IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2010, 14:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gerilimi tırmandıracak öneri




BDP'nin genel başkan adayı Demirtaş'tan gerilimi tırmandıracak öneri: Evde, okulda, işyerinde Kürtçe konuşun...

ANKARA- Kapatılan DTP’nin ardından milletvekillerinin geçtiği BDP’nin olağanüstü kongresinde yumuşama değil daha da sertleşme mesajı çıktı. BDP’nin Genel Başkan Adayı Selahattin Demirtaş Kürtçe’nin fiili olarak kullanılmasını istedi, “Okulda evde, işyerinde anadilde konuşun” dedi. “Çocuklarınızın bu kadar kolay ölüme gönderilmesine izin veremeyin” diyen Demirtaş anne babaları askerlik şubelerinin kapılarına dayanmaya davet etti. Kongrede bütün konuşmacılar “Sayın Öcalan” diye seslenerek Abdullah Öcalan’ın muhatap alınmasını isterken kongre salonunda da sık sık Öcalan sloganları atıldı.

BDP'nin olağanüstü kongresine ilk dikkat çeken kürsünün hemen arkasında Türk bayrağı ile BDP bayrağının yan yana asılması oldu. Ancak bir süre sonra salonda PKK bayrakları açılmaya, Öcalan posterleri ile sloganlar atılmaya başlandı. Bayrak ve posterler partililerin müdahalesi ile kaldırıldı. Kongrede daha önceki kongrelerde olduğu gibi İstiklal Marşı okunmadı.

TÜRK İÇİN KONUŞMA KESİLDİ
Kapatılan DTP'nin kongrelerine katılmayan Leyla Zana BDP'nin kongresinde hazır bulundu. BDP Genel Başkanı Demir Çelik, BDP Meclis Grup Başkanı Nuri Yaman, BDP'nin yeni eşbaşkan adayları Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak ve diğer milletvekilleri salona birlikte girdi. Yöneticilerin salona girişi zılgıtlar ve alkışlarla karşılandı. En büyük alkışı ise Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir aldı. Kongre başladıktan sonra konuşma için BDP Genel Başkanı Demir Çelik kürsüye çıktı. Çelik konuşurken kapatılan DTP'nin yasaklı genel başkanı Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk salona girdi. Türk'ün girişi üzerine salonda büyük bir alkış koptu. Demir Çelik de konuşmasını keserek Türk'ün yerine oturmasını bekledi. Çelik ardından konuşmasına devam etti.

ERDOĞAN’A SLOGAN
Kongrede konuşmacılar KCK operasyonu kapsamında belediye başkanlarının tutuklanmasına tepki gösterdiler. Tribünlerdeki partililer de, "Erdoğan şaşırma, bizi dağa taşırma" sloganı attı.

KIŞANAK'TAN SOLDA BİRLİK ÇAĞRISI
Kongrede kürsüye ilk çıkan BDP Eşbaşkan adayı Gültan Kışanak oldu. Kürt sorunun çözümünde Öcalan’ın muhatap alınması gerektiğini anlatan Kışanak, “
Sayın Öcalan, hepimizin özlemi olan barışın sağlanmasında önemli bir misyona sahip. Bu misyonun kaynağı, Kürt halkı ve PKK üzerindeki etki gücüdür. Öcalan’ın barış için önerdiği çözüm yöntemlerinin Kürt toplumunda kabul görmesi önemlidir. “Analar ağlamasın” deniliyorsa eğer, bunun tek yolu, barışı sağlamaktır” dedi.

Kışanak’ın hedefinde
AK Parti hükümeti vardı. Kışanak, “AK Parti’nin yaptığı Kürt demokratik siyasetini tasfiye etme çabasıdır. AKP, bunun bedelini ödeyecektir. Bu geleneğin şimdiye kadar hiçbir partisini halk kapatmadı ama, Kürtleri demokratik siyasetin dışına atmaya çalışan partilerin hepsini halk, ya kapattı, ya da tabela partisi haline getirdi. Halkımız, AKP’yi de tabela partisi durumuna düşürecektir. Bundan hiç şüpheniz olmasın” dedi.


