IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Mart 2010, 02:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Deprem bebeğinin mucize kurtuluşu





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Hemen henüz 15 günlük ancak yaşadıkları şimdiden dilden dile dolaşmaya başladı bile. İşte Minik Helen'in hikayesi;


Depremin simgesi Okçular Köyü'nden 15 günlük Helen Yüksel oldu. Deprem sabahı, çöken evin enkazından annesi Melike ve babaannesi Kibar Yüksel'in cesetlerinin arasından sapasağlam çıkarılan öksüz Helen, şimdi herkesin ilgi odağı oldu.

Elazığ'da oturan Melike Yüksel, 15 gün önce dünyaya getirdiği kızı Helen'i, depremin olduğu günün öncesi pazar günü, görmeleri ve sevmeleri için Okçular Köyü'nde oturan dedesi ve ninesi Kibar Yüksel'in yanına getirdi. Annesi Melike Yüksel, beşikteki kızı Helen'i, gece üşümemesi için kayınvalidesi Kibar Yüksel'le yanyana yattığı yatağa alıp aralarına yatırdı.

ANNESİNİN VE KARDEŞİNİN ÖLDÜĞÜNDEN HABERSİZ

Sabaha karşı şiddetli sarsıntıyla neye uğradıklarını şaşıran anne Melike Yüksel ile Babaanne Kibar Yüksel, dam üzerlerine yıkılırken minik Helen'i kurtarabilmek için üzerine kapaklandı. Yerle bir olan evin tavan direkleri altında kalan gelin- kaynana yaşamlarını yitirirken, aralarında uyuyan 15 günlük Helen, aralarında oluşan bu ‘hayat boşluğu’ndan yaşama tutundu.

DEPREM GECESİ NELER YAŞANDI? İŞTE MİNİK HELEN'İN YÜREK BURKAN HİKAYESİ;

Sabahın ilk ışıklarıyla evin enkazına gelen yakınları, annesi ve babaannesinin cesetleri arasından mucizevi bir şekilde burnu bile kanamayan minik Helen'i alıp dışarı çıkardı.

Yara almayan, köyde herkesin ilgi odağı olan Helen şimdi, Kızılay'ın kurduğu çadırda diğer yakınlarının yanında barınıyor. Helen'i halasının kızı emziriyor.

Minik Helen'in amcası Şemsettin Yüksel, “Depremde annem, babam ve ağabeyimin eşini kaybettim. Ancak, yeğenim Helen kurtuldu. Annem ve yengem onu aralarına alıp kurtarmış. Kendilerini hiç düşünmemişler, Helen artık onlar için yaşayacak” dedi.

Bebeğin 'mucize' denilecek bir şekilde kurtulduğunu anlatan bebeğin babasının akrabası Güler Yüksel, “Deprem oldu biz dışarı çıktık. Evimiz yıkılmıştı zaten. Ama biz kurtulmuştuk. Doğru amcamların evine koştuk. Evleri dümdüz olmuştu. Amcam ayrı yerde yatıyordu. Yengem, halam, çocuğun ninesi ve çocuk ayrı yerdeydi. Amcam bulunduğu yerde vefat etmişti. Sonra diğerlerine koştuk. Önce bebeğin halasını bulduk. Halasının başını çıkardık. Halası yaşıyordu. Sonra diğerlerine koştuk. Onları bulamadık. Biraz uğraştık. Çocuğun ağlamasıyla onları bulduk. Halasıyla birlikte bunu çıkardık. Diğerlerini kaybettik. Sadece bu coçuk yaşıyordu. Herkes oradaydı. Tüm akrabalar oradaydı. Bebek 15 günlük. Annesi daha 1 yıllık gelin. 20 yaşındaydı. Bundan sonra halası ve babası bakacak. Biz bakacağız. Annesi ile babaannesinin ortasında bulundu. Buna hiç bir şey olmamıştı. Ama ikisi ölmüştü. Şu anda halamın kızı emziriyor. Onun da bebeği var. Ama o misafir gidecek. İki gün sonra gidecek. Doktor ne önerirse onu alıp besleyeceğiz. ” diye konuştu.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bebeğinin, bebeginin, deprem, kurtulusu, kurtuluşu, mucize


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İki kardeşin mucize kurtuluşu PassioN Haber Arşivi 0 29 Nisan 2012 11:23
Minik Gayneur'un mucize kurtuluşu Juventus Haber Arşivi 0 11 Haziran 2009 10:27
Yoldan Geçen Anne Çocuğun mucize Kurtuluşu Süslü Haber Arşivi 0 05 Şubat 2009 12:44
Batmanlı çocuğun mucize kurtuluşu Angel Haber Arşivi 0 31 Aralık 2008 14:47