IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Mart 2010, 18:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Belçika'da PKK'ya büyük darbe




25 farklı noktada 300 polis operasyon yaptı. Elebaşılar yakalandı, Roj TV kapatıldı.

İtalya'nın geçtiğimiz hafta PKK kamplarına yaptığı baskından sonra bugün yeni operasyon haberi Belçika'dan geldi. Başta Belçika olmak üzere Avrupa’nın değişik merkezlerinde PKK’nın özellikle para trafiğini yöneten beyin takımına yönelik operasyon başlatıldı. Operasyonda PKK’nın Avrupa’daki “kasası” olarak bilinen Zübeyir Aydar ve beyin takımından Remzi Kartal da gözaltına alındı. Ayrıca Roj TV'nin, Belçika’daki stüdyoları kapatıldı.

Belçika'da yaklaşık 300 polisin katılımıyla terör örgütü PKK'ya ait olduğu sanılan önemli merkezlere baskın düzenlendi. Televizyon kanalları, operasyonda en az 30 kişinin gözaltına alındığını ve baskınların Türk istihbarat birimleri tarafından planlandığını bildirdi. Operasyon sonrası Roj TV'nin yayını kesildi ve bazı Roj TV çalışanları gözaltına alındı.

Operasyonun Türkiye’den MİT’in verdiği bilgiler doğrultusunda gerçekleştirildiği öğrenildi. Aynı şekilde PKK’nın Afganistan, Kuzey Irak, Türkiye ve Bulgaristan üzerinden yürüttüğü uyuşturucu trafiğine yönelik de operasyon yapılacağı belirtiliyor.

ROJ TV KAPATILDI

NTV televizyonunun haberine göre, terör örgütü PKK'ya karşı Belçika'da yürütülen geniş çaplı operasyon kapsamında merkezi Danimarka'da bulunan Roj TV'nin uydu üzerinden yayın yapan stüdyoları ve ofisleri kapatıldı.

Belçika polisi tarafından Roj TV ve Mezopotamya Radyo stüdyolarına sabah saatlerinde yapılan baskında söz konusu yayın organlarının üst düzey yöneticileri de gözaltına alınmıştı.

DIŞİŞLERİ'NDEN TEŞEKKÜR

Belçika'da PKK'ya yapılan büyük operasyonla ilgili hükümetten ilk tepki Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan geldi. Belçika'daki PKK operasyonu ile ilgili görüşlerini belirten Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Fransa ve İtalya'dan sonra Belçika'nın terör örgütüyle ilgili operasyon yapmasını takdirle karşılıyoruz" dedi.

"Teröre karşı dayanışma bir sorumluluktur" diyen Davutoğlu, "Bu operasyonla terörün uluslararası manevra alanı daraltılmıştır" şeklinde konuştu. Davutoğlu, Belçika'da şu anda halen operasyonun devam ettiğini bu konuda daha detaylı açıklama yapmak istemediğini de belirtti.
Geçtiğimiz günlerde, PKK’ya karşı Belçika, Almanya ve Hollanda’yla paralel olarak sürdürülen takibat çerçevesinde, Fransa'da dokuz, İtalya’da da 11 kişi gözaltına alınmıştı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
belcikada, bÜyÜk, darbe


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ie 7'ye Büyük Darbe! System İnternet Dünyasından Haberler 1 02 Ocak 2012 22:13
Belçika'dan PKK'ya ağır darbe Lucifer Haber Arşivi 0 10 Mart 2010 02:30
PKK'ya büyük darbe! Feronia Haber Arşivi 2 17 Ekim 2009 01:47
PKK'ya Büyük Darbe! Kralice Haber Arşivi 0 04 Temmuz 2008 19:14