IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Mart 2010, 17:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
TMSF'nin el koyduğu fabrikalara müjde!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



TMSF tarafından el konulan Toprak Holding'in 22 şirketinde çalışanlara ücretleri ödendi.


AK Parti Eskişehir İl Başkanı Salih Koca, Toprak Holding AŞ fabrikalarında alacağı bulunan çalışanlar ile hukuki yollara başvurmayan işçilere yaklaşık 5 milyon liralık ödeme yapıldığını söyledi.

Koca, düzenlediği basın toplantısında, Toprak Holding'in Eskişehir'de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulan ve faaliyetleri durdurulan yatırımlarının AK Parti tarafından gündeme getirildiğini kaydetti.

Toprak Holding'in borçlarından dolayı 22 şirketine el konulduğunu anımsatan Koca, şöyle konuştu:

''Bu sadece Eskişehir ile sınırlı değil bölgesel bir sorundur. Kentteki yaklaşık 2 bin çalışanın, ailelerini de hesaba kattığınızda 8 bin kişiyi ilgilendiren bir konudan bahsediyoruz. Bu insanların mağdur olmaması için bir rapor hazırlamıştık. Raporu AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda Sayın Başbakanımız'a sunduk. Bu toplantıdan iki gün sonra Sayın Başbakanız, Bozüyük-Mekece kara yolunun açılışı için Eskişehir'e geldiğinde konuyu paylaştık. Daha sonra Başbakanımız'ın talimatları doğrultusunda işçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi için bir adım atıldı.

Geldiğimiz süreçte özellikle işçi alacaklarının kısa sürede ödenmesi için girişimler başladı. Şu ana kadar Toprak Holding'de mevcut çalışanlarla birlikte, hukuki yollar başvurmamışlara ait yaklaşık 5 milyon liralık bir ödeme yapıldı. Borçlara yönelik de TMSF yönetim kurulu tarafından yaklaşık 46 milyon liralık bir ödenek ayrıldı.''

-''TOPRAK KARO FABRİKASI'NIN SATIŞI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR''-

Koca, Toprak Holding'in piyasaya olan borçlarının bulunduğunu, bunun yanında hukuki yollara başvuran çalışanların da var olduğunu anlatarak, geçici çalışma ödeneği adı altında iki dönemdir ödenek alan Eskişehir ve Bozüyük'te 500 kişinin olduğunu bildirdi.

Söz konusu kişilerin durumunu da netleştirmek için TMSF Başkanı Şakir Gül ile görüşme yaptıklarını anlatan Koca, şöyle devam etti:

''TMSF'ye bu hafta itibariyle dava açan çalışanlar hakkında da bir ibra söz konusu. TMSF'ye ibrada bulunanların da ödemelerine başlandı. Kentteki ve çevre illerdeki fabrikaların atıl durumda olması da çok üzücüydü. Fabrikaların kapalı kalması ekonomik açıdan ülkeye zararı olan bir konu. Söz konusu fabrikaların tekrar üretime geçmesi için TMSF'ye görüşlerimizi bildirdik.

Şu anda Toprak Demir-Döküm, Toprak Yağ ve Yem ile Toprak Cam fabrikaları satışa çıkartıldı. Kentimizdeki Toprak Karo Fabrikası'nın satışı için de TMSF çalışmaları sürdürüyor. Haziran ayı içinde Toprak Karo Fabrikası'nın satışı da yapılacak. Sorunların çözümünde gayretlerini ve yardımlarını esirgemeyen Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile TMSF çalışanlarına kent halkı adına teşekkür ediyorum.''

Koca, kentin son haftalarda Eskişehirspor'un aldığı başarılı sonuçlarla mutlu günler yaşadığına da değinerek, takımın bu performansının devam etmesi temennisinde bulundu.

Toplantıya, Koca'nın yanı sıra AK Parti İl Başkanlığı Tanıtım ve Medya Başkanı Süleyman Reyhan, Odunpazarı İlçe Başkanı Coşkun Yaşar Şengün, Tepebaşı İlçe Başkanı Ahmet Sivri, İl Gençlik Kolları Başkanı Hasan Kalın ve İl Kadın Kolları Başkanı Ülker Can da katıldı.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
el, fabrikalara, koyduğu, koydugu, mujde, müjde, tmsfnin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
TSK'nın el koyduğu Meclis arşivi iade ediliyor PassioN Haber Arşivi 0 26 Ocak 2012 20:21
Akıl hastalarını fabrikalara sattılar Süslü Esrarengiz Olaylar 1 18 Aralık 2010 20:46
İsrail el koyduğu gemileri iade ediyor Lucifer Haber Arşivi 0 04 Ağustos 2010 20:22