FİLLİ ANADİL UYGULAMASI
BDP Genel Başkan Adayı Selahattin Demirtaş çok sert bir konuşma yaptı. AK Parti politikalarını ağır bir dille eleştiren Demirtaş tutuklanan belediye başkanlarına yönelik tepkisini ise, “O kelepçeleri AK Parti’nin boynuna geçireceğiz” sözleriyle dile getirdi. Demirtaş’ın yaptığı konuşma BDP’nin yeni dönemde politikalarının daha da sertleşeceği mesajlarıyla doluydu. İşte Demirtaş’ın konuşmasından satır başları:

BAŞÖRTÜSÜ ELEŞTİRİSİ
Yeni ve sivil bir anayasa vaadiyle 2002 de seçmenin karşısına çıkan AKP aradan geçen 8 yıla rağmen bırakın anayasa yapmayı, cunta anayasasına herkesten daha fazla biat eder hale geldi. Başörtüsüne özgürlük sloganıyla milyonlarca inançlı Müslüman’ın, demokratın oyunu veya desteğini aldı, ancak Başbakanın kendisi bile başörtüsünden söz eden genç kızları azarla***** “şimdi sırası mı bunların” diyecek kadar pervazsızlaştı.

SON MODEL ARABALARLA NAMAZA

Yoksulluğun geldiği boyut artık bir trajedi noktasındadır. Müslüman iş adamlarına devletin ve halkın bütün olanakları peşkeş çekilerek İslami holdingler yaratıldı, bu holdingler aracılığı ile yoksul halk köleleştirilip teslim alınmaya çalışıldı. “Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir” anlayışına sahip bir dinin mensuplarının, küçük bir kısmı dolar milyarderi yapıldı, son model arabalarla özel camilerde namaza gider oldular. Geri kalanlar ise bir torba makarnaya, kömüre muhtaç hale getirildi.

BAŞBAKAN’A ELEŞTİRİLER

Önce Kürt sorununu düşünmezseniz yoktur dedi, sonra Kürt sorunu benim de sorunumdur dedi, en sonunda Kürt sorunu yoktur terör sorunu vardır dedi. TRT şeş bı xer be dedi, Anadilinde konuşan sayın Ahmet Türk’ü ise meclisten atın dedi. Filistin’de taş atan çocuklara selamıyla birlikte kızılayı gönderdi, Kürt çocuklarını kızıl kanlar içinde cezaevine gönderdi. Rüşvetten boğazına kadar batmış AKP’li belediye başkanlarına övgüler dizerken onuruyla direnen şerefli DTP’lileri kelepçeletip sıraya dizdi. Bütün bunları aynı Başbakan, aynı parti gerçekleştirdi.

KELEPÇELERİ AKP’NİN BOYNUNA TAKACAĞIZ

Önümüzdeki dönemin temel politikası halkımızı AKP’den kurtarmak olacaktır. Biz halkımızın huzurunda söz veriyoruz, elimize vurulan kelepçeleri çıkarıp AKP zihniyetinin boynuna takacağız. Bu kongremiz AKP’yi Türkiye genelinde yola getirme, güçlü olduğumuz bölgelerde ise silme kongresi olacaktır. Bizi tasfiye etmeye kalkanları ilk seçimde tasfiye edeceğiz. Sokaklarda katlettiğiniz, onlarca yıl cezalar verdiğiniz, hapislere attığınız küçük çocuklarımızın hakkı için yemin ediyoruz ki bunun bedelini size ödeteceğiz.

AKP’DEN AYRILIN ÇAĞRISI
Bu aldatma, kandırma, imha siyasetine son vermek için, size dayatılan onursuzluğu, yoksulluğu, imhayı kırabilmek için AKP’nin- CHP’nin teşkilatlarından topluca ayrılın. Tarihin bu kritik döneminde halkınızın yanında yer alın. Halka yönelik bu saldırıların en önemli dayanağı olarak sizleri kullandıklarını unutmayın.

TÜRKÇE AND KALDIRILSIN

Kendi hesaplarına göre 10-15 yıl sonra artık Kürt dili Türkiye’de çok az bir kesim vatandaşın konuştuğu nostaljik bir dil haline gelecek. Hesap bu. Bu hesabı boşa çıkarmanın tek yolu da kendi diline sahip çıkma ve bedeli ne olursa olsun kurumsallaşarak dili ve kültürü yaşatmak olmalıdır.
Biz, Türkiye’de herkesin kendi anadilinde, bilimsel, ücretsiz eğitim hakkının olması gerektiğini savunuyoruz. Sadece Kürtçe için değil, bütün anadiller için özgürlük istiyoruz. Devlet buna uygun düzenlemeleri yapmak zorundadır, her şeyden önce yalan ve yanlışlarla dolu tarih ders kitaplarını gerçeğe uygun bir şekilde yayınla***** okullara dağıtmalıdır, küçük çocukların her sabah Türklüğe biat ettiği andımızı kaldırmalıdır.
Devlet eğer çocukların sokaklarda taş atmasını engellemek istiyorsa, cezaevlerine atmak ya da balon, şeker dağıtmak yerine, bu çocukların anadillerinde, bilimsel ve ücretsiz eğitim yapabilecekleri donanımlı okullar açmalıdır. Bunun başka çaresi yoktur. Ya Türkiye’deki bütün taşları toplayacaksınız, ya da çocukların anadillerinde eğitiminin önünü açacaksınız.

