IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Mart 2010, 06:15   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye, ABD Elçisini Ankara'ya çağırdı




ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi tarafından bugün kabul edilen tasarıyla ilgili Başbakanlık'tan anında tepki geldi. Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Namık Tan acilen Ankara'ya çağrıldı


Hükümet açıklamasında, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde, Ermeni iddialarını içeren tasarının kabul edilmesine ilişkin olarak, ''Türk ulusunu işlemediği bir suçla itham eden bu tasarıyı kınıyoruz'' denildi.
Açıklamada, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan'ın bu gelişme çerçevesinde istişareler için bu akşam Ankara'ya çağrıldığı bildirildi.
Başbakanlık Basın Merkezinin internet sitesinde yayımlanan ''Hükümet Açıklaması''nda, Türkiye'nin, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi tarafından, 1915 yılı olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarının kabul edilmesinin üzüntüyle karşılandığı ifade edildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Türk ulusunu işlemediği bir suçla itham eden bu tasarıyı kınıyoruz. Bu tasarıyı destekleyenler, tarihi gerçekler ve uzman tarihçiler arasındaki konuyla ilgili fikir ayrılıklarını görmezden gelerek siyasi saiklerle yanlış ve haksız bir tutum benimsemişlerdir.
Tasarı, 1915 olaylarına ilişkin olarak içerdiği somut tarihi hataların yanı sıra, tamamen tek yanlı bir yaklaşımla hazırlanmıştır. Türkiye, Birinci Dünya Savaşı sırasında Anadolu halkının tümünün yaşadığı acı olayların tarihçiler tarafından ön yargısız biçimde ve bilimsel yöntemlerle, tarihi kaynak ve arşivlere dayanılarak incelenmesi gerektiğine inanmaktadır.
Siyasetçilerin, tarihçilerin alanına yönelik müdahaleleri her zaman olumsuz etkiler yaratmıştır.
Tasarının, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde kabulünün arzu edilmeyen sonuçlara yol açacağına esasen konuya ilişkin girişimlerimiz sırasında açıklıkla işaret edilmişti.
Tüm uyarılarımıza rağmen Komite tarafından kabul edilen bu tasarının Türkiye-ABD ilişkilerine zarar vermesinden ve Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi yönündeki çabaları sekteye uğratacak olmasından ciddi kaygı duyuyoruz.
ABD ile geniş bir ortak gündem çerçevesinde yürüttüğümüz çalışmaları olumsuz etkileyebilecek bu karar, maalesef bir stratejik vizyon eksikliğine de işaret etmektedir.
Washington Büyükelçimiz Namık Tan, bu gelişme çerçevesinde bu akşam istişareler için Ankara'ya çağrılmıştır.''
OYLAMA ÖNCESİ ANKARA'DA YAŞANANLAR
ABD Dış İlişkiler Komitesinde 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının tanınmasını öngören tasarının oylandığı saatlerde Ankara'da hareketli saatler yaşandı.
Tasarının oylama sürecini yakından takip eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanlığı kadroları, tasarının geçmesi veya geçmemesi ihtimallerine karşı planlar geliştirirken, bu planları siyasi irade ile de paylaşarak Türkiye'nin izleyeceği politikayı netleştirdi.
Davutoğlu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile önceden planlanan akşamki görüşmesinin tasarının Komitede onaylanması saatlerine denk gelmesi üzerine, ele alınması planlanan konuların yanı sıra oylama da masaya yatırıldı. Davutoğlu, Başbakan Erdoğan'a sürece, o ana kadar yapılan çalışmalara ve oylamanın muhtelif sonucuna göre atılacak adımlara ilişkin bilgi verdi.
Erdoğan ile görüşmesinin ardından Bakanlığa dönen Davutoğlu, başta Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu olmak üzere Bakanlığın ilgili yetkilileriyle bir araya geldi. Durum tespitinin yapıldığı ve planların son bir kez gözden geçirildiği bu görüşme de yaklaşık iki saat sürdü. Davutoğlu, ekibine son talimatları verdikten sonra durumu yine takip etmek üzere konutuna geçti, ilgili yetkililer ise Bakanlıkta kaldı.

haber7

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
abd, ankaraya, Çağırdı, cagirdi, elcisini, türkiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sırbistan Türkiye büyükelçisini Dışişleri'ne çağırdı Seth Haber Arşivi 0 22 Kasım 2014 22:44
Fransa Suriye Elçisini Sınır Dışı Ediyor Rhytia Haber Arşivi 0 29 Mayıs 2012 15:49
İtalya da Suriye'den elçisini çekti PassioN Haber Arşivi 0 07 Şubat 2012 20:40