IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Nisan 2010, 15:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uzman öğretmenlikte yenilik yapılıyor




Öğretmenlerin yüzde 10'unun başöğretmen, yüzde 20'sinin ise uzman öğretmen olabileceğine dair kontenjan sınırı kaldırılıyor.


Milli Eğitim Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi'nin bazı maddelerini iptal ettiği öğretmenlerin 'uzman' ve 'başöğretmen' olma kurallarını yeniden düzenliyor.

Meclis'e sevk edilen kanun tasarısı ile yüksek lisans ve doktora yapan öğretmenlerin sınav muafiyeti kaldırılıyor. Öğretmenlerin yüzde 10'unun başöğretmen, yüzde 20'sinin ise uzman öğretmen olabileceğine dair kontenjan sınırı da kaldırılıyor. Artık yazılı sınava ilave olarak lisans üstü eğitim durumu, sicil ve kıdemi ile bilimsel ve kültürel etkinliklerine verilecek puanlara göre öğretmenlere kontenjan sınırı olmadan doğrudan uzman veya başöğretmenlik unvanı verilecek. Uzman öğretmenler ilave 110, başöğretmenler ise 220 lira civarında ücret alıyor.

Kanun tasarısına göre yüksek lisans ve doktora yapanlar dahil uzman veya başöğretmen olmak isteyen tüm öğretmenler ÖSYM'nin yapacağı yazılı sınava girecek. Bu sınavdan 100 üzerinden 70 alanlar başarılı sayılacak. Kontenjan sınırı kalktığı için puan barajının 60 yerine 70 puana yükseltildiği belirtilirken, başarılı olanlar yazılı sınav sonrasında ayrıca bir değerlendirmeye tabi tutulacak. Bu değerlendirmede ÖSYM sınavından alınan puanın yüzde 50'si dikkate alınacak; kalan yüzde 50 ise öğretmenlerin öğrenim durumu, kıdem, sicil ve bilimsel çalışmalarına ayrılacak. Bu değerlendirme sonucunda 100 üzerinden 50'yi geçenler doğrudan uzman veya başöğretmen olacak.

Değerlendirmeye, Anayasa Mahkemesi eşitliğe aykırı bulduğu için, öğretmenlerin hizmet içi eğitim faaliyetleri dahil edilmeyecek. Bunun yerine öğretmenlerin 'bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerine' (yüzde 20) puan verilecek. Bunların içinde öğretmenlerin yazdığı kitaplar, katıldığı sportif etkinlikler, öğrencilerinin aldığı ödüller ve okul faaliyetleri gibi belgeli çalışmalar yer alacak. Değerlendirmede öğretmenlerin lisans üstü eğitim durumu etkili olacak. (Zaman)

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
uzman, yapılıyor, yenilik, öğretmenlikte


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
YGS bugün yapılıyor PassioN Haber Arşivi 0 01 Nisan 2012 10:55
Twitter'dan yenilik üstüne yenilik! Slipknot Ağ, Network ve Networking 0 02 Nisan 2010 03:00
Son miting Samsun'da yapılıyor CariSma Haber Arşivi 0 14 Mayıs 2007 20:42