IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Nisan 2010, 12:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu yurda giriş parmak iziyle




Kocaeli'de YURTKUR'a ait bir öğrenci yurdunda ''parmak iziyle geçiş sistemi'' uygulanmaya başlandı.

Kocaeli'de Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (YURTKUR) ait bir öğrenci yurdunda uygulanmaya başlanan ''parmak iziyle geçiş sistemi'' sayesinde bir yandan kaçak girişler engellenirken, diğer yandan öğrenciler her akşam imza atmak külfetinden kurtuldu.

Parmak izini kullanarak kupona gerek kalmadan YURTKUR'un sağladığı kahvaltı ve akşam yemeği imkanından yararlanabilen öğrencilerin, blok girişleri, lokanta ve kantine kurulu sistem sayesinde hangi saatte nerede olduğu da takip edilebiliyor.


Yavuz Selim Öğrenci Yurdunun Müdürü Güler Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2006 yılında Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Umuttepe Yerleşkesinde 8 blokta 2 bin 250 yatak kapasitesiyle üniversite öğrencilerine hizmet vermeye başladıklarını, daha sonra kapasitenin az da olsa artırıldığını, şu anda bin 290 kız 2 bin 362 öğrenciye hizmet verdiklerini anlattı.
Öğrencilerin daha önce yurda ana giriş kapısındaki güvenlik görevlilerine YURTKUR'un verdiği kimlikleri göstererek girdiklerini belirten Küçük, çoğunluğu öğrencilerden oluşan, ancak yurtta kaydı bulunmayan bazı kişilerin zaman zaman arkadaşlarının kimliklerini kullanıp içeri girerek konaklama imkanından faydalandığını dile getirdi.


Yurda kaçak girişleri engellemek amacıyla bu sezon ''parmak iziyle geçiş sistemi''ni uygulamaya koyduklarını anlatan Küçük, yurda kayıt yaptıran her öğrencinin bütün özlük ve okul bilgilerinin sisteme aktarıldığını, ardından öğrencinin fotoğrafını çekip parmak izini alarak sisteme yüklediklerini bildirdi.
Kocaeli'de sadece kendi yurtlarında uygulanan sistemin yurt ve blok girişlerinde, kantinlerde ve lokantada bulunduğunu söyleyen Küçük, sistem sayesinde öğrencilerin yurda girişlerde kimlik göstermek zorunda kalmadığını, parmağıyla butona dokunmasının yeterli olduğunu vurguladı.
Öğrencilerin izinli olmadıkları takdirde yurtta kaldıklarına dair her akşam 22.00 ile 23.00 saatleri arasında yurtlardaki imza defterini imzalaması gerektiğini ifade eden Küçük, sistem sayesinde öğrencilerin bu külfetten de kurtarıldığını kaydetti.


PARMAK İZİNİ TANIYINCA SİSTEM SESLİ SİNYAL VERİYOR
Yurda giriş çıkış yapan öğrencinin butona dokunmasıyla özel güvenlik görevlilerinin öğrencinin parmak izi, fotoğrafı ve kimlik bilgilerini monitörde gördüğünü, sistemin, parmak izinin tanındığına dair sesli sinyal verdiğini, parmak izinin tanınmaması halinde farklı ses sinyaliyle uyarıda bulunduğunu dile getiren Küçük, böylece yurda kaçak girişlerin önüne geçtiklerini vurguladı.


Küçük, bedensel engelli öğrenciler için ise söz konusu sistemi kullanmadıklarını söyledi.


Öğrencilerin büyük çoğunluğunun sistemden memnun kaldığını öne süren Küçük, sistem sayesinde öğrencilerin her akşam imza defterini imzalamaktan, görevli personelin de bu imzaları tek tek kontrol etmekten kurtulduğunu belirtti.


Öğrencilerin parmak izini kullanarak kupona gerek kalmadan YURTKUR'un sağladığı kahvaltı ve akşam yemeği imkanından yararlanabildiğini, bu nedenle yemek ve kahvaltı kuponu dağıtmak zorunda kalmadıklarının da altını çizen Küçük, öğrencilerin, giriş kapısından itibaren hangi saatte nerede olduklarını sistemden takip edebildiklerine dikkati çekti.


Küçük, şunları söyledi :
''Sistemden çok memnunuz, iş yükümüzü azalttı. Öğrencilerimizi daha iyi takip edebiliyor, kaçak öğrenci girişlerini rahatlıkla engelleyebiliyoruz. Özel güvenlik görevlileri kapıdan girişlerde kimlik sormak zorunda olduğu için kimlik göstermek istemeyen öğrencilerle bazı sorunlar yaşıyordu. Sistemle bu problem de ortadan kalktı.''

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bu, giris, giriŞ, iziyle, parmak, yurda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cem Yılmaz yurda döndü Zen Haber Arşivi 0 03 Ocak 2013 18:06
Sezaryen iziyle dudak dolgunlaşıyor!.. Sue Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 03 Ekim 2012 12:37
Şampiyonlar yurda döndü atear Diğer Spor Branşları 0 16 Haziran 2009 09:53
Milliler Yurda Döndü!.. atear Milli Takımlar 0 06 Haziran 2009 11:41