IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Nisan 2010, 11:17   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Amerikan dizisinde Türkiye skandalı




Ünlü yönetmen Spielberg ve Oscar'lı oyuncu Tom Hanks'in prodüktörlüğünü yaptığı The Pacific adlı dizide, Yunanlıların, İzmir’i yağmalayan Türklerden canlarını zor kurtardığı iddia edildi.

Amerika’da yayınlanan ve 18 Nisan’da da Türkiye’de gösterilmesi planlanan The Pacific isimli dizide büyük bir skandala imza atıldı. Dizide Türklerin İzmir’i 1922’de yağmaladığı ve insanları öldürdüğü iddia edildi.
Steven Spielberg ve Tom Hanks’ın prodüktörlüğünü yaptığı 10 bölüm sürecek mini dizide II. Dünya Savaşı ’nın Pasifik cephesinde görevde yapan ABD askerlerinin yaşadıkları gerçek yaşam öyküleri anlatılıyor.
Dizinin ABD’de yayınlanan 3. bölümünde Türklerin 1922 yılında İzmir’e girdiği, şehri yağmalayıp Rum ve Yunanları katlettiği ifade edildi. Dizide bahsi geçen olayda insanların rıhtıma kadar kaçtıkları daha sonra da kıyıya yakın olan gemilere yüzerek Avustralya’ya sığındıkları anlatılıyor. Dizide şu diyalog yaşandı: “Türkler 1922'de girip yakıp yıktılar. Her şey gitti. Hayatta kaldıysan annem ve benim gibi kaçardın. Ama biz rıhtıma kadar gidebildik. Sonra bir gemiye yüzdük. Kaptan bizi gemisine aldı ve Pire'ye kadar götürdü. Hayatlarımızı kurtardı.”
Sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı’nın ABD Senatosu’ndan geçmesinin ardından dizide böyle bir diyaloğun yaşanması kafalardaki soru işaretini artırdı.
Daha önce de yine ABD ve Türkiye’de yayınlanan ‘Chuck’ dizisinde, uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Hrant Dink’in öldükten sonra Agos gazetesi önünde yerde yatarkenki görüntüsü kullanılmıştı. Dizideki bu sahne Türk izleyiciler tarafından tepkiyle karşılanmıştı.
Milliyethaber7

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
amerikan, dizisinde, skandali, skandalı, türkiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Amerikan dizisinde bir Türk oyuncu Angel Haber Arşivi 0 07 Ekim 2008 12:32