IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Mart 2010, 17:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Maaşı kesilen emekli paranızı alın (Dilekçe)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Emekli maaşlarında yapılan kesintiyle, dernek yöneticileri lüks bir hayat yaşıyor. İşte paranızı kurtarmanın yolları;


Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel, emeklilerin maaşlarından yapılan kesintiyle ilgili bir dizi önlem paketi hazırladı. Habertürk'te yayınlanan köşesinde emekliye yol gösteren Tezel, sağlık çalışalanlarına da önemli bir uyarıda bulundu.
İşte Ali Tezel'in emekli aylıklarında yapılan yaklaşık 18 liralık kesintiyle ilgili hazırladığı o dosya;
Bir lirası bile çok kıymetli olan emeklilerden yapılan kesintinin 18 lira, kesinti yapılan emekli sayısının ise 770 bin olduğu ortaya çıktı. Bu yaklaşık 14 milyon liralık bir kesinti yapıldığı anlamına geliyor. Ancak işçi emeklilerinin yazılı başvurusu olmadan maaşlarından Türkiye Emekliler Derneği’ne kesinti yapılması mümkün değil.

Yasalarımız gereğince emeklilerin aylıklarından tek bir kuruş kesinti
yapılamaz, hatta bırakın kesintiyi bankalar da dahil olmak üzere hiç kimse emeklinin borcu için aylığına haciz bile getiremez. Emeklinin
zaten kıt kanaat idare etmeye çalıştığı üç kuruş aylığından kesinti yapılabilmesi için emeklinin mutlaka yazılı muvafakatı (izni) gerekir.

SGK, GELEN LİSTEYE GÖRE KESİNTİ YAPMIŞ

Ancak SGK, yasaları hem çalışan hem de emekli aleyhine yorumlamayı sevdiği ve âdet edindiği için, şimdi Şubat 2010 ayında tam 770 bin emeklinin aylığından 18 lira kesinti yapıp toplam 13.860.000 (on üç milyon sekiz yüz altmış bin) lirayı, eski adı Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED), yeni adı Türkiye Emekliler Derneği’ne (TÜED) aktarmış. 770 bin emeklinin aylıklarından, TÜED yönetimi tarafından gönderilen listeye göre (bu emekliler gerçekten TÜED’e üye mi değil mi diye araştırılmadan) Şubat 2010 ayında kesinti yapılmış.


YÖNETİM KURULUNA LÜKS PLAZALAR
Emeklilerden yasadışı bir şekilde kesilen üyelik aidatlarıyla Ankara’da Anıttepe Mah. Işık Sokak No: 11 adresinde, dernek yönetim kurulu üyelerine, her bir katında bir yönetim kurulu üyesinin oturduğu banyolu, yatak odalı, ultra lüks plaza yaptırıldı. Derneğin giriş katında sadece 20 metrekarelik bir alan ise dernek üyeleri gelince otursunlar diye banklarla döşendi. Öte yandan, TÜED yönetim kurulu üyeleri ile şube yöneticilerine her ay bu paradan milyonlarca lira aylık ödenmiş.


KESİNTİYİ ALMAK İÇİN YAPILACAK BAŞVURUDA KULLANILACAK
DİLEKÇE ÖRNEĞİ



SGK’YA DİLEKÇE GÖNDERİN

TÜED’in SGK’ya gönderdiği 770 bin kişilik emekli listesinde kimlerin olduğu ise bir sır. Ne TÜED yönetimi ne de SGK, çok yoğun çabalarımıza karşın bu listeyi açıklamıyor. İşte bu sebeple hangi emeklilerin
aylıklarından TÜED aidatı adı altında kesinti yapıldığı bir sır. Şimdi tüm emeklilerin yapması gereken, SGK’ya aşağıdaki örnek dilekçeyi gönderip, kendisinden kesinti yapılıp yapılmadığını öğrenmek ve kesinti yapılmış ise iadesini istemek. Bu arada emekli aylığınızdan gerek TÜED üyeliği için dernek aidatı, gerekse başka kişi ve kurumların kesintilerini öğrenmek için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] web sayfasının sol tarafında bulunan BİLGİ EDİNME bölümündeki formu doldurup, bilgisayar üzerinden veya formu yazdırıp postayla gönderin. Bilgisayar üzerinden gönderecekseniz alındı numarasını kontrol edin ve bu numarayla cevap bekleyin.

