IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Nisan 2010, 14:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
25 generalin ortak noktası




Balyoz'un 3. dalgasının durdurulmasına neden olan gözaltı listesindeki 25 generalin birçok ortak noktası bulunuyor.


Balyoz savcılarının hafta başında gözaltına alınmasını istediği 78 muvazzaf subaydan 25'inin general olduğu ortaya çıkınca, Başsavcı Aykut Cengiz Engin'in müdahalesiyle operasyon durmuştu. Haklarında gözaltı kararı alındığı iddia edilen generallerin isim listesi dün kamuoyuna yansıdı. Listedeki isimlerin bir kısmı tanıdık ve ortak özelliklere sahip.

Türkiye için karanlık senaryoların ele alındığı Hudson Enstitüsü'ndeki toplantıya katılan Tümgeneral Bertan Nogaylaroğlu ile 4 general ise Balyoz'un ikinci dalgasında ifadeye çağrıldığı halde gitmeyen subaylar arasında yer alıyor

DARBE FİŞLEMESİNDE 3 ARTILARI VAR

Balyoz Güvenlik Harekat Planı'nda imzası bulunduğu ileri sürülen 24 generalden 5'inin ismi bu listede yer alıyor. Bu isimler, Korgeneral Nejat Bek, Tümgeneraller Gürbüz Kaya, Hasan Fehmi Canan, Selim Erkal Bektaş ve Ahmet Yavuz. Listedeki generallerin bir diğer ortak noktası ise Balyoz DVD'lerinden çıkan ve generallerin cuntaya destek verip vermeyeceğinin (+), (+++), (-) ve (?) işaretleriyle değerlendirildiği iddia edilen fişleme belgesindeki durumları. Fişleme belgesinde gözaltı listesinden 6 general yer alıyor. Generallerin Korgeneral Nejat Bek, Tümgeneraller Ahmet Yavuz, Salim Erkal Bektaş, Hasan Fehmi Canan ve Gürbüz Kaya, kırmızı renkli üç artıyla değerlendirilmiş. Korgeneral Tevfik Özkılıç'ın değerlendirme derecesi ise (+).

HUDSON'DAKİ GENERAL

Gözaltı listesinde Balyoz soruşturması kapsamında geçtiğimiz Şubat ayında gerçekleştirilen ikinci dalga operasyonda ifadeye çağrılan generallerin isimleri de bulunuyor. Bu generaller çeşitli gerekçelerle ifade vermeye gitmemişti. Listede dikkat çeken bir isim de Tümgeneral Bertan Nogaylaroğlu. 2007 yılında New York'taki Hudson Enstitüsü'nde düzenlenen toplantıya katıldığı iddia edilen general olarak gündeme gelmişti. Türkiye'yle ilgili dehşet senaryolarının tartışıldığı toplantıda 'Talabani'nin oğlu Kubat'ın da bulunduğu ortamda PKK liderleri teslim edilse nasıl olur?' sorusuna 'iktidara destek olur, yapmayın' cevabının verildiği ortaya çıkmıştı. İşte 25 general arasında dikkat çeken subaylar ve haklarındaki iddialar:

'KAFES'İN İKİ NUMARASI

Koramiral Kadir Sağdıç: Güney Deniz Saha Komutanı Sağdıç, Kafes Eylem Planı iddianamesinin iki numaralı sanığı. Korgeneral Sağdıç, darbe zemini oluşturabilmek için gayrımüslimlere yönelik suikast içeren eylemlerle ülkenin kaosa sürüklenmesini hedeflediği iddia edilen Kafes Eylem Planı'nda Danışma Kurulu Başkan Yardımcısı olarak geçiyor.

3 KIRMIZI ARTILI GENERAL

Tümgeneral Ahmet Yavuz: Kara Harp Akademisi Komutanı Ahmet Yavuz, Balyoz Planında imzası bulunan 24 generalden biri. Cuntaya destek değerlendirmesinin yapıldığı fişleme listesinde yer alan isminin karşısında kırmızı renkli 3 artı bulunuyor.

BALYOZ'DA İMZASI VAR

Tümgeneral Salim Erkal Bektaş: KKK Denetleme ve Değerlendirme Başkan Yardımcısı Tümgeneral Salim Erkal Bektaş, Balyoz Eylem Planında imzası bulunan 24 generalden biri. Bektaş, mazeret bildirerek ifade vermeye gitmemişti. Generallerin fişlendiği belgedeki değerlendirmede isminin karşısında kırmızı renkli olarak (+++) bulunuyor. Tümgeneral Fehmi Canan Balyozcuların fişleme listesinde kırmızı renkli üç artıya sahip. Tümgeneral Gürbüz Kaya: Balyoz Güvenlik harekatı Planı'nda imzası bulunanlardan. Fişleme listesinde kırmızı renkli üç artı ile değerlendirilmiş. Korgeneral Tevfik Özkılıç: 9. Kolordu Komutanı Tevfik Özkılıç, Orgeneral Çetin Doğan'ın kendisini savunmak için yazdığı mektupta Plan Semineri'ne katılan generallerden biri olduğu iddiasıyla gündeme geldi. listede Özkılıç, 'düşünce' başlığı altında (+) olarak değerlendiriliyor.

Hudson'da o da vardı

Tümgeneral Bertan Nogaylaroğlu: Hava Harp Akademi Komutanı Tümgeneral Bertan Nogaylaroğlu, 2007'de Washington Askeri Ataşesi olduğu dönemde ABD'deki Hudson Enstitüsü'nün düzenlediği toplantıya katılmasıyla gündeme gelmişti. Toplantıda Türkiye ile ilgili 'Dehşet Senaryosu' tartışılmıştı. Anayasa Mahkemesi'nin emekliye ayrılan başkanı Tülay Tuğcu'ya suikast, PKK'nın Beyoğlu'nda 50 kişiyi öldürmesi, 'PKK liderleri teslim edilse nasıl olur' sorusuna 'iktidara destek olur, yapmayın' cevabının verildiği ortaya çıkmıştı.

Planda etkin rol oynadı

Korgeneral Nejat Bek: 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, Balyoz Harekât Planı'nda imzası bulunan generallerden. Bek'in Tuğgeneral olduğu dönemde Balyoz Harekat Planı'nın uygulanması için yapılan hazırlıklarda etkin rol aldığı, 2003'teki plan seminerinden 3 ay önce 1. Ordu Komutanı emriyle İstihbarat Başkanı Kurmay Albay İzzet Ocak'tan, harekatta görevlendirilecek personel isimlerinin saptanarak, komutanlığa gönderilmesini istediği iddia edilmişti.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 08 Nisan 2010, 15:40   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 25 generalin ortak noktası




Güzel ülkemde ki bu gidişatı izledikçe aklıma İran'da yapılan Humeyni devrimi geliyor. Humeyni devrimi ile ilgili size bir yazı sunmak istiyorum. Okursanız sevinirim.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

 

Etiketler
25, generalin, noktası, ortak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aziz Yıldırım ve Deniz Baykal'ın Ortak Noktası Pentagram Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 3 23 Mayıs 2010 14:17