IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Şubat 2010, 15:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Suikast emrini veren kişi bulundu





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Film gibi planla öldürülen Hamas komutanının yankıları sürüyor. İngiliz gazetesi emri veren kişiyi açıkladı.

İngiliz Sunday Times gazetesi, 20 Ocak'ta öldürülen Hamas liderlerinden Mahmud el Mab-huh'a suikast emrinin bizzat İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından ocak ayı başında verildiğini öne sürdü.
MOSSAD'IN MERKEZİNDE IŞIK YAKILDI

Gazetenin Mossad'a yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, Mossad şefi Meir Dagan'la teşkilatın Tel Aviv'in kuzeyindeki merkezi Midrasha'da bir araya gelen Netanyahu, yeşil ışığı burada yaktı.

Bazı suikast timi üyelerinin de bulunduğu toplantıda Netanyahu, bu kişilere Mabhuh'un öldürülmesiyle ilgili yetki verdi.
TELAVİV'DE OTELDE PROVA YAPMIŞLAR

Bu tür operasyonlarda son yetkiyi veren kişinin genelde Netanyahu olduğunun vurgulandığı haberde, Mossad'ın Mabhuh'un Dubai'ye gideceğini öğrendiği ve kalacağı lüks otelde Mabhuh'u öldürmeyi planladığı, hatta Tel Aviv'de bulunan bir otelde bunun için prova bile yapıldığı ifade edildi.

İsrail, Mabhuh cinayetiyle bağlantılı olduğu yönündeki iddiaları reddediyordu. İsrail Dışişleri Bakan Yardımcı Danny Ayalon, önceki gün yaptığı açıklamada, ülkesiyle Avrupa ülkeleri arasındaki ilişkilerin bozulacağını sanmadığını belirtmiş, buna gerekçe olarak ise cinayetle hükümeti arasında herhangi bir bağ bulunmadığını göstermişti.

Mabhuh cinayetinde yer alan suikastçılar İngiliz, İrlandalı, Alman ve Fransız pasaportlarıyla cinayeti gerçekleştirmiş, bunun üzerine Avrupa ülkeleri İsrail'e sert tepki göstermişti. Dubai polisinin oteldeki kamera görüntüleriyle suikast timinin kullandığı kimlikleri kamuoyuna açıklamasının Mossad'ı mahcup ettiğinin vurgulandığı haberde, "Benzer operasyonları Ortadoğu'da da yapmayı planlayan Mossad, bunları durdurdu çünkü artan güvenlik, ajanlarını tehlikeye sokabilir. Ancak çok az kişi Mossad'ın İsrail'in düşmanlarına karşı yürüttüğü bu savaştan vazgeçeceğine inanıyor." denildi.

Sunday Mirror gazetesi de İngiliz bakanların, suikast timinin kullandığı İngiliz pasaportlarının İsrail sınır polisi tarafından kopyalandığına inandığını yazdı. Gazete, diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde, Tel Aviv Ben Gurion Havaalanı'ndaki yetkililerin İngilizlerin pasaportlarını alarak, kopyaladığını ve daha sonra 6 İngiliz'in her şeyden habersiz olarak bu suikastın ortasında kendini bulduğunu kaydetti. İngiltere'nin konuya ilişkin soruşturmayı ülkedeki Ağır Organize Suçlarla Mücadele Ajansı (SOCA) ve dış istihbarat servisi MI6 ile yürüttüğünü anımsatan Sunday Mirror, Dışişleri Bakanı David Miliband'ın bugün Brüksel'de İsrailli mevkidaşı Avigdor Lieberman ile konuyu görüşeceğini bildirdi.
Gazete, İngiliz hükümetinin, suikastla ilgili önceden bilgilendirildiği iddialarını ise "kızgınca reddettiğini" hatırlattı. İrlanda Dışişleri Bakanı Michael Martin'in de Lieberman'la, Mabhuh'un öldürülmesine karışanlardan bazılarının İrlanda pasaportu taşımasını görüşeceği ve bazı konularda açıklama isteyeceği bildirildi. İrlanda Dışişleri Bakanlığı, olayda 2 İrlanda pasaportunun daha kullanılmış olduğunun anlaşılmasıyla numaraları çalınan pasaport sayısının 5'e çıktığını bildirdi.

Bu arada Hamas liderlerinden Salah el Bardavil, Mabhuh cinayetinin içinde Filistin Yönetimi'nin bulunduğuna kesinlikle inandığını söyledi. Bardavil, cinayetin Mossad'ın bir eylemi olduğunu da öne sürdü. Bardavil, cinayetin içinde olduğu öne sürülen ve Dubai'de tutuklu bulunan iki Filistinlinin daha önce Filistin güvenlik birimlerinde çalıştıklarını, şu anda da El Fetih'in üst düzey yetkililerinden birinin sahip olduğu şirkette görev yaptıklarını iddia etti. Darul Hayat gazetesi, söz konusu yetkilinin Muhammed Dahlan olduğunu yazmıştı. Bardavil, Mabhuh'un internetten bilet alarak ve Gazze'deki ailesine kalacağı oteli söyleyerek hayatını riske attığını da ifade etti.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bulundu, emrini, kisi, kişi, suikast, veren


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
TIR’ları arama emrini veren Alay Komutanı görevden alındı AngeL Haber Arşivi 0 04 Şubat 2014 16:04
“Papa’ya Suikast Emrini Vatikan Verdi” basketci Haber Arşivi 0 11 Kasım 2010 08:31
Atatürk'e Suikast Planları Bulundu AnsweR Atatürk Köşesi 0 28 Nisan 2006 07:53