IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mart 2010, 04:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu Anayasa paketi kavga çıkarır





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Erdoğan'ın birkaç aya kadar Meclis'in gündemine getirmeyi düşündüğü pakette muhalefeti çıldırtacak öneriler var.

AK Parti'nin Anayasa değişiklik paketi taslağında tartışma yaratacak düzenlemeler yer alıyor. Bunlar arasında tartışmalı yargı reformunun yanı sıra askere sivil yargı yolunun açılması ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın kapatma davası açmasının Meclis onayına bağlanması da yer alıyor.

Başbakanın açıklamalarından sonra AK Parti'de Anayasa değişiklik paketi çalışmaları hızlandı. Çalışmaların hafta sonuna kadar tamamlanması, siyasi partilerle yapılacak görüşme takviminin de netleşmesi bekleniyor.

TASLAĞIN BİR NUMARALI GÜNDEM MADDESİ
Aslında taslak hazır. Paketin en tartışmalı maddesi yargı reformu. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yapısı tartışma konusu. AK Parti'nin taslağına göre kurulun üye sayısı 21'e çıkacak. Geniş tabanlı temsil olacak. Birinci sınıf hakim ve savcılar ile avukatlar ve TBMM de kurula üye seçebilecek. Adalet Bakanı ve müsteşarı kurulda kalacak. Kurulun kararlarına yargı yolu da açılacak.

Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği askerin sivil mahkemelerde yargılanmasını içeren düzenlemenin de Anayasa değişiklik paketinde yer alması bekleniyor. Askeri savcılar ile sivil savcıların görev alanlarının netleştirilmesi öngörülüyor.

PARTİ KAPATMALAR ZORLAŞACAK
Taslakta yer alan bir başka düzenleme ise parti kapatmaların zorlaştırılması. Buna göre; rejim karşıtı odak olma kriteri somutlaştırılacak, şiddete karışma temel kapatma kriteri olacak. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın kapatma davası açması ise Meclis onayına bağlanacak.

MEMURA SENDİKAL HAKLAR
Pakette yer alması düşünülen diğer değişiklikler ise, Yüksek Askeri Şura kararlarına yargı yolunun açılması, memura sendikal hak. Kadın ve çocuklara tanınan haklara ilk kez Anayasa'da yer verilmesi de gündemde. Yurtdışına çıkışların ancak mahkeme kararı ile yasaklanmasının da pakette yeralması öngörülüyor.

Sadece Anayasa değil, yolda bir de reform paketi var. Yasalarda değişiklik öngören paketle; ifade özgürlüğünün genişletilmesi ve yasadışı dinleme cezalarının artırılması, seçimlerde Kürtçe propaganda yapılabilmesi için ilgili yasalarda değişiklik planlanıyor.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 02 Mart 2010, 20:01   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bu Anayasa paketi kavga çıkarır




Başlığı okuyunca dedim neymiş bu kavga çıkaracak taslak. Oysa olması gerekli olanlar, birilerince kavga nedeni olacakmış. Efendim, HSYK yargıya açılsın denmiş. E hukuki bir kurumun hukuksuzluk yapması durumunda neden yargıya başvurulmasın ki ? Bunda garipsenecek ne var anlayamadım. Parti kapatmak zorlaşacakmış. E bunca parti kapatıldı da ne oldu ? En son DTP kapatıldı BDP oldu. Refah kapatıldı, Fazilet o kapatıldı, Saadet oldu. Bilmem anlatabildim mi ?

Zihinler aydınlanmalı.

 

 

Etiketler
anayasa, bu, cikarir, Çıkarır, kavga, paketi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
AB'den Anayasa paketi açıklaması Lucifer Haber Arşivi 1 01 Nisan 2010 12:18
Anayasa paketi halk oyuna kaldı CariSma Haber Arşivi 4 06 Temmuz 2007 23:01