IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Mart 2010, 23:25   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başkentray projesi ertelendi




TCDD Genel Müdürlüğü, Ankara banliyö hatlarını metro standardına ulaştıracak BAŞKENTRAY Projesini 2 yıl erteledi. Proje tamamlana kadar tren trafiğini rahatlatmak için Ankara-Sincan arasına yeni bir konvansiyonel demiryolu hattı yapılacak.

Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine göre, Sincan-Kayaş arasındaki banliyö hattını metro standardına yükseltmeyi amaçlayan BAŞKENTRAY projesi için TCDD Genel Müdürlüğü, bu ay sonuna kadar BAŞKENTRAY Projesi için yapım ihalesine çıkmayı amaçlıyordu. Yapımı devam eden hızlı tren projelerine ağırlık vermeyi planlayan TCDD Genel Müdürlüğü, BAŞKENTRAY Projesi'ni 2 yıl erteledi.

Ankara-Eskişehir arasındaki Yüksek Hızlı Tren seferlerinin başlamasıyla tren seferlerinde yaşanan yoğunluğu dikkate alan TCDD Genel Müdürlüğü, Ankara-Sincan arasına yeni bir konvansiyonel hat inşa etme kararı aldı. Buna göre, mevcut hattın kuzeyine saatte 140 kilometre işletme hızıyla yüksek standartlı olarak inşa edilmesi planlanan 24 kilometre uzunluğundaki demiryolu hattında yüksek hızlı trenler de sefer yapacak.

Mevcut demiryolu hattının bulunduğu alana yapılması öngörülen yeni hat için kamulaştırma yapılması gerekmeyecek. Yeni yapılacak konvansiyonel hat için proje çalışmalarını tamamlayan TCDD Genel Müdürlüğü, Devlet Planlama Teşkilatının onayının ardından bir kaç ay içinde yapım ihalesine çıkmayı hedefliyor.

BAŞKENTRAY PROJESİ

BAŞKENTRAY Projesi kapsamında Sincan-Kayaş arasındaki 36 kilometre uzunluğundaki demiryolunda tüm raylar, peronlar ve istasyonların yenilenmesini planlıyor. Yapım süresi boyunca Sincan-Kayaş arasında banliyöler çalıştırılamayacak. Sincan-Kayaş arasındaki günlük taşıma kapasitesini 100 bin yolcuya yükseltecek ve konforlu bir yolculuk imkanı sunacak olan proje ile Ankara-Sincan arasında 3, Ankara-Kayaş arasında ise 2 hat olan demiryolu yeniden inşa edilecek ve Ankara-Behiçbey arasındaki 4 hat 6 hatta, Behiçbey-Sincan arasındaki 3 hat ise 5 hatta, Ankara-Kayaş arasındaki 2 hat ise 4 hatta çıkarılacak. Yapılan hatlardan ikisi yüksek hızlı tren taşımacılığında, ikisi ise metro standardındaki banliyö taşımacılığında hizmet verecek.

BAŞKENTRAY Projesi kapsamında kullanılması planlanan yeni tren setlerinde uçaklardaki gibi karakutuların yanı sıra elektronik güvenlik sistemleri ve engelli vatandaşlar için hazırlanmış özel bölümler bulunuyor. Akıllı trenler, 170 koltuk, 3 tekerlekli sandalye bölümü ve 574 ayakta yolcu olmak üzere toplam 747 kişiyi taşıyabiliyor.

Aralarında geçiş imkanı bulunan 3'er vagondan oluşan trenler her iki taraftan kumanda edilebiliyor. Her yanında kameralar bulunan yeni trenlerde “kapalı devre televizyon sistemi” yer alıyor. Dahili telefon, klima, otomatik kapı, anons ve görsel yayın sistemi gibi teknik özellikleri barındıran akıllı trenlerde her üç vagonun ön kısmında elektronik yolcu bilgilendirme panoları bulunuyor.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
baskentray, başkentray, ertelendi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
OnePlus One Ertelendi! SeckiN Cep Telefonlar 0 12 Haziran 2014 14:08
Don Volga Kanal Projesi Nedir? Don Volga Kanal Projesi Tarihi Zen Tarih 0 09 Mayıs 2014 23:25
Far Cry 3 ertelendi! Bulut Oyun Dünyasından Son Haberler 0 29 Haziran 2012 13:44
Far Cry 3 ertelendi! Bulut Oyun Dünyasından Son Haberler 0 27 Haziran 2012 22:10