IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Nisan 2010, 12:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
CERN deneyi onu yaratağa çevirdi!




Bilim dünyasının nefesini tutup beklediği CERN deneyinde korkunç gelişme. Tünele giren fare bakın nasıl değişti?

Büyük protonların çarpıştırıldığı yerin 100 metre altındaki 27 kilometrelik oval tünele kaçan bir farenin korkunç bir şekle girdiği ortaya çıktı.
Cenevre’deki Avrupa Nükleer Araştırma Merkezinde dünyanın en büyük atom altı parçacık çarpıştırıcısı ‘Büyük Hadron Çarpıştırıcısı’nda (Large Hadron Collider-LHC) dün iki proton ışını rekor hıza ulaştırılarak çarpıştırıldı.

Bilindiği gibi bilim insanları, ‘büyük patlama’ deneyinde, evrenin doğasını kavramaya yarayacak yeni parçacıklar görmeyi umuyordu. Büyük çarpışmanın yaşandığı sırada dün iki proton ışını rekor hıza ulaştırılarak çarpıştırıldı. Ancak şok gelişme onlarca ülkeden gelen yüzü aşkın bilim adamının adeta kanını dondurdu.
SANİYEDE 300 BİN KM HIZLA ÇARPIŞMA
Fare girdiği tünelde saniyede 300 bin km. hızla çarpıştırılan protonların yaydığı enerjiye maruz kaldığı ortaya çıktı.. İki proton huzmesi çarpıştığında ortaya Güneş’ten 100 bin kat fazla ısı çıktığı söyleniyor.
FARE HEM BÜYÜDÜ HEM ŞEKİL DEĞİŞTİRDİ
27 kilmotrelik tünele bir şekilde girmeyi başaran fare su aygırı büyüklüğüne dönüşmüş. Yüzünün insansı bir şekil aldığı adeta bilim kurgu filimlerinden kopup gelen canavarlara benzediği gelen haberler arasında.
ÜÇ GÜNDÜR SAKLANIYORDU

Üç gün önce yapılan ve başarılı bir şekilde tamamlandığı açıklanan deneyde yaşanan şok gelişmenin gizlenmeye çalışılmış.. Hatta bilim adamları deneyi şampanya patlatarak kutlamışlardı. Ancak bilim heyetinden bazı kişiler bu çarpıcı bilgiyi medyaya sızdırınca skandal ortaya çıktı.
ÇARPIŞMAYLA ORTAYA ÇIKAN ENERJİ
LHC hızlandırıcısının çevresinde, saniyede 11 bin 245 kere olmak üzere, trilyonlarca proton dolaşıyordu. Korkunç bir yaratığa dönüşen farenin özel bir bölümde saklandığı ve geniş bir bilim ekibi tarafından inceleneği açıklandı.. Çarpışmanın böylesi bir sonuç vereceğini kimse tahmin etmiyordu. Uzmanlar çarpışmayla ortaya çıkan büyük enerjinin canlılar üzerinde nasıl bir etki bıraktığını araştıracak..

NE ARANIYORDU?

Yanıt aranan sorular arasında, teorik fizikteki kütle kavramının temelini oluşturan veya kara maddenin neden yapıldığını anlamaya yarayacak ‘Tanrı parçacığı’ olarak bilinen Higgs bozonu da var. Bilim insanları bu kanıtı da görebileceklerini umuyor.

İnandınız değil mi? Telaşlanmayın bu haber 1 Nisan şakası.. İnternethaber olarak bizler de okurların hoşgörüsüne sığınarak şakalayalım dedik.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bilimadamlarının "Okyanusun ortasında çarpıştırmak üzere Atlantik’in iki kıyısından birer toplu iğne fırlatmak gibi bir şey" gibi dediği bu deneye ilişkin her türlü haber insanların aklını kurcalamıyor değil.. Üstelik deneyin daha uzun yıllar süreceğini duyduktan sonra...

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cern, cevirdi, deneyi, onu, yaratağa, yarataga


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Miller Deneyi Amelia Biyoloji 0 16 Haziran 2014 13:19
Kristallendirme deneyi Violent Kimya 0 27 Kasım 2013 20:14
CERN'de yeni aşama! Deep Bilim Dünyasından Son Haberler 0 07 Nisan 2012 19:40
Philedelphia Deneyi AngeLus Ödev ve Tezler 0 28 Aralık 2009 14:55