IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Şubat 2010, 15:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yalçınkaya sorulardan niye kaçıyor?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurahman Yalçınkaya'nın CHP'le ilgili sorulara neden yanıt vermiyor?


Dava açılacak partiler bunu önceden hisseder” diyen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurahman Yalçınkaya'nın, Halk TV'ye usulsüzce para yardımı yaptığı ileri sürülen ve adına 900 bin TL'lik naylon fatura kestiği iddia edilen CHP'ye bir işlem yapmaması, “Yalçınkaya CHP'ye hissiz” yorumlarına sebeb oldu.

Ergenekon davasının tutuklu sanığı Tuncay Özkan'ın televizyonuna aktarılan ve faturalandırılmadığı öne sürülen kayıp trilyonların yanı sıra, Alman Ebert Vakfı'ndan alınan 85 bin Avroluk yardım ile Başkent Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin kestiği 900 bin TL'lik naylon faturaya rağmen CHP'ye karşı bir işlem yapmayan Yalçınkaya'nın Vakit muhabiri yanıt vermediği belirtildi.

Konuyla ilgili Vakit Gazetesi'nde çıkan haber şöyle:

Telefonla ulaştığımız Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sekreteri, Yalçınkaya'nın işyerine gelmediğini ve ne zaman geleceğini de bilmediğini söyledi. CHP'ye yönelik başlatılan kayıp trilyon davası ile ilgili “son durumun ne olduğunu” öğrenmek istediğimizde Sekreter, “Bu konuda sayın Başsavcımız gerektiği zaman açıklama yapıyor” dedi. Yaklaşık 1 yıldır hiçbir işlem yapılmadığını hatırlatmamız üzerine Sekreter, “Sayın Başsavcım gerekli görürse açıklama yapar. Ama benim bildiğim o konuda bir çalışma yok” diyerek, Yalçınkaya'nın CHP'nin kanunsuzluklarına olan ilgisizliğini teyit etmiş oldu.

CHP'YE KARŞI HİSLERİNİ ÇALIŞTIRMIYOR

CHP'nin kayıp trilyonluk usulsüzlüklerine göz yumarak, “hislerini” çalıştırmakta isteksiz davranan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurahman Yalçınkaya, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda darbe planladığı iddia edilen muvazzaf subayların İşçi Partisi ile bağlantılı olduğunun Savcılarca iddianameye konulmasına rağmen İP ile ilgili olarak da bir inceleme yapmadı. Yalçınkaya'nın CHP ve İP'e karşı sessizliği, kamuoyunda yüksek yargının Ergenekoncu partilerle ilişkili olduğu yorumlarına sebeb oluyor.

CHP'NİN SABIKASI KABARIK

Yalçınkaya'nın göz yumduğu CHP'nin 3 kayıp trilyonuna uydurulan kılıf teknik takibe takılmıştı. CHP'nin kayıp trilyon dışında yaptığı usulsüzlüklerden bir diğeri de naylon fatura skandalı oldu. "Başkent Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi" adına Cumhuriyet Halk Partisi'ne kesilmiş çok sayıda fatura bulunduğu 27 Mart 2009 tarihli Vakit gazetesinde yer almıştı. Bursa Savcılığı'nın soruşturmasında ortaya çıkan skandalda, Başkent Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin faturaları ve şirket hesapları incelendiğinde CHP'ye hizmet verilmediği ancak "araştırma hizmeti verilmiş gibi" göstermek suretiyle haksız kazanç elde edildiği ortaya çıkmıştı. Operasyonda tutuklanan şirketin sahiplerinden Sefa Pösteki, ifadesinde Onur Öymen ve üst düzey CHP'lilerle görüştüğünü söylemişti.

ERSİN: BAŞSAVCI AYAKÜSTÜ KONUŞTU

Öte yandan Başsavcı Yalçınkaya'nın sözleri ve CHP ile ilgili herhangi bir işlem yapmaması konusunda ulaştığımız CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, “Partilerin kapatılmasına karşıyım. Partileri millet kapatır. Başsavcı o gün sorulan bir soruya ayaküstü bir cevap verdi. Bunun üzerinden bir sürü tartışma çıktı. Bu tartışmaları doğru bulmuyorum. Partilerin ne şekilde kapatılacağı Anayasamızda belirtiliyor” dedi

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kaciyor, kaçıyor, niye, sorulardan, yalcinkaya, yalçınkaya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mahzen - Edip Yalçınkaya Afrodit Kitap Tanıtımları 0 24 Eylül 2013 17:44
Ambrosia Laneti - Mustafa Resul Yalçınkaya Zen Ne Okumalıyım? 0 27 Şubat 2012 15:41
1 Erkek 1 Kadın - Ozan Niye Beni Niye Aramıyorsun? Pentagram Komedi ve Mizah 3 21 Ağustos 2010 13:24