IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Amerikan dizisinde Türkiye skandalı (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/325376-amerikan-dizisinde-turkiye-skandali.html)

Feronia 01 Nisan 2010 11:17

Amerikan dizisinde Türkiye skandalı
 
Ünlü yönetmen Spielberg ve Oscar'lı oyuncu Tom Hanks'in prodüktörlüğünü yaptığı The Pacific adlı dizide, Yunanlıların, İzmir’i yağmalayan Türklerden canlarını zor kurtardığı iddia edildi.

Amerika’da yayınlanan ve 18 Nisan’da da Türkiye’de gösterilmesi planlanan The Pacific isimli dizide büyük bir skandala imza atıldı. Dizide Türklerin İzmir’i 1922’de yağmaladığı ve insanları öldürdüğü iddia edildi.
Steven Spielberg ve Tom Hanks’ın prodüktörlüğünü yaptığı 10 bölüm sürecek mini dizide II. Dünya Savaşı ’nın Pasifik cephesinde görevde yapan ABD askerlerinin yaşadıkları gerçek yaşam öyküleri anlatılıyor.
Dizinin ABD’de yayınlanan 3. bölümünde Türklerin 1922 yılında İzmir’e girdiği, şehri yağmalayıp Rum ve Yunanları katlettiği ifade edildi. Dizide bahsi geçen olayda insanların rıhtıma kadar kaçtıkları daha sonra da kıyıya yakın olan gemilere yüzerek Avustralya’ya sığındıkları anlatılıyor. Dizide şu diyalog yaşandı: “Türkler 1922'de girip yakıp yıktılar. Her şey gitti. Hayatta kaldıysan annem ve benim gibi kaçardın. Ama biz rıhtıma kadar gidebildik. Sonra bir gemiye yüzdük. Kaptan bizi gemisine aldı ve Pire'ye kadar götürdü. Hayatlarımızı kurtardı.”
Sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı’nın ABD Senatosu’ndan geçmesinin ardından dizide böyle bir diyaloğun yaşanması kafalardaki soru işaretini artırdı.
Daha önce de yine ABD ve Türkiye’de yayınlanan ‘Chuck’ dizisinde, uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Hrant Dink’in öldükten sonra Agos gazetesi önünde yerde yatarkenki görüntüsü kullanılmıştı. Dizideki bu sahne Türk izleyiciler tarafından tepkiyle karşılanmıştı.
Milliyethaber7


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:09.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net