GEREKİRSE DAVA AÇIN VE ŞİKÂYET EDİN

Hepsi, “Nasılsa kesilen rakam 18 lira, bu para için kimse uğraşmaz” diyor ve bu sebeple rahat. Ancak 18 lira da olsa emekli aylığınızdan kestikleri parayı SGK size geri ödemezse gidin bulunduğunuz yerdeki iş mahkemesinde SGK’yı dava edin. Ayrıca İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı’na da sizi haberiniz olmadan dernek üyesi yaptıkları için şikâyette bulunun.

Kızılay çalışanları, 4/B’ye geçmeyin

Tekel işçilerinin 4/D’den (kamu işçiliğinden) 4/C’ye (köle işçiliğe)
geçirilmesine benzer bir şekilde, sağlıkta da Tam Gün Yasası ile Kızılay’a ait sağlık işletmelerinin Sağlık Bakanlığı’na devri
gündemde. Devirle Kızılay’da çalışanların 4857 Sayılı İş Kanunu
kapsamındaki çalışmalarına son verilerek 4/B’ye (memur köleler)
geçirilmesi yasalaştı.

Ancak, emekliliği gelmiş ve uzatmaları oynayan Kızılay çalışanlarına, “Kesinlikle 4/B’ye geçmeyin” derim. Çünkü, şu an ayrılırlarsa kıdem tazminatlarını tavan rakam olan 2435 liradan alacaklar ama 4/B’ye geçtikten onra ayrılırlarsa bu rakam 1300 liraya düşecek. Öte yandan, bugün emekli olanların alacağı aylık, 4/B’de çalıştıkları her ay için 2 lira düşecek.

Ayrıca, emekliliği gelmemiş olanların da ileride alacakları kıdem tazminatları düşecek. Şu anda aldıkları aylıkları da 4/B’ye çevrilecek ve 1200-1300 lira arasına inecek.

İŞTE O DİLEKÇE ÖRNEĞİ

" Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'na


Kurumumuzdan ......... tahsis ve ....... Sicil numarası ile emekli (dul-yetim) aylığı almaktayım. Hiçbir emekli derneğine üye değilim, emekli aylığımdan Dernek üye aidatı adı altında kesinti yapılmasına da bu güne kadar yazılı olarak hiç izin vermedim.

Bu sebeple emekli aylığımdan hiçbir kesinti yapılmışsa iade edilmesini talep ediyorum. Talebim gerçekleştirilmediği takdirde yasal yollara müracaat edeceğimin bilinmesini isterim.

ADRES:
Ad-Soyad-İmza-Tarih"

ALİ TEZEL-GAZETE HABERTÜRK





__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 19 Mart 2010, 21:22   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Maaşı kesilen emekli paranızı alın (Dilekçe)




ben siteye girdim ama bir sürü link çıktı bende ilki olan emekli maaşımdan emekli derneğine kesinti var mı? yı seçtim orda da tc no mu girdim kayıt bulunamadı dedi ne yapıcam

 

Alt 19 Mart 2010, 21:52   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Maaşı kesilen emekli paranızı alın (Dilekçe)




whitead Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ben siteye girdim ama bir sürü link çıktı bende ilki olan emekli maaşımdan emekli derneğine kesinti var mı? yı seçtim orda da tc no mu girdim kayıt bulunamadı dedi ne yapıcam


İlk önce, haberdede belirtildiği gibi bilgi edinme sayfasına giriyoruz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Sonrasında, bize lazım olan hangi başlık ise onu seçiyoruz ve işleme devam ediyoruz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Buradan istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz.

iyi forumlar..

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

 

Etiketler
alin, alın, dilekce, emekli, kesilen, maasi, maaşı, paranizi, paranızı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çalışanın emekli maaşı artıyor Seth Haber Arşivi 0 06 Kasım 2014 13:06
104 yaşında ilk emekli maaşı Violent Haber Arşivi 0 22 Kasım 2012 10:30
Emekliler paranızı böyle geri alın Lucifer Haber Arşivi 0 17 Mart 2010 14:18
Emekli maaşı ve Nema Metin İslamiyet 1 10 Mart 2009 07:11