IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Mart 2010, 19:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
88 yıllık 3 boyuta iki hafta kaldı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Nisan ayında Türk tüketicisi 3D TV’lerle tanışacak. Ancak 3D’nin, TV alışkanlığını değiştirebilmesi için 3 temel sorunu aşması gerekecek


Sinema salonlarından evlere girebilmesi için tam 88 yıl beklenilen 3 boyut (3D) teknolojisi ile iki hafta sonra Türk tüketicisi de tanışacak. İlk olarak Samsung ve ardından Panasonic ve Sony’nin 3D TV’leri önümüzdeki birkaç ay içinde satışa çıkacak. Ancak en son görüntü ve ses teknolojilerinin evlere girip yaygınlaşabilmesi için 3D teknolojisinin öncelikle şu sorunları aşması gerekecek:

- Avatar filmi ile fenomen haline gelen 3D’nin geleceğini en çok meşgul eden konu: standartlar. Dünya çapındaki tüm TV üreticileri 3D’ye yönelik ürün geliştirmeye çalışıyor. Hatta şu ana kadar 3D’ye uyumlu toplam 72 TV, 58 projektör, 23 monitör, 12 dijital çerçeve, 5 fotoğraf makinesi, 9 Blu-ray oynatıcı, 5 notebook, 2 cep telefonu.... geliştirildi. Ancak her şirket kendi standardı üzerinde çalıştığı için sektör genelinde LCD TV’lerde olduğu gibi bir standart yok. Diğer bir deyişle “3D nedir?”in tanımı bile henüz yapılamadı.

- 3D TV keyfinin önündeki bir diğer engel, içerik sorunu. 3D sistemleri ile yayıncılık yapan TV kanalı henüz olmadığı için bu TV’leri alanlar piyasadaki yaklaşık 15-20 adetlik 3D film ile sınırlı bir keyif yaşayabilecek. Üstelik bunları seyretmek için de 3D destekli blu-ray oynatıcı, gözlük gibi ek ekipmanlara ihtiyaç duyulacak. Bu konuda en önemli gelişme ise Sony ve spor kanalı ESPN’nin bu yaz yapılacak Dünya
Kupası maçlarını 3D olarak yayınlamak için çalışmalara devam ediyor olması.

- Tüketicileri en yakından ilgilendiren sorun ise tüm yeni teknolojilerde olduğu gibi maliyet sorunu. Piyasada ortalama bir 3D TV’nin fiyatı ortalama bir LCD TV’nin fiyatının yaklaşık 5 katını bulabilecek. Buna ek olarak Blu-ray oynatıcı, 3D film, 3D oyun ve gözlük gibi ekipmanlarla fiyat minimum 5 bin doları bulacak. Türkiye’de ise vergilerle birlikte 3D ekosisteminin tüketiciye maliyeti 10 bin lirayı bulacak.

90 YILDA 450’Yİ AŞKIN 3D FİLM

İlk üç boyutlu film, Perfect Pictures tarafından çekilen “Aşkın Gücü” idi. 27 Eylül 1922’de, Los Angeles’ta ilk gösterimi yapılan filmin ardından bugüne kadar 353 film 3D olarak çekildi. Sony, Samsung, LG, Dlby Digital ve Walt Disney gibi şirketlerin üye olduğu 3D@Home Konsorsiyumu’nun verilerine göre 1920’lerden bu yana toplam 353 adet 3D film çekildi. Bu sayı 2012 yılının sonuna kadar 450’yi aşacak.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
3, 88, boyuta, hafta, iki, kaldi, kaldı, yillik, yıllık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hosting Festivali'ne 1 Hafta Kaldı SeckiN Bilim Dünyasından Son Haberler 0 12 Haziran 2014 13:36
Android TV'ye 3 Hafta Kaldı SeckiN Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 02 Haziran 2014 11:22
Sadece 6 Hafta Ömrü Kaldı Western Haber Arşivi 0 17 Şubat 2011 15:27
18 yıllık köle hayatı geride kaldı Cemalizim Haber Arşivi 0 14 Ekim 2009 20:17