IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Mart 2010, 17:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
75 bin sözleşmeli haber bekliyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki sözleşmelilerin kadroya alınacağı açıklaması sağlık çalışanlarını harekete geçirdi.


Sağlık-Sen'in sempozyumunda konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın bakanlıktaki 'sözleşmeli personelin k*****ki diğer sözleşmelilerin özlük haklarının altında olmayacağı' yönündeki sözleri, sözleşmeli sağlık çalışanlarında kadro beklentisi oluşturdu.
Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki sözleşmelilerin kadroya alınacağının açıklanması ile Sağlık Bakanlığı'nda çalışan yaklaşık 75 bin sözleşmeli personel de kadro müjdesi beklemeye başladı.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hafta sonu Sağlık-Sen tarafından gerçekleştirilen sağlık çalışanlarının sorunları sempozyumunda, bakanlık bünyesinde çalışan sözleşmeli personelin haklarının, k*****ki diğer sözleşmelilerin özlük haklarının altında olmayacağı sözü verdi. Sağlık çalışanları bu açıklamayı 'sözleşmeli öğretmene kadro verildiği takdirde sağlık çalışanlarına da verilecek' şeklinde yorumlandı.
Sağlık-Sen'in 13-14 Mart 2010 tarihinde gerçekleştirdiği sağlık çalışanlarının sorunları sempozyumunda, sözleşmeli istihdamından performans sistemine, aile hekimliğinin sorunlarından çalışan güvenliği ve şiddete kadar sağlık çalışanlarının temel sorunları, bakanlık yetkilileri, bilim adamları ve sendika temsilcileri tarafından masaya yatırıldı.
FARKLI İSTİHDAM TÜRLERİ ÇALIŞMA BARIŞINI BOZUYOR
Sağlık çalışanlarının sorunları ve çözüm yolları sempozyumunun en hararetli oturumlarından birisi de sözleşmeli personel uygulamalarının tartışıldığı panel oldu. Farklı türde istihdamın çalışma barışına zarar verdiği görüşü dile getirilen panelde taşeronlaşma ve hizmet satın alımının çerçevesinin genişletilmesi uygulamaları eleştirildi.
Aile hekimliği uygulamasında yaşanan sorunlar ile aile hekimleri ve toplum sağlığı merkezlerinde çalışanların yaşadığı mağduriyetler de gündeme geldi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın sempozyumun açılışında sözleşmeli personel ile ilgili sarf ettiği sözler panelin seyrinde etkili oldu. Oturumun panelistlerinden olan Sağlık-Sen Başkanı Mahmut Kaçar, Bakan Akdağ'ın açıklamalarını önemsediklerini belirterek, sözleşmeli personelin mağduriyetlerinin çözümünün yakın olduğunu kaydetti.
İki gün süren sağlık çalışanlarının sorunları ve Çözüm Yolları sempozyumdan çıkan sonuçların Sağlık-Sen Bilimsel Danışma Kurulu tarafından raporlaştırılacağı ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a sunulacağı öğrenildi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
75, bekliyor, bin, sozlesmeli, sözleşmeli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sözleşmeli Mehmetçik'e güzel haber Desmont Haber Arşivi 0 05 Aralık 2014 11:24
HDP haber bekliyor Seth Haber Arşivi 0 10 Kasım 2014 22:53