IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Şubat 2010, 15:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PKK'ya profesyonel operasyon





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Özel eğitimli birlikler Öcalan'ın yakalanışının yıldönümünde Tunceli'de operasyon başlattı. Askerler tamamıyla profesyonel!


Türkiye’nin en seçkin 5 komando tugayından biri olan Tunceli 4’üncü Komando Tugay Komutanlığı’na bağlı özel eğitimli birlikler, Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin 11’inci yıldönümünde PKK’nın ses getirecek eylemler yapacağı istihbaratı üzerine bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.
Mazgirt İlçesi’nin dağlık alanlarında PKK’ya karşı düzenlenen operasyona subay, astsubay ve uzman çavuşlardan oluşan profesyonel askerler katılıyor.

TAMAMI PROFESYONEL ASKER

Tunceli’de 2010 yılında PKK’ya karşı ilk kapsamlı askeri operasyon, terörle mücadele için özel olarak oluşturulmuş profesyonel birliklerle başlatıldı.

Türkiye’nin en seçkin 5 komando Tugayı’ndan biri olan ve 2010 yılında tamamı profesyonel subay, astsubay ve uzman çavuşlardan oluşan Tunceli 4’üncü Komando Tugay Komutanlığı, Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin 11’inci yıldönümünde örgütün ses getirecek eylemler gerçekleştirebileceği istihbaratına karşı Mazgirt kırsal kesiminde geniş çaplı bir operasyon başlattı.

35 KİLO TEÇHİZATLA OPERASYON

Kış aylarının yumuşak geçtiği ve kar yağışının az olduğu Mazgirt’in bazı bölgelerinde PKK’lıların bombalı veya silahlı eylemlere girişebileceği istihbarını değerlendiren profesyonel birlikler, PKK’lıların bulunduğu alanlara özellikle gece geç saatlerde sızma harekatı düzenliyor. Helikopterler desteğinde nokta operasyonlar gerçekleştiren profesyonel birlikler, girdikleri bir çok sığınakta buldukları malzemelerle PKK’lıların bölgeyi kısa süre önce terk ettiği bilgisine ulaştı. Her türlü kış koşullarına göre hazırlanmış kıyafet ve üzerlerinde taşıdıkları 35 kilogram ağırlığındaki teçhizatla operasyona giden askerlerin, buna rağmen çeviklikleri dikkat çekiyor.


HAREKETLİ VE ZİNDE KUVVETLER


Mazgirt’te sabah erken saatlerde çekilen görüntülerde profesyonel komandoların arazide ne denli hareketli ve zinde oldukları gözlendi. Bölgenin en haraketli Tugayı olan Tunceli 4’üncü Komando Tugay Komutanlığı’na bağlı birlikler 24 saat PKK’ya karşı operasyon için hazır bekletiliyor. Profesyonel komandolar herhangi bir durum karşısında Tunceli dışında Bingöl, Elazığ ve Muş bölgesine de anında intikal ederek özel operasyonlara katılıyor. Türkiye’nin en seçkin birliklerinden olan askerlerin, PKK’ya karşı operasyonlarını mart ayı başından itibaren daha da arttırması bekleniyor.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
operasyon, pkkya, profesyonel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık