IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ocak 2010, 18:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dışişleri'nden İsrail'e yanıt




"Türkiye, Yahudi karşıtlığına yönelik tavrını sürdürecek"

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin karşılıklı anlayış, hoşgörü, özgürlük, güvenlik ve demokrasiye olan inancından hareketle, Yahudi düşmanlığı, ırkçılık, yabancı karşıtlığı ve ayrımcılığın önlenmesine yönelik tavrını kararlılıkla sürdüreceğini belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 2005 yılında kabul ettiği bir kararla, her yıl 27 Ocak gününü Yahudi Soykırımı kurbanlarını anma günü olarak belirlediğini, bu tarihin en büyük Nazi ölüm kampı Auschwitz-Birkenau'nun kurtuluş yıldönümüne denk geldiği bildirildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Tarih boyunca insanlığa karşı işlenmiş en vahim ve emsalsiz bir suç olan Holokost'un telin edilmesi, gelecekte soykırımların önlenmesi amacıyla gerekli tedbirlerin alınması ve yeni kuşakların eğitilmesine yönelik gayretlerin teşvik edilmesi her Birleşmiş Milletler üyesi ülkenin görevi olduğu kadar, bir insanlık borcudur.

Bu vesileyle, İkinci Dünya Savaşı sırasında Avrupa'nın çeşitli merkezlerinde görev yaparken Nazi yönetiminin hedefi halindeki kişileri korumak ve Holokost'tan kurtarmak için kendi hayatlarını tehlikeye atmaktan hiçbir şekilde çekinmemiş olan diplomatlarımızı da saygı ve rahmetle anıyoruz."

-DIŞİŞLERİ BAKANI DAVUTOĞLU: "İSRAİL'İ TENKİT ETMEK ANTİSEMİTİZM DEĞİLDİR"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türk tarihinde hiçbir zaman Yahudi karşıtlığı olmadığını ve olmayacağını belirterek, İsrail'i tenkit etmenin antisemitizm (Yahudi karşıtlığı) olmadığını söyledi.

Davutoğlu, NTV'ye yaptığı açıklamada, Türkiye-Pakistan-Afganistan üçlü zirvesi, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşme süreci, İsrail ile ilişkiler ve bölgesel konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ahmet Davutoğlu, "Türk tarihinde hiçbir zaman antisemitizm olmadığını ve olmayacağını" kaydederek, "Antisemitizmin hiçbir türüne, ırkçılığın hiçbir türüne müsamaha göstermeyiz" dedi.

"İsrail'i tenkit etmek antisemitizm değildir" diye konuşan Davutoğlu, eleştirilerin bölgedeki tavra ve bu tavrı yöneten hükümet ve partilere yönelik olduğunu kaydetti. Davutoğlu, Türkiye'nin önceliğinin bölgede barış sürecinin önünü açmak olduğunu vurguladı.

Afganistan konusunun bölgesel dengeler ve uluslararası ilişkiler açısından önemine işaret eden Davutoğlu, Türkiye'nin en dost ve kardeş ülkeleri arasında yer alan "Afganistan'da bir yaprak kımıldasa, bunu biz hissederiz" dedi.

Türkiye'nin Afganistan'da güvenliğin tüm Afgan halkını kapsayacak şekilde yerleşmesi, ekonomik kalkınma, tüm kesimleri kuşatan bir ulusal uzlaşı çalışması ve bölgesel konsensüs amaçladığını söyleyen Davutoğlu, Afganistan'da siyasi sürece katılma iradesi gösteren tüm etnik grupların sürece katılması gereğine işaret etti.

Ermenistan Anayasa Mahkemesinin Türkiye ile imzalanan protokollerle ilgili gerekçeli kararı hakkında konuşan Davutoğlu, Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararındaki bazı hususların sürecin temel felsefesine aykırı olduğunu söyledi.

Protokollerin iki komşu ulus devlet arasında kalıcı barış sağlamak, iki halk arasındaki ön yargıları yıkmak ve bölgesel kalıcı istikrarın önünü açmak amacına katkı sağladığını belirten Davutoğlu, Ermenistan hükümetinin protokollere sahip çıkması beklentisini dile getirdi.

Türkiye tarafından sürece ilişkin bir geciktirme olmadığını tekrarlayan Davutoğlu, "Biz, bu sürecin, protokollerin lafzına ve ruhuna uygun şekilde devam etmesini ve bütün unsurlarıyla başlamasını bekliyoruz" dedi.

Davutoğlu, "Hedefin flulaşmasını istemiyoruz. Türkiye sınırları açsın, ama diğer unsurlar hayata geçmesin denirse, normalleşmeden bahsedemeyiz." diye konuştu.

Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektuba da değinen Davutoğlu, mektubun "genel olarak olumlu ve yapıcı bir şekilde" kaleme alındığını söyledi.

Görüş ayrılıkları olan noktalar olduğunu da kaydeden Davutoğlu, görüş ayrılıklarının açık yüreklilikle konuşabilmesi konusunda gereken iyi niyeti gördüklerini ifade etti. Davutoğlu, "giden mektubun da iyi niyet ve siyasi irade içerdiğini, gelen mektubun da iyi niyet ve siyasi irade içerdiğini" kaydetti.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 26 Ocak 2010, 18:07   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Dışişleri'nden İsrail'e yanıt




Kim tutar sizi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Keşke dedim, ateşten, yazıdan önce insanlığı bulsaydılar
 

 

Etiketler
disislerinden, dışişlerinden, israile, yanit, yanıt, İsraile


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dışişleri'nden İsrail'e sert kınama Desmont Haber Arşivi 0 10 Aralık 2014 19:19
Dışişleri'nden İsrail için sert sözler! Lucifer Haber Arşivi 0 15 Haziran 2010 03:31
Dışişleri'nden Kerkük açıklaması Cemalizim Haber Arşivi 0 31 Temmuz 2008 23:19