IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Şubat 2010, 16:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İran O'nu Öcalan gibi getirdi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



İran rejim muhalifi Sünni Cundullah örgütünün önde gelen ismi Rigi'yi Öcalan'a benzer operasyonla yakaladı.


İran yönetimine karşı çok sayıda silahlı eylem düzenleyen rejim muhalifi Sünni Cundullah örgütünün önde gelen ismi Abdulmelik Rigi, PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin benzeri operasyonla Dubai'den alınarak İran'a götürüldü.
İran Devlet Televizyonu IRIB, Öcalan'ın 11 yıl önce yakalanmasına benzer görüntüleri ekrana getirildi.
KANLI EYLEMLERE İMZA ATTI

Cundullah örgütü, 2005 yılında 9, 2007'de 11, 2008'de 16 güvenlik görevlisinin öldürülmesi; 25 Mart 2008 tarihinde Bam-Kerman oto yolunun kapatılarak 22 sivilin öldürülmesi ile 28 Mayıs 2009'da 25 kişinin ölümü ve 119 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan cami bombalanması eylemlerini üstlendi.
Özellikle İran'ın Sistan-Belucistan eyaletinde yüzlerce kişinin öldürülmesinden ve yaralanmasından sorumlu gösterilen Cundillah örgütünün geçen 18 Ekim'de bu eyalette Devrim Muhafızlarını hedef alan saldırısında, aralarında üst düzey komutan ile aşiret liderlerinin de bulunduğu 42 kişi ölürken yaklaşık, 50 kişi yaralandı.

Başkent Tahran'da basın toplantısı düzenleyen İran İstihbarat Bakanı Haydar Moslehi, Rigi'nin Afganistan'da bir ABD askeri üssünden ayrıldıktan sonra Dubai'den Kırgızistan'a giden bir yolcu uçağında yakalandığını, daha sonra özel eğitimli İran güvenlik güçlerinin Cundullah liderini İran'a getirdiklerini açıkladı. Elleri bağlı uçakta gözleri bağlı görüntülenen Abdulmelik Rigi'yi Tahran'a getiren güvenlik güçlerinin Öcalan'ı getiren ekipte bulunanlar gibi yüzlerinin kar maskeli olması dikkat çekti.

İranlı istihbarat ajanları tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Rigi'nin Dubai-Kırgızistan seferini yapan uçaktan nasıl alındığına ilişkin açıklama yapılmadı.
İranlı bakan, İsrail'i de ABD ve Avrupa'yı kullanarak bölgeyi teröristler için güvenli bir barınak haline getirmeye çalışmakla suçlarken Cundullah örgütünün önde gelen Rigi'nin "Amerikalılar" tarafından verildiğini iddia ettiği Afganistan pasaportu ile Avrupa'ya seyahat ederek bir NATO komutanıyla görüştüğünü, yakalanmasıyla ABD ve İngiltere'ye ağır bir yenilgi tattırdıklarını söyledi. Moslehi, Cundullah liderinin Afganistan'daki bir ABD üssünde çekildiğini iddia ettiği fotoğraf ve kimlik kartını kameralara gösterdi.

İran, Cundullah liderinin ABD, İngiltere ve Pakistan istihbarat servisleriyle bağlantı halinde olduğunu ileri sürüyor.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
getirdi, gibi, iran, ocalan, onu, İran, öcalan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gök gibi, deniz gibi, gözlerin gibi mavi şeyler. - Nursen Yıldırım Nava Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 15 Eylül 2012 00:02