IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Şubat 2010, 15:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Müslüman değilse terörist değildir




ABD’de geçen perşembe vergi memurlarına kızıp uçağını devlet binasına çakan Amerikalının eylemi ‘terör’ tanımına uyduğu halde bu gruba dahil edilmedi. Müslümanlar, “Saldırgan Müslüman değilse, resmen terörist sayılmayacak mı” diye tepki gösterdi.

ABD’de, Teksas Eyaleti’nin başkenti Austin’de geçen perşembe günü tek motorlu uçağıyla vergi dairesi binasına kamikaze dalışı yaparak kendisi dahil iki kişinin ölümüne neden olan Joseph Stack, yeni bir tartışma başlattı.
Vergi müfettişlerinin baskılarından yılıp intikam almaya karar veren Stack, geride bıraktığı intihar mektubunda “siyasi motivasyonlu” ifadeler kullanmasına rağmen resmi belgelerde “terörist” olarak tanımlanmadı. İnternette saldırgan, “kahraman” ilan edirken, eyleminden övgüyle bahsedildi. Amerikalı yetkililer, bir “yalnız kurt” tarafından gerçekleştirilen saldırının “kasten bir devlet kurumunu hedef aldığını, ancak uluslararası terörizmle bağlantılı görünmediğini” bildirdiler.

Terminolojik çifte standart

Amerikan-İslami İlişkileri Konseyi bu duruma tepki gösterdi. Kurumun başkanı Nihad Awad, “Öyle görünüyor ki birçok kişi ve kurum, bir Müslüman tarafından gerçekleştirilmediği sürece hiçbir şiddet eyleminin terörizm olarak yaftalanamayacağı yönünde bir pozisyona sahip. Bir çifte standart uygulanıyor” dedi. Konsey, saldırıyı birkaç saat içinde “terörist” olarak niteleyerek kınamıştı. Tepkiler artınca, Beyaz Saray da açıklama yaptı. Sözcü Robert Gibbs, saldırıyı bir terör eylemi olarak sınıflandırabileceklerini, ancak soruşturma bitmeden bunu yapmayacaklarını açıkladı.

11 Eylül gibi

ABD İç Gelirler Hizmeti’nin (IRS) Austin’deki binası, “anarşist” saldırının ardından ağır hasar görmüş, çevreyi kaplayan yoğun duman Amerikalılara 11 Eylül’ü hatırlatmıştı. Saldırgan Stack ise internette neredeyse kahraman ilan edildi. Obama Yönetimi’ne karşı çıkmak adına Stack’i sahiplenen Cumhuriyetçiler de var, “İşte Bush yıllarının eseri” diyen Demokratlar da...

Kamikaze: Sayıma kendi cesedimi de eklemeliyim

VERGİ müfettişlerinin beyan usulsüzlüklerini öne sürüp 40 bin dolarına el koyduklarını ve emekliliği için artık elinde tek kuruş kalmadığını öne süren 53 yaşındaki yazılım mühendisi Stack’in intihar mektubunda şu ifadeler dikkat çekiyor:
Ceset sayımı başlamadıkça hiçbir şey değişmeyecek. O sayıma kendi cesedimi eklemezsem, hiçbir şeyin değişmeyeceğinin de farkındayım.
Ne yazık ki bütün hayatım boyunca bunun tersine inandım ama şimdi şiddetin bir cevap olmadığını, tek cevap olduğunu biliyorum.

Yasal tanıma göre terör

ABD’de bir eylemin terörizm olup olmadığını belirlemek için, 22/2656f numaralı yasaya başvuruluyor. Bu yasaya göre, bir eylemin terörist sayılması için zorunlu sayılan beş unsur şöyle:
Kasıtlı yapılacak.
Şiddet içerecek.
Hedefi sivil olacak.
Siyasi amacı bulunacak.
Saldırgan, bir kişi veya grup olacak.

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 21 Şubat 2010, 18:33   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Müslüman değilse terörist değildir




Bildiğimiz usa doğru kararların beklenmesi zor bir ülke. çünkü kendisi terörist bir ülke ben teröristim halkımda terörist dermi hiç ?

 

Alt 24 Şubat 2010, 13:17   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Müslüman değilse terörist değildir




Islami karistirmalar cok cirkin.
Onca masum insan olerken.. Filistinde.. Irakta.. Afganistanda.. Hiristiyanlar yada baska bir din katilmiyorsa.. Islamin katilmasi.. cok cirkin.

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
değildir, değilse, degildir, degilse, musluman, müslüman, terorist, terörist


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zeytinyağı Markalı Değilse Saf Değildir Cemalizim Haber Arşivi 0 08 Nisan 2012 10:54
Müslüman Avlamak İçin Müslüman Kullanmak N999 Haber Arşivi 0 02 Nisan 2012 15:46
Terörist Müslüman Olabilir mi? Kalemzede İslamiyet 0 05 Ağustos 2011 02:14