IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Mart 2010, 14:16   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
70 cente muhtaçlar




70 cente muhtaçlar


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yunanistan çöp toplayamıyor adalara feribot seferi koyamıyor

BORÇ krizi ile boğuşan Yunanistan ağır ekonomik tedbirler alınca Akropolis, Plato Akademisi, Aristo’nun Okulu gibi önemli tarihi turistik yerlerde hayat sekteye uğradı. Pek çok müze kapandı. Tasarruf tedbirleri o kadar sıkıntı yarattı ki müzelerin çoğunda gece bekçisi kalmadı. Adalara devlet desteği ile sefer düzenleyen feribotlar bile durdu



Yunan basınında çıkan haberlere göre, ekonomik kriz nedeniyle ödemelerin kesilmesi ve sözleşmeli personelin işten çıkarılması sonucunda, bazı arkeolojik alanlar ile Atina Bizans ve Hristiyanlık Müzesi, Selanik Arkeoloji Müzesi ve Bizans Medeniyeti Müzesi gibi müzelerin büyük bölümü tamamen kapandı ya da çok sınırlı şekilde çalışıyor. Tasarruf tedbirleri öylesine sıkıntı yarattı ki bu yerlerin çoğunda artık gece bekçisi bile bulunmuyor.

Atina’da yayımlanan Ta Nea gazetesi, mali sıkıntılar nedeniyle Atina’nın en önemli turistik mekanlarından biri olan Akropolis tepesinde çöplerin, son olarak bekçinin kendi parasıyla aldığı benzinle çalıştırılan çöp kamyonuyla atıldığını, ancak daha sonra çöplerin birikmeye başladığını ve atılamadığını yazdı. Aynı haberde “Attiki bölgesindeki Parnasos Dağı’nda bulunan antik kent Delphi ile Aristotales Okulu ve Platon Akademisi gibi önemli arkeolojik yerlerin bazı bölümleri ziyaretlere kapatıldı. En çok ziyaret edilen arkeolojik yerlerden biri olan Sunyo bölgesindeki Attiki arkeoloji alanında tuvaletler çalışmıyor. Dünyanın en önemli arkeoloji müzelerinden biri sayılan Girit adasındaki Heraklion Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret eden turistler de kapalı kapılarla karşılaşıyor” bilgileri yer aldı.

Uzak adalara ulaşım durdu

Gazete, müzeler ve arkeolojik mekanlardaki az sayıdaki görevlinin “Bozulan bilgisayarları tamir ettiremiyoruz. Sabun ve ampul alacak para yok, evden getiriyoruz. Tüm mahalleye borçlandık” şeklindeki açıklamalarına yer verdiği haberinde, “Bu durumun Yunanistan’ı uluslararası alanda zor durumda bırakarak, turistlerin gözünde küçük düşürdüğünü” vurguladı.

Bu arada, Ege’de uzak bölgelerdeki adalara devlet desteği ile yolcu taşıyan vapur şirketlerinin alacaklarının ilgili bakanlık tarafından ödenmemesi nedeniyle seferlerini durdurma kararı aldıkları bildirildi. Yunan basın organları, sözleşmeli olarak kıyı taşımacılığı yapan ve alacakları 30 milyon euroyu aştığı belirtilen gemi şirketlerinin ortak toplantıda aldıkları ve yazılı olarak Rekabet ve Denizcilik Bakanlığı’na ilettikleri bir kararda, devleti “batakçı” olmakla suçladıklarını, alacaklarını tahsil edene kadar bazı ada seferlerini iptal ettiklerini bildirdiklerini duyurdular.



Artık kilise bile vergi ödeyecek



YUNANİSTAN’IN yaşadığı son ekonomik kriz, ülkede AB’den gelen fonlarla yıllardır süren “tatlı hayat”ı da sona erdirdi. Hükümetin açıkladığı önlemler ve acı reçeteler, halkın keyfini kaçırdı.

İşte hükümetin önlem paketinden bazı ayrıntılar:

* Ülkede kamu sektöründe sıkça uygulanan 14 ay maaş alma uygulaması kaldırıldı.

* K***** mesailer yüzde 30 düşürüldü. Yol harcırahları kaldırıldı. Primler iptal edildi.

* Tüm altyapı harcamalarında yüzde 5 kısıntıya gidildi. Sadece bu uygulamadan 500 milyon euro tasarruf bekleniyor.

* Fiyatı 35 bin euro ve üzeri olan yat, mücevher ve otomobillere bir kereye mahsus lüks tüketim vergisi getirildi.

* 2009’da yıllık geliri 100 bin ve yukarı olanlardan bir kereye mahsus yüzde 1 oranında gelir vergisi alınacak.

* Daha önce vergi alınmayan Kilise’nin gelirlerinden de vergi kesilecek.



Papandreu: Krİzden 3 yIlda çIkarIz



YUNANİSTAN Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, “ülkesinin 3 yıl içerisinde mali krizden çıkarak farklı bir ülke olacağını” söyledi. Papandreu, “Kozmos tu Ependiti” gazetesine verdiği demeçte, Yunanistan’ın içinde bulunduğu mali krize değinerek, “Ülkenin kurtulması ve böyle bir olayın tekrarlanmaması için hepimiz tüm benliğimizi ortaya koyacağız” dedi.

“Yunan halkının bu konudaki fedakarlıklarının boşa gitmeyeceğini, kalkınmada yeniden yapılanma sağlanarak, ekonominin düze çıkacağını” savunan Papandreu, “Yunanistan 3 yıl içerisinde, belki de daha erken vatandaşları için ümit vaad eden onurlu başka bir ülke olacak” ifadesini kullandı. Papandreu, “Hükümetin ve Yunan halkının bu konuda insanüstü çaba gösterdiğini, ancak ülke üzerinde vurguncu oyunlar oynamaya çalışan çevreler bulunduğunu” öne sürdü.



vtn

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
70, cente, muhtaclar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık