IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Mart 2010, 15:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gaziantep'te tekstil işçileri isyanda





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Grevi çözmek istemeyen işveren,yarın kadınların ve çocuklarında olduğu demokratik bir direnişle karşılaşacak


DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, grevi çözmek istemeyen işverenin, yarın çocuklar ile kadınların da yer alacağı büyük bir demokratik direnişle karşı karşıya kalacağını söyledi.

Çelebi, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yer alan Çemen Tekstil Fabrikası'nda 71 gündür devam eden işçi grevine destek vermek amacıyla, DİSK Başkanlar Kurulu üyeleri ile birlikte işçileri ziyaret etti.

Çelebi, burada yaptığı konuşmada, grevdeki işçilerin grev sonuçlanıncaya kadar çocuklarını okula göndermeme kararı almalarına üzüldüğünü, ancak işverenin de sorunu çözme konusunda hiç bir olumlu adım atmadığını belirtti.

Yakında çocuklar içinde bir sendika kurmak zorunda kalacaklarını ifade eden Çelebi, şöyle konuştu:

''Grevi çözmek istemeyen işveren, yarın çocuklar ile kadınların da yer alacağı büyük bir demokratik direnişle karşı karşıya kalacak. Ama biz sorunun çözülmesinden yanayız. İşveren kesin bir dille sendika ile masaya oturmayacağını söylüyor. Sendikalar yasal kuruluşlardır, sendikaya üye olmak, sendikayla sözleşme imzalamak da bir o kadar haktır. Biz burada kimseyi kanunsuz bir işe zorlamıyoruz.''

Hükümetin yeni bir Anayasa için çalışma başlattığı şu günlerde, mevcut Anayasa'nın 90. maddesinin işletilmediğinden yakınan Çelebi, ''Hükümet bugün Anayasa'nın 90. maddesini işletsin görelim. Bu madde işletilirse işverenle aramızda yaşanan sorunların büyük bölümü ortadan kalkar. Bu madde uluslararası ILO sözleşmesini tamamıyla hayata geçiren bir madde. Ama uygulanmıyor. Hükümet önce bu maddeyi hayata geçirsin de ondan sonra Anayasa değişikliği yapsın'' dedi.

Çelebi, işverene söyleyecek çok sözleri olduğunu, ancak 25 Martta kendisiyle yapacakları görüşmeye zarar vermemek için daha fazla konuşmayacağını sözlerine ekledi.

DİSK'e bağlı Tekstil-İş Sendikası Genel Başkanı Rıdvan Budak da 71 gündür grevdeki işçilerin polisin kuşatması altında olduğunu, polisin işçilere baskı yaptığını ve işverenin işletmesini koruma adına işvereni desteklediğini ileri sürdü.

İşçilerin grev çadırı kurmalarına polisin karşı çıktığını ifade eden Budak, ''71 gündür bu işçiler burada demokratik bir eylem yapıyor. Yasal hakları olmasına rağmen polis, onlara grev çadırı kurmalarına izin vermiyor. Türkiye'nin hiçbir yerinde bir grev yerinde bu kadar polis görmedim. Bu grev yerinde bu kadar polisin işi ne, biz burada savaşmıyoruz grev yapıyoruz. Devlet işveren kadar, işçinin de hakkını korumalı. Ayırımcılık yapmamalı'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, DİSK Genel Başkanı Çelebi ve Tekstil-İş Sendikası Genel Başkanı Budak, Çemen Tekstil Fabrikasının sahibi ile kısa bir görüşme yaptı.

Grevdeki işçiler ile çocukları ise güvenlik önlemi alınan fabrikanın önünde bir süre oturma eylemi yaptı.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gaziantepte, iscileri, isyanda, işçileri, tekstil


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Blackberry kullanıcıları isyanda! KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 1 12 Ekim 2011 15:01
Blackberry kullanıcıları isyanda! dreamy Cep Telefonlar 0 12 Ekim 2011 14:45