ÖĞRETMENLER ANADİLLE KONUŞUN

Başta eğitim emekçileri olmak üzere, bütün öğretmenler görev yaptıkları okullarda çocuklara anladıkları anadilde eğitim vermelidir. Uluslararası sözleşmeler ve Anayasanın 90. maddesi size bunu bir görev olarak emrediyor. Ayrıca halkınızın asimilasyonunu durdurmanın tek yolu da budur. Bu görev tarihi, ahlaki, vicdani, meşru ve yasal bir görevdir. Başta Kürt çocukları olmak üzere görev yaptığınız her yerde çocuklara ders anlatırken çocukların anadillerini kullanın diyoruz.

TABELALAR KÜRTÇE OLSUN

Esnaflar ve tüccarlar, alışveriş yaparken artık kendi anadilini kullanmalıdır. Müşterileri ile konuşurken anadillerinde onlara hitap etmeli, bunu günlük yaşamın bir parçası haline getirmelidirler, iş yerlerine unvan koyarken popüler kültürün dayatmalarını bir kenara bırakıp kendi anadillerinde isim koymalı, ticari markalarında kendi ana dillerini tercih etmelidirler. Bunu sadece Kürtler değil her halk yapmalı.

YILMAZ ERDOĞAN, MAHSUN KIRMIZIGÜL'E ÇAĞRI

Sanatçılar kendi anadillerinde sanat eserleri üretmeye daha fazla ağırlık vermelidir. Bu vesileyle Yılmaz Erdoğan, Mahsun Kırmızıgül gibi sanatçılara da seslenmek istiyoruz. Doğduğunuz ve içinde büyüdüğünüz kültürün hatırına, kendi anadilinizde de sinema filmleri, sanat eserleri üretebilirsiniz. Anadilinizin bu şekilde göz göre göre erimesine seyirci kalmamalısınız. Bu asimilasyon sürecini durdurmanın başka yolu yoktur.

VELİLER OKUL KAPILARINA DAYANIN

Çocuklarının anadilde daha iyi bir eğitim almasını isteyen veliler... Elinizde dilekçelerle milli eğitim müdürlerinin kapısına dayanın, hakkınızı isteyin. Ya çocuklarınızın kendi anadillerinde eğitim hakkını tanırlar, ya da bu asimilasyoncu eğitim sistemi kilitlenir. Çocuklarınızın asimile edilmesine de, anlamadıkları dilde başarısız bir eğitim almasına da razı olmayın. Daha iyi ve bilimsel eğitim hizmeti almayı hak ettiğiniz için bunu yapın.
Çocuklarınıza kendi anadilinizi öğretin, evin içinde mutlaka anadilinizi konuşun, çocuklarınıza isim koyarken kendi anadilinizde isimler tercih edin. Radyo ve televizyon yayınlarından, gazeteye kadar evinizde kendi anadilinizi ve kültürünüzü koruyan ve geliştirenleri tercih edin.

FİİLİ ANADİL EĞİTİMİ ÇAĞRISI

Bu saatten sonra ana dilde eğitim yapabilmek için artık devleti veya AKP hükümetini beklemeyin. Bütün halkı bu doğrultuda seferber olmaya davet ediyoruz. Lozan antlaşmasından, Birleşmiş Milletler ikiz sözleşmelerinden, Çocuk Hakları Sözleşmesinden ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinden kaynaklanan haklarımızı kullanarak herkesi kendi anadilinde eğitimi fiilen hayata geçirmeye çağırıyoruz.

DOĞULU HEKİMLER DOĞU'YA

Doktorlara ve sağlık emekçileri, görev yeri tercih ederken kendi doğduğunuz köyden, kasabadan, şehirden kaçmayın. Halkınıza olan borcunuzu hem kendi yörelerinizde hem de kendi anadilinizde hizmet vererek yerine getirin. Hekimler hastalarıyla iletişimde hastanın anadili ile konuşmayı tercih etmelidir. Bu, hasta haklarının da bir gereğidir.

Üniversitelerde görev yapan akademisyenler de hem kendi memleketlerindeki üniversitelerde görev almak için daha hevesli olmalı, hem de görev yaptığı üniversitenin anadil eğitimini sağlaması için girişimlerde bulunmalıdır.

