IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Mart 2010, 19:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Marmara depreminin kaçarı yok





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




İTÜ Öğretim üyesi Prof Naci Görür, Kuzey Anadolu fay hattındaki her depremin batıya doğru hareket etiğini belirtti.

İTÜ Öğretim üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Kuzey Anadolu fay hattındaki her depremin batıya doğru hareket etiğini belirtti ve ''En son Gölcük'de oldu. Şimdi sırada Marmara var. Burası kırılacak. Bunun hiç kaçarı yok'' dedi.
TBMM Deprem Araştırma Komisyonunda bilgi veren Prof. Görür, Marmara Denizi altındaki fayları sık sık incelediklerini vurguladı ve ‘’ Marmara Denizi'nin batısındaki fayın, 1912 depreminde kırılıp kırılmadığı, tam olarak ortaya çıkarılamadı. Eğer kırılmışsa depremin büyüklüğü 7,2'den az olmayacaktır. Kırılmamışsa 7,6'lık bir deprem olabilir'' diye konuştu. Görür, tarihte Marmara Denizi'nde 60 adet tsunami oluştuğunun belirlendiğini ve olası bir depremde de bunun tekrarlanabileceğini kaydetti.

EGE'DEKİ SESSİZLİK

Komisyonda bilgi veren TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası yöneticisi Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu da, depremde psikolojinin çok önemli olduğunu söyledi ve ‘’ Elazığ'daki deprem bizim beklediğimiz bir deprem değildi. Türkiye'de deprem riski her zaman var. Nereye bakarsanız bakın bomba gibi bir ülkedeyiz. Ege’de uzun süredir bir sessizlik var. Biz bu sessizlikten hoşlanmayız'' dedi. Gündoğdu, Ege Denizi'nde bir depremin, tsunami oluşturabileceğini, bunun tarihte de örneklerinin bulunduğunu söyledi. ''TÜRKİYE, HAİTİ OLMAYA ADAY'' TMMOB Şehir Plancıları Odası yöneticisi Prof. Dr. Murat Balamir de, Türkiye'deki kentlerin, yeryüzünün en riskli yerlerinde olduğunu

söyledi. Balamir, ‘’Depreme maruz kalan nüfusun uğradığı zarar açısından Türkiye, Şili olmaktan daha çok Haiti olmaya aday gibi görünüyor'' dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, ise, şebekede ana dağıtımdan son kullanıma kadar 4 ayrı noktada vanalar olduğunu, herhangi bir yerdeki vanayı uzaktan otomatik olarak kesme imkanının bulunduğunu söyledi. Aslan, ‘’Böylece doğalgazdan oluşabilecek yangınları önleyebiliriz. Şimdi ek tedbir olarak sarsıntıya duyarlı sensörlerle çalışan vanalar üzerinde duruyoruz’’ dedi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
depreminin, kacari, kaçarı, marmara, yok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Marmara Depreminin Merkez Üssü Gölcük'te 03,02 Anması Thetis Haber Arşivi 3 17 Ağustos 2012 23:17
Marmara Depreminin Tarihini Verdi(miş) Kacak Haber Arşivi 0 21 Kasım 2011 21:59
İstanbul depreminin tarihini açıkladı Ruj Haber Arşivi 11 16 Kasım 2011 12:45