IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mart 2010, 04:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
SGK ilaçta asıl suçluyu ilan etti





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Vatandaş bugün eczaneden ilaç alamadı, suç SGK'nın üstüne kaldı. İşte bu konuda çok önemli bir açıklama geldi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ''Türk Eczacıları Birliği'nin (TEB), karekodlu ilaçların eczaneler tarafından depolara iade edilmesine dönük yaptığı açıklamalarla İlaç Takip Sistemi (İTS) uygulamasını engellemeye çalıştığını'' savundu.

SGK'dan yapılan yazılı açıklamada, TEB'in bugün çeşitli basın-yayın organlarında yer alan, ''SGK sistemlerinde ortaya çıkan arıza nedeniyle sisteme giriş yapılamadığı, hastaların ilacını alamadığı ve sistemin kullanılamaz halde olduğu'' iddiaları hatırlatıldı.

Açıklamada, uzun zamandır üzerinde çalışılan İTS çalışmalarının tamamlanarak, 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren tüm ilaçların karekodlu olarak üretilmesi/ithal edilmesi, İTS'ye kaydedilmesi ve bu sistem üzerinden satılmasının zorunlu hale getirildiği belirtildi.

TAKİPLE SUİSTİMALLER ENGELLENECEK
SGK'nın ilaç ödemelerinin kontrolü, takibi ve muhtemel suistimallerin önlenebilmesi amacıyla toplum yararına olan karekodlu ilaçların kullanımını önemsediği ve yaygınlaştırılmasını teşvik ettiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Ancak, Türk Eczacıları Birliği bugüne kadar İlaç Takip Sistemi'ni desteklediğini belirtmekle birlikte, mevcut mevzuat hükümlerini yok sayarak, bizzat kendi internet sitelerinde karekodlu ilaçların eczaneler tarafından depolara iadesine dönük yaptığı açıklamalarla uygulamayı engellemeye çalışmıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumu olarak, uygulamanın yaygınlaştırılması amacıyla 1 Mart 2010 tarihinden itibaren İlaç Takip Sistemi ile entegre çalışacak olan MEDULA Eczane Sistemi yenilenerek devreye alınmış, eczacılarımızın tek arayüz ve işlemle kurumumuz Provizyon Sistemi ve İlaç Takip Sistemi kontrolü yapmaları sağlanmıştır.

Aynı zamanda, tüm ilaç üreticileri/ithalatçıları, depocular ve tüm eczanelerimiz tarafından da desteklenen bu uygulamaya paralel olarak; tedavi sürecinin takibi ve olası suistimallerin engellenmesi amacıyla şimdilik ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarıyla sınırlı kalacak şekilde reçete yazan hekimlerin sistemde kayıtlı olması mecburiyeti getirilmiştir.''

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
asil, asıl, etti, ilacta, ilan, sgk, sucluyu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Maliki genel af ilan etti Seth Haber Arşivi 0 02 Temmuz 2014 22:55
PKK ateşkes ilan etti Feronia Haber Arşivi 6 15 Ağustos 2010 16:27