DOĞULU İŞ ADAMI MEMLEKETİNİ UNUTMA
İş adamlarına ve işverenlere de sesleniyoruz. Kendi doğduğu topraklara çivi çakmayan, yatırım yapmayan hiçbir iş adamı kalmamalıdır. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında az çok sermaye sahibi olmuş herkesi, köyüne kasabasına yatırım yapmaya çağırıyoruz.
İş adamları kendi ana dillerinde yayın yapan ulusal ve yerel düzeyde radyo-tv kanalları kurabilirler, esnaflar ve tüccarlar da bu yayın organlarına reklam vererek destek olabilirler.

SAYIN ÖCALAN

Sayın Öcalan Kürt sorunu konusunda en fazla kafa yormuş ve çözümler geliştirmiş bir şahsiyettir. Ancak Öcalan’a sayın demek bile yıllarca hapis yatmanın gerekçesi olabilmektedir. Fakat bu konuda da artık pratikte bu sürecin kırılması gerekiyor. Barış için çözümler ve fikirler üretiyor olması ve bu çözüm önerilerinin Kürt halkı tarafından kabul görüyor olması Sayın Öcalan’ı muhatap haline getiriyor. Partimizin bu hususta yaptığı şey ise bu somut gerçeği tespitten ibarettir. Bu nedenle bir kez daha ifade ediyoruz ki Sayın Öcalan; barış arayışları, fikirleri, PKK ve halk üzerindeki birleştirici gücü nedeni ile en etkili aktördür. Savaşı durdurmak isteyen bir devlet, bu etkili muhatabı, bir şekilde dikkate almak durumundadır. Bunun tersi, siyaset bilimine aykırıdır.
Filistin’de İsrail ile Hamas arasında arabuluculuk yapmaya hazır olan, Afganistan’da Taliban ile Hükümet arasında arabuluculuk yapmayı taahhüt eden bir hükümet, kendi ülkesindeki kanı ve gözyaşını durdurmak için barış görüşmelerinden kaçarak anaların gözyaşını nasıl dindirebilir.

ASKERLİK ŞUBELERİNİN KAPISINA DAYANIN
Çocuğu askerde olan veya askere gidecek olan, çocuğu dağda olan bütün ana babalara sesleniyoruz, çocuğunuzun ölümüne seyirci kalmayın. Bu savaşın bitmesini istemek herkesten önce sizin hakkınızdır. Bu hakkınızı arayın. Çocuklarınızın bu kadar rahat ölüme gönderilmesine razı olmayın. Bakın, PKK barış görüşmelerine hazır olduğunu söylüyor. PKK’yi buna hazır hale getiren siz anneler, devleti de aynı noktaya çekerek barışın mimarı olabilirsiniz. Çatışma ve savaşın yeniden başlama ihtimalinin giderek yükseldiği tam da bu dönemde gerekirse askerlik şubelerinin kapılarına dayanın, artık çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz deyin.

HÜKÜMETE DİYALOG İÇİN İLK ŞART
Hükümete bir de açık çağrı yapıyoruz. Kürt sorununun çözümünde BDP olarak da sorunun muhatabıyız, kararlı ve samimi bir yaklaşım görürsek sizlerle siyasal bütün konuları diyalog içinde müzakere etmeye de hazırız. İşe, tutuklattığınız çocukların ve DTP’lilerin serbest bırakılmasını sağlamakla başlayın. DTP’li arkadaşlarımız tutuklu kaldıkları müddetçe ve siz bu tutuklama operasyonlarına devam ettiğiniz sürece, bilin ki ağzınızla kuş tutsanız bile samimiyetiniz konusunda bizi ikna edemezsiniz.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 01 Şubat 2010, 18:12   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Gerilimi tırmandıracak öneri




İdam yerine muebbet hapis cezası olayı kaldırılmalı artık. İdam tekrardan anayasaya koyulmalı. Bölelerini asmak lazım. Yeter artık. Bu ne yahu böle.

 

Alt 02 Şubat 2010, 14:47   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Gerilimi tırmandıracak öneri




bos sozler. tinlayan olcagini sanmiyorum

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
gerilimi, oneri, tirmandiracak, tırmandıracak, öneri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yüzey Gerilimi Lcia Kimya 0 27 Kasım 2014 23:48
Rus - Ukrayna gerilimi tırmanıyor Desmont Haber Arşivi 0 21 Kasım 2014 19:17
Meclis'te tezkere gerilimi Seth Haber Arşivi 0 02 Ekim 2014 17:55
15 Şubat gerilimi! Feronia Haber Arşivi 8 16 Şubat 2010 15:24