IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Şubat 2010, 17:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zahid Akman'ın evine baskın!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Zahid Akman ile Zekeriya Karaman'ın da bulunduğu 8 kişinin evinde arama yapıldı; bilgisayar kayıtlarına el konuldu.


Eski RTÜK Başkanı Zahid Akman, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman ile Kanal 7 yöneticilerinin 2003 - 2006 yılları arasında Almanya’daki Deniz Feneri e.V. yöneticilerinden alarak Türkiye’ye getirdikleri 7 milyon 158 bin 500 euro’nun belgesi, dernekle Türkiye’deki bağlantılarının araştırıldığı soruşturma dosyasına girdi.

Belgede, Almanya’da mahkûm olan Mehmet Taşkan, Mehmet Gürhan ve Firdevsi Ermiş’in, Karaman’a 38 teslimatta 3 milyon 869 bin euro, Akman’a da 4 teslimatta 164 bin euro verdikleri bilgisi yer alıyor. Frankfurt savcılığının talebi üzerine Karaman ve Akman’ın da aralarında bulunduğu 8 kişinin Türkiye’deki evleri arandı, bilgisayar hard diskleri yedeklenerek bazı belgelere el koydu.

74 PARA TRANSFERİ YER ALIYOR
Bir ülkenin yargısı ve polisi bu kadar mı geç kalır hareket etmekte?..
Ya da bu kadar geç kalırsa bu işte bir bit yeniği aranmaz mı?..
Diyelim ki, birileri haklı...
Diyelim ki Başbakan'ın emrindeki Adalet Bakanı bu yolsuzluk eylemlerinin soruşturulmasını engelledi...
Bir ülkenin Başbakanı, hele Erdoğan gibi gözünü budaktan esirgemeyeni, nasıl korkar bunlardan?..
Bilmez mi ki her geçen gün, dedikoduları daha alevlendirecek; Zahid Akman ve Zekeriya Karaman, canla başla çalışan bir siyasi iktidarın boynundaki kement olacak...
Zahid Akman ve Zekeriya Karaman...
Düşün şu hükümetin yakasından!..
Adnan Berk Okan



Almanya’daki Deniz Feneri e.V. Derneği yolsuzluğunun Türkiye bağlantılarını araştıran Cumhuriyet savcıları, Akman ve Karaman’ın da aralarında bulunduğu 18 kişinin mal varlıklarına tedbir kararı koydurmuştu.

Kuryelik yapmakla suçlanan şüphelilerin, Almanya’daki dernek yöneticilerinden teslim aldıkları ve Türkiye’ye getirdikleri yaklaşık 7.2 milyon euro’nun belgesi soruşturma dosyasına girdi. Savcılık kaynakları, soruşturmanın gizliliği nedeniyle herhangi bir açıklama yapılmayacağını bildirdi.

Belgede, Almanya’da yargılanan Taşkan, Gürhan ve Ermiş’in, Türkiye’de de haklarında soruşturma yürütülen Akman ve Karaman’ın da aralarında bulunduğu bazı isimlere elden verdikleri para miktarlarının yazılı olduğu anlaşıldı. “Kuryelik” iddialarına da delil olabilecek belgede 74 para transferi yer aldı. Belgede, toplam 42 teslimat yapılan Karaman ve Akman’ın yanı sıra, diğer şüphelilerden Harun Kapıyoldaş’a 4 teslimatta 350 bin, İsmail Karahan’a 2 teslimatta 205 bin, İzzet Kurum’a da 3 teslimatta 280 bin euro verildiği bilgileri yer aldı.

Almanya’daki Deniz Feneri e.V. davasının iddianamesinde, resmi kayıtlara geçirilmeyen çıkışların “Teslimat Gürhan” olarak yazıldığı belirtilmişti. Derneğin, hem resmi hem gayriresmi muhasebe kayıtları tuttuğu belirtilen iddianamede “Almanya’da toplanan yardım paraları ya Gürhan tarafından ya da görevlendirip yetkilendirdiği kişiler (Ermiş, Taşkan, Kurum) tarafından bankalardan çekiliyor ve Türkiye’ye, oradaki Deniz Feneri’nin gayriresmi başkanı olan Zekeriya Karaman’a götürülüp teslim ediliyor” deniliyordu.
AKMAN VE KARAMAN'IN EVİNE BASKIN

Frankfurt Savcılığı, Deniz Feneri e.V. davasını sonuçlandırdıktan sonra, aralarında Akman ve Karaman’ın da bulunduğu 15 kişi hakkında Türkiye’den “adli yardımlaşma” talebinde bulunmuştu.

Talepte, 15 kişinin ev ve işyerlerinde arama yapılması istenmişti. Adli yardım talebine ilişkin soruşturmayı yürüten Talimat Bürosu Savcısı Mehmet Taştan’ın, Frankfurt Savcılığı’nın bu talebini yerine getirdiği anlaşıldı. Mali şube ekipleri, Akman ve Karaman’ın da aralarında bulunduğu 8 kişinin Türkiye’deki adreslerine baskın yaptı.

Baskın yapılan adreslerde ele geçirilen bilgisayar hard disklerinin kopyaları alınırken, belgelere de el konuldu. Zekeriya Karaman’ın avukatı Ersan Şen, müvekkilinin İstanbul’daki evinin yaklaşık bir ay önce arandığı bilgisini doğruladı.


ZK TESLİMAT

Belgede, toplam 74 teslimat sonucu 7 milyon 158 bin 500 euro’nun, söz konusu kişilere teslim edildiği kaydedildi. Akman ve Karaman’a verilen paraların “borç” olarak yazıldığı belgede, isimler de “zk teslimat”, “z akman eliyle zk teslimat”, “zk Almanya’da teslimat”, “İ KARAHAN ELİYLE ZK TESLİMAT”, “F ERMIS ELİYLE TESLIMAT”, “ZK TESLIMAT”, “z karaman mg eliyle”, “ZK EMANET PARANIN TESLIMATI”, “izzet kurum zk teslimatından”, “harun beye f ermis”, “zk tarafından atlas tr den alinan” olarak belirtildi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
akmanin, akmanın, baskin, baskın, evine, zahid


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık