD Hava kuvvetleri pilotu James Gaussman'ın İkinci dünya Savaşı sırasında Hindistan'dan Çin'e olan uçuşu sırasında beyaz bir piramit gördüğüne dair söylentilerle ortaya çıktı. Bu piramidin fotoğrafı The New York Sunday News'in 30 Mart 1937'deki sayısında yayınlandı. Ancak bu fotoğraftaki piramidin daha sonra Han imparatoru Wu'ya ait olan anıtmezarı olduğu ortaya çıktı.

Bölgeyle ilgili en sağlıklı bilgi ise Alman tur operatörü ve yazar Hartwig Hausdof 'a ait. Bu bölgeyi araştırmak üzere1994 yılında Şian bölgesine bir araştırma gezisi yapan Hausdof, bu piramitler hakkında detaylı bilgi ve foto elde etti. Bunları da Beyaz Piramit kitabında yayımladı. Hausdorf'a göre piramitlerin yapım tarihi en az M.Ö. 2 bin 500 civarı. Alman bilim adamına göre söz konusu piramitler içerisinde, Mısır medeniyetinden çok daha ileri bir teknikle mumyalanmış olan cesetler ile Ön-Türkçe yazıtlar bulunuyor.

ÇİN KAYNAKLARINDA BU PİRAMİTLERLE İLGİLİ BİLGİ ÇOK AZ

Söz konusu piramitlerle ilgili Çin kaynaklarında bilgi yok denecek kadar az. Çinliler bu piramitleri M.Ö 202 ve M.S 9 yılları arasından Batı Han (Xi Han) döneminde yaptırılan mezarlar olarak nitelendiriyor. Çin'deki bazı internet sitelerinde bu piramitlerle ilgili resimler de mevcut. Google Earth'de koordinatları 34°21'44.48"N 108°37'50.88"E olarak verilen bu piramitleri internet üzerinden tespit etmek mümkün.

Çin'deki kaynaklarda bölgedeki piramitlerin üstünün kapalı olduğu, ağaç yada otlarla kaplı tepeler şeklinde olduğu görülüyor. Söz konusu piramitler (Mezarlar) ile ilgili 'http://military.china.com/zh_cn/bbs/11018441/20050322/12185362_8.html' internet sitesinde bazı resimler bulmak mümkün. Bu sitede Hanwudi hanedanlığına ait piramit şeklindeki anıt mezar resimleri bulunuyor. Bölgedeki bazı piramitlerin çevresinde parklar ve müzeler yapılmış ve turistlere açık bulunuyor.

Türkçe wikipedia sözlükte de Çin piramitlerinin Türk boyları tarafından inşa edildiği yazılıyor. Bölgede bulunan piramitler çamur ve topraktan yapılmıştır ve Mısır piramitlerinden çok höyüklere benziyor. Bölgedeki birçok piramidin henüz keşfedilmediği belirtiliyor. Bu piramitlerin Mısır piramitlerinden farkı ise Mısır piramitlerinde Firavun'un mezarları piramidin içinde, Çin piramitlerinde ise hükümdarların mezarları yerin altında bulunuyor. Şekil olarak ise Mısır piramitlerinin ucu sivrilirken, Çin piramitlerinin tepe noktası düz kare şeklinde bulunuyor.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
en, eskisini, piramitlerin, turkler, tÜrkler, yapmis, yapmıŞ


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
iPad 3'ü duyan eskisini satmaya koştu! Deep Bilim Dünyasından Son Haberler 0 01 Mart 2012 22:13