IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Mart 2010, 14:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Merkel Türkiye'de





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Almanya Başbakanı'nın ziyaret gündeminde Ortadoğu, İran ve 'uyum' konuları var

Almanya Federal Cumhuriyeti Başbakanı Angela Merkel, resmi ziyaret için Ankara'ya geldi. Merkel, özel uçakla geldiği Esenboğa Havaalanı'nda Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Eğemen Bağış, Ankara Valisi Kemal Önal ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Almanya Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer ve çok sayıda iş adamıyla birlikte Ankara'ya gelen Merkel, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştükten sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilecek.
Merkel, resmi görüşmelerinde Ortadoğu barış sürecinin ve İran ile ilişkilerin de ağırlıklı olarak gündeme geleceğini söyledi. Merkel, bu açıklamayı başbakanlığın resmi internet sayfasındaki video mesajında yaptı.

Merkel, bugün başladığı iki günlük Türkiye ziyareti ile ilgili mesajında şunları söyledi: "Türkiye'deki görüşmelerimde Orta Doğu barış süreci ve İran ile olan ilişkiler de gündeme gelecek. Almanya, İran'ın, nükleer programıyla ilgili olarak şeffaflık göstermemesi durumunda yaptırımlar uygulanmasından yana. Bunu da Ankara'daki görüşmelerde ele alacağız."

Merkel, ziyaretinin ikinci gününde İstanbul'da olacak.

Angela Merkel, İstanbul'da Türk işadamlarıyla biraraya gelecek. Almanya başbakanı Merkel ayrıca, Almanya'da yaşayan Türk kökenli göçmenlerin Alman toplumuna uyum konusunda da Erdoğan ile sıkça konuştuğunu söyledi.

Bu uyum sürecinin başarılı olabilmesi için Almanca öğrenilmesinin ve Alman yasalarına uyulmasının önemli olduğunu söyleyen Merkel, uyumun asimilasyon olarak görülmemesi gerektiğini, önemli olanın uzun yıllardan bu yana Almanya'da yaşayan göçmenlerin toplumda başarılı olmasının, istihdam piyasasına ve aile yaşamına katılmasının sağlanması olduğunu belirtti.

Merkel, Başbakan Erdoğan ile beraber Berlin'de öğrenciler ile sohbet ettiklerinde, Türk kökenli öğrencilerin Erdoğan'a ve ülkelerine bağlılık duyduğunu fark ettiğini, ancak kendisinin de Almanya'da yaşayan herkesin başbakanı olduğunu kaydetti.
AJANSLAR

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
merkel, turkiyede, türkiyede


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Merkel: İngiltere AB'den çıkabilir Seth Haber Arşivi 0 03 Kasım 2014 16:45
Türkiye Sarkozy ve Merkel'e karşı direnmeli VaLerKa Haber Arşivi 0 08 Aralık 2007 11:46