IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Nisan 2010, 12:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kara dullardan korkutan tehdit!




Moskova'da iki ayrı metro istasyonuna yönelik intihar saldırıları üstlenen Çeçen lider Doku Umarov saldırların devam edeceğini söyledi


Rusya'nın başkenti Moskova'da iki ayrı metro istasyonuna yönelik intihar saldırıları ayrılıkçı Çeçen lider Doku Umarov üstlendi. 'Kafkas Emiri' olarak da tanınan Umarov saldırıları bizzat kendisinin emrettiğini ve Rusya'ya yönelik saldırılarının da devam edeceği tehdidinde bulundu.

Çeçen militan gruplara yakınlığı ile bilinen Kavkazcenter.com internet sitesinde saldırı günü kayda alındığı belirtilen Umarov'a ait görüntü yayınlandı. Moskova metrosunda gerçekleşen saldırıların, Kafkaslar'da Rus güvenlik güçlerinin sivilleri öldürmelerinin karşılığı olduğunu kaydeden Umarov, "11 Şubat'ta Rusya istihbarat birimi FSB Çeçenistan'ın Aştam kasabasında fakir insanları öldürdü. Biz ise pek fakir olmayan insanlara saldırdık. Çünkü saldırıları Moskova'da gerçekleştirdik. Beni bu eylemlerden dolayı suçlayan veya eleştirecek olan herkese sadece gülerim." dedi.

SALDIRILAR DEVAM EDECEK;

11 Şubat tarihinde gerçekleşen katliamdan dolayı kimseden suçlama duymadığını kaydeden Umarov, "Tüm Rusya'lılara garanti veriyorum saldırılar devam edecek ve sizin topraklarınızda devam edecek. Rusya'lılar size söz veriyorum, artık bu saldırıları televizyonda izlemeyeceksiniz. Sokağınıza kadar gelecek bu saldırılar. Bunu yaşamınızda ve vücudunuzda hissedeceksiniz. Çünkü bu zamana kadar Kafkasya'daki sorunlara karşı hep sessiz kaldınız." şeklinde konuştu.

Rusya güvenlik güçleri ve yönetiminden Umarov'un yayınlanan video görüntüleri ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi. FSB'den saldırılardan hemen sonra yapılan açıklamada Kafkas kökenli intihar eylemcilerinin olayı gerçekleştirdiği kaydedilmişti. Rusya Başbakanı Vladimir Putin de Çarşamba günü yaptığı açıklamada Moskova metrosuna yönelik saldırıların ve iki gün sonra Dağıstan'ın Kizlyar kentinde gerçekleşen saldırıların aynı merkezden olduğunu söyledi.

Umarov'un video kaydının Rusya Başbakanı Putin'in 'teröristlerin kanalizasyon çukurundan çıkarılması' yönündeki açıklamalarının ardından gelmesi dikkat çekti. Pazartesi sabah Lubyanka ve Park Kulturı metro istasyonlarına yönelik saldırılarda 39 kişi hayatını kaybetmiş, 80'den fazla kişi de yaralanmıştı. Çarşamba günü Dağıstan'da gerçekleşen saldırılarda da 12 kişi öldü ve 20'den fazla kişi yaralandı.

Gürcistan'ın Rusça yayın yapan Pervıy Kavkazski televizyon kanalına sabah saatlerinde Umarov'un 'sözcüsü' olduğunu iddia eden bir kişi açıklama yapmış, saldırıları Çeçen ayrılıkçı grupların yapmadığını söylemişti. Çeçen militan, "Benim açıklamalarım resmi. Moskova'daki patlamalardan FSB sorumlu." iddiasında bulunmuştu.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dullardan, kara, korkutan, tehdit


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ercan Demirel - Kara Kara Düşünerek Numune D, E, F, G 0 07 Şubat 2015 12:43
Tevbe Kahramanları - Abdullah Kara - Hilal Kara Liaaa Kitap Tanıtımları 0 02 Mayıs 2012 02:49
Murat Karayılan'dan kara tehdit Cemalizim Haber Arşivi 0 07 Temmuz 2010 20:23
Böyle Bir Kara Sevda Kara Toprakla Biter... Sevda Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 06 Temmuz 2010 10:57