IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mart 2010, 04:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Avrupa'da fırtına kabusu yaşanıyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Sintia Kasırgası'nın, en büyük zararı verdiği Fransa'da hükümet ulusal felaket ilan etti.


Avrupa'nın Atlantik kıyılarını vuran "Sintia Kasırgası" 51'i Fransa'da olmak üzere 63 can aldı.

Almanya, Fransa, Belçika, Portekiz ve İspanya'da etkili olan Sintia nedeniyle kıta çapında hava, kara ve demiryolu ulaşımı olumsuz etkilenirken, 12 kişinin de kayıp olduğu açıklandı. Atlantik kıyılarında rüzgârın hızı saatte 150 kilometreye ulaşırken, sekiz metre yüksekliğindeki dalgalar kıyılara vurdu. Paris'te Eyfel Kulesi'nin tepesinde rüzgârın hızı 175 kilometre ölçüldü. Önceki gün Frankfurt Havalimanı'nda 250, Paris'teki Charles de- Gaulle Havalimanı'nda ise 100'e yakın uçuş iptal edildi. Fransız Hükümeti "ulusal felaket" ilan ederken zararın giderilmesi faaliyetleri için AB'den bölgesel bütçedeki fonları serbest bırakmasını talep etti. 59 kişinin yaralandığı kasırgada ölenlerin büyük çoğunluğunun sokaklarda sele kapıldığı öğrenildi.

DENİZ SULARI GÖTÜRDÜ

Uyarılara karşın marinalarda bazı kişilerin geceyi teknelerinde geçirdikleri açıklandı. Bu kişilerden 60 yaşındaki Robert Monne, teknesinin sanki okyanustaymış gibi sallanıp durduğunu söyledi. Bu arada şiddetli rüzgâr yüzünden devrilen ağaçlar da can kaybına yol açtı. İspanya'da yaşları 51 ve 41 olan iki kişi, otomobillerinin üzerine ağaç devrilmesi sonucu can verdi. 82 yaşındaki bir kadın da duvarın yıkılması sonucu öldü. Fransa'da 1 milyon ev elektriksiz kaldı. Ülkede can kaybının yaklaşık yarısı, kıyı kasabası L'Aigullion-sur-Mer'de meydana geldi. Kasabada okyanus sularının evlerin çatılarına kadar yükseldiği açıklandı. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy felaket bölgelerini dolaştı. Portekiz'de 10 yaşında bir çocuk ağaç dalının düşmesi sonucu öldü. Devrilen ağaçlar Belçika'da da 60'lı yaşlarda bir kişinin ölümüne yol açtı. Özellikle Belçika'nın güneyinde etkili olan kasırga, ulaşımı felç ettiği gibi, yüzlerce kaza meydana gelmesine, evlerin çatılarının ve dış cephelerinin hasar görmesine yol açtı.

ALMANYA'DA 9 ÖLÜ

Kasırga Almanya'da da 9 kişinin ölümüne neden oldu. Almanya'nın çeşitli kentlerinde bir kadın motosiklet sürücüsü, bir kadın koşucu, ormanlık alanda dolaşan bir adam ile otomobiliyle seyir halinde bir erkek üzerlerine ağaçların devrilmesi sonucu hayatlarını yitirdiler. Fırtınanın, Hessen eyaletinin Biblis kentinde oynayan 2 yaşındaki bir çocuğu Weschnitz Nehri'ne savurduğu, çocuğun boğularak öldüğü belirtildi. Tren seferlerinin iptal edilmesi nedeniyle demiryollarına tepki gösterildi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
avrupada, firtina, fırtına, kabusu, yasaniyor, yaşanıyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
NBA'in 2013-2014 Sezonu'nda sakatlık kâbusu yaşanıyor! Kalemzede Diğer Spor Branşları 0 26 Kasım 2013 02:18
Avrupa'nın Ortak Kâbusu Kara Kedi Süslü Esrarengiz Olaylar 2 15 Haziran 2010 10:38
İstanbul'da fırtına kabusu Angel Haber Arşivi 1 27 Eylül 2008